Skocz do zawartości

Planeta-seo :Google Partner — czym jest ten status i jakie korzyści daje naszym klientom?

Newsbot

Rekomendowane odpowiedzi

Ministerstwo Reklamy: Google Partner — czym jest ten status i jakie korzyści daje naszym klientom?

MinisterstwoReklamy jest Partnerem Google! Świetnie, ale co daje to naszym klientom? Przeważnie nie wiedzą oni do końca, co oznacza ten status oraz jakie korzyści daje współpraca właśnie z tak wyróżni...

Poleca: Polska Planeta SEO

View the full article

Absolutnie odcinając to co napisze poniżej od autorów powyższego tekstu, to moje doświadczenia (i znajomych prowadzących działalności i odbierających telefony z różnymi ofertami na reklamę i marketing) z niektórymi firmami posiadającymi status Partnera Google:

- sugerowanie niesamowitych kontaktów i układów w Google

- sugerowanie (nie wprost), że jest się pracownikiem Google

- sugerowanie, że dzięki Partnerstwu ma się zapewnione osiąganie lepszych pozycji w Google

- sugerowanie że usługi które się oferuje są usługami zamawianymi bezpośrednio w Google

- itd itp

Hitem była Pani która dzwoniąc z ofertą jednego z największych serwisów typu NAP w Polsce (gdzie utrzymanie wizytówki to kilkaset złotych rocznie) powiedziała mojej teściowej wprost, że jeśli im nie zapłaci to usuną ją całkowicie z Google - z mapek, usuną jej stronę internetową z indeksu itd bo są Partnerami Google i takie rzeczy załatwiają od ręki.

Byłem przy tej rozmowie i wszystko słyszałem, a kiedy się wtrąciłem Pani się po prostu rozłączyła.

Zaznaczam jeszcze raz - żadne z powyższych doświadczeń nie dotyczy agencji na stronie której opublikowany jest powyższy artykuł. To zupełnie inne firmy, niestety rozmów nie mam nagranych, więc nazw nie wymienię.

Edytowane przez Pomyslowy
  • Thanks 1

Pozdrawiam :)