Skocz do zawartości

Który skrypt najlepszy ?

pieniak

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze jedna sprawa link do szczegółów wpisu. W otwartym tego nie ma w qlWebie jest co sprawia, że użytkownik chętniej podlikuje swoje szczegóły zwłaszcza jeśli masz zmodyfikowany link z title.

W otwartym jest ta opcja wystarczy ją włączyć w panelu admina.

A co do łatwości modyfikacji to mini się lepiej modyfikuje, a czemu? Bo jest tam porządek w kodzie :D

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mimo wszystko wolę qlWeb. Zalety tego katalogu, które są bardzo istotne to przede wszystkim:

- filtr słów

- banowanie adresów

dzięki czemu możemy ograniczać spam.

Chyba nie testowałeś otwarty.pl mini, a przede wszystkim nie śledzisz wpisów i informacji o dodatkach do katalogów. Między innymi dodatek blokowanie w otwarty.pl mini udostępnił Irek w poście: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=17178

Tak więc to co napisałeś nie jest plusem qlweb, bo inne skrypty również posiadają podobne funkcjonalności, a dodatkowo przecież każdy skrypt katalogu ma otwarty kod i można go dowolnie modyfikować i rozbudowywać :D

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Mam katalogi i na qlwebie i na otwartym, ale faktycznie nie śledzę wszystkich wątków. Zresztą nie sposób wszystkiego śledzić :) . Nie wiedziałem o tym dodatku do mini.

W każdym razie mój ostatni argument o tym, że qlWeb rośnie szybciej niż mini pozostaje jak mi się wydaje w mocy.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

mój ostatni argument o tym, że qlWeb rośnie szybciej niż mini pozostaje jak mi się wydaje w mocy.

To jest argument dobry dla osób, które tworzą katalogi tylko pod zaplecze i tak naprawdę zależy im na szybkim przybywaniu linków do stron (tworzenie kolejnych podstron wizytówek stron), które akceptują w katalogach qlweb (bądź całkowicie pozostawiają katalog bez moderacji). Takim osobom przyświeca cel -> im więcej stron w katalogu tym większe zaplecze (ilość podstron). Takie osoby nie zastanawiają się, że akceptując bezwartościowe strony tylko dla podbicia ilości stron w katalogu tak naprawdę osłabiają wartość takiego katalogu w "oczach" robotów indeksujących.

Wiele osób na forum PiO, zapewne się ze mną nie zgodzi, ale każdy przecież może mieć swoje zdanie. Ja wiem jedno i mam to potwierdzone w swoich katalogach i innych stronach, które prowadzę bądź się opiekuję: nie ilość a jakość pozwala zbudować porządne i pomocne zaplecze - pozostawiam to do indywidualnej interpretacji :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Otwarty.pl mini jest dobrym skryptem ale jeszcze lepszym jest dir-elite 2.0. - ma kilka bardzo fajnych opcji

Jakie to bardzo fajne opcje może mieć katalog dir-elite, których nie mają inne skrypty katalogów?

Chociażby import bazy z qlweb, możliwość stosowania niektórych tagów html w opisie dodawanych stron czy też dołączenie linka pod pod kategorii do wpisu, który się tymczasowo wyświetla na stronie głównej (szybsza indeksacja). Kilka jeszcze innych opcji mniej lub bardziej przydatnych. Wybór zależy od preferencji właściciela katalogu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Wiele osób na forum PiO, zapewne się ze mną nie zgodzi, ale każdy przecież może mieć swoje zdanie. Ja wiem jedno i mam to potwierdzone w swoich katalogach i innych stronach, które prowadzę bądź się opiekuję: nie ilość a jakość pozwala zbudować porządne i pomocne zaplecze - pozostawiam to do indywidualnej interpretacji ;)

Dokładnie ja buduję powoli swoje zaplecze, i robiłem testy generatorów door pageas i taka jest prawda że jak myślimy o white seo to znaczenie ma dobre zaplecze o akceptowalnej jakości, najlepiej tematyczne i odpowiednio podlinkowane.

Ale taka jest prawda że SEO uczy cierpliwości ........ jak fix

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Mały teścik.

Kategorii: mini - 24, qlweb - 24

podkategorii: mini - 604, qlweb - 624

wpisów: mini - 2663, qlweb - 2846

Odwołań do bazy.

wyświetlenie strony głównej: mini - 32, qlweb - 35

wyświetlenia kategorii (21 podkategorii): mini - 8, qlweb - 5

wyświetlenie podkategorii (14 wpisów, wyświetlane 10): mini - 18, qlweb - 8

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

°K°: z localhost to chyba nic mi nie zaindeksowało ;)

Sprawdzałem obciążenie serwera (MySQL) przez te skrypty. Z tego co widać, niedługo firmy hostingowe mogą przeganiać użytkowników stawiających swoje katalogi na tych skryptach.

Mały teścik.

Kategorii: mini - 24, qlweb - 24

podkategorii: mini - 604, qlweb - 624

wpisów: mini - 2663, qlweb - 2846

Odwołań do bazy.

wyświetlenie strony głównej: mini - 32, qlweb - 35

wyświetlenia kategorii (21 podkategorii): mini - 8, qlweb - 5

wyświetlenie podkategorii (14 wpisów, wyświetlane 10): mini - 18, qlweb - 8

A te wyniki są po cachowaniu w qlwebie? Ja w jednym z qlwebów testuje cachowanie praktycznie wszystkiego :)

https://katalog.seopt.bydgoszcz.pl/

Może to byłoby wyjście na problemy z hostingiem :)

Tutaj napisałem jak można łatwo cachować stronę główną.

Irek mam nadzieję, że się nie obrazisz, że zacytowałem Ciebie :P

Może to byłoby wyjście na problemy z hostingiem
Do tego jeszcze można zoptymalizować kod ;)

W mini ilość zapytań na stronie głównej rośnie razem z ilością kategorii.

Irek mam nadzieję, że się nie obrazisz, że zacytowałem Ciebie
Będziesz zmuszony postawić za to piwo. Mieszkam jakieś 75 km od Bydgoszczy to kiedyś się zgłoszę :)

Będziesz zmuszony postawić za to piwo. Mieszkam jakieś 75 km od Bydgoszczy to kiedyś się zgłoszę :(

hehe spoko ;)

Do tego jeszcze można zoptymalizować kod :(

Mógłbyś zrobić jakiś dodatek do qlweba ;) Albo optymalizacje ;D A nie tylko otwarty mini .. :P

Mógłbyś zrobić jakiś dodatek do qlweba wink.gif Albo optymalizacje ;D A nie tylko otwarty mini
W mini też już nie grzebię :(

Na topie jest modyfikacja by: pkruk.com & wedan, a z lenistwa nie chce mi się w nim szukać co jest do czego :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności