Skocz do zawartości

dopasowanie reklam do tresci?

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przed chwilą zauwazylem, ze cos z tym adsensem jest nie tak. Dopasowanie reklam do tresci?

Domena .com strona anglojezyczna, nowa strona reklamy dopasowane, anglojezyczne.

Ta sama strona ale domena .pl same gówniane polskie reklamy.

Wazniejsza jest domena a nie tresc? No niezle. Przepiolem na chwilke domene pod .pl, nowe strony wsumie to testuje sobie.. a tu takie odkrycie :)

Pozdro

Tak masz racje wnioski wyssane z placa.

EDYTA:

Dla mnie ta informacja ma jakąś wartość, adresu nie podam z wiadomych zwględów a jak nie wiesz jakie to względy.. to podaj nam adresy stron dzięki którym zarabiasz.

Podałem informacje aby, ktoś sobie potestował, może bedzie to jakas cenna informacja, ja np nie wiedzialem ze takie cos moze zaistnieć, zaistniało, więc się dzielę z Wami tą informacją.

.. 'k' sorry jak cie to az tak bardzo urazilo.. sadzie najwyszszy.

A ja lubię budyń, bo tak fajnie wygląda jak zalewam go zimną wodą.

Nie powiem wam jakiej to firmy budyń, bo sam chcę się cieszyć jego pysznym smakiem.

Jakbyś dobrze czytał dzial "Adsense" to byś wiedział o tym, że na nowych stronach zanim dopasuje się do treści mija czasem nawet 10 dni.

Idąc dalej wiele razy były tematy, że główna rolę odgrywa domena i konekt. Najprościej mieć domene winiarydobrazupa.pl i reklamy jak są to będą pokazywać się winiary. Zanim reklamy się rozejdą po całym serwisie mijają tygodnie. Tak więc na przyszłość, jak chcesz wnieść coś naprawdę sensownego to wypada podać adresy. Nie wspominajac o tym, że każdy widzi inne reklamy.

k... co ma budyn i cala jego historia tak ciekawie ulozona przez Ciebie do tego... ze ktos nie chce pokazac swoich rozwiazan w ukladach adsens-a na swojej stronie? Twoja historyjka z bydyniem jest żałosna. Najechales na mnie ze nie podalem adresow stron, wiem ze wtedy byloby jasno... ale sadzilem ze na tym forum ludzie wiedza o co chodzi. Ale przepraszam widac nie wiem jakie tutaj zwyczaje panuja.. Trzeba sie pochwalić mocnej konkurencji.. bo na tym forum taka jest.. jakie to nowinki i inne takie sie ma na stronie.

Ty jako doswiadczony użytkownik wiiesz jak rozplanowac reklamy, tresc strony, "lata" doswiadczen, sluszne wnioski.. Wes sie pochawal swoimi stronami.. chcetnie cos podpatrze u ciebie i zerżne bezczelnie. No podaj url-e Nie badz taki jak ja co to nie chce podac linkow.

Tylko prosze nie pisz textow a'la co ja tam za nowinki mam itd.. bo wiesz ze kazdy jakies tam doswiadczenia ma i wie co dobre a co zle. Poprostu chce to zachowac dla siebie.

.. A co do dalszej czesci Twojej wypowiedzi. Wiem o tym ze na nowej stronie mija troche czasu zanim sie reklamy dopasuja do tresci, chyba kazdy widzial na nowej stronie.. tu i tam pojawiajace sie reklamy japonskich stronek. kwadraciki... Czytam forum czesto i juz mam jakies doswiadczenie z adsense.

Poprostu bardzo mnie to zaskoczylo, ze strona wisi na domenie .com boxy + pasek linkow wszystko p angieslku... reklamy dopasowane do tresci z malymi wyjatkami.

Ta sama strona doslownie kilkanascie minut na domenie .pl i reklamy Tylko polskie. Wyczyscilem cache odswiezylem kilka razy nic. Kolega z innego miasta na gg tez widzial ten dziwny efekt.

Poprostu tak jakby domena dzielila reklamy na kategorie: anglojezyczne i polsko, pomijajac calkowicie tresć strony.

.. Widze, że nie warto pisac na forum. Bo tutaj "wszyscy" już wszystko wiedzą. Czlowiek chce sie podzielic swoimi spostrzezeniami, z forum duzo informacji uzyskal wiec jak cos zauwazy to też chce pomóc, moze ktos mial problem z reklamami z podobnym schematem jak wyzej, potestowalby i by mu to pomoglo, to bylo moje spostrzezenie, chcialem sie nim podzielić.... ech szkoda gadac

EDYTA:

Pozatym kiedys juz kawalek czasu, bylo na forum, ze na stronach gdzie byl wstawiony kod statystyk stat4u pojawialy sie glownie reklamy z hostingiem, wtedy to mniej wiecej zaczynalem swoja przygode z adsense, nowa strona itd. Jakby ktos o tym nie napisal na forum to bym szukal nie wiem gdzie czemu tak jest, ze calkowicie reklamy niedpoasowane... dobrze ze wtedy nie opowiedziales gosciawi histori z budyniem, bo linka nie podal.

Pozdro

Widać, ze musze popracowac nad moim językiem, bo nie umiem przekazać tego o co mi chodzi.

Ja nie chcialem, aby ktoś testował i mi dawał odpowedź, tylko chodziło mi o przekazanie mojego spostrzeżnia, że może komus to co zauważyłem się przyda, w czymś pomoże itd.

Jednak widze, że zostałem tutaj odebrany bardzo negatywnie :/

Czas zamilknąć w tym temacie bo nikt nie rozumie o co mi chodziło.

Daj adsense kilka dni i dopiero potem jakieś wnioski wyciągaj, bo po 15 minutach to nic ciekawego nie wymyślisz. Moim zdaniem google uznało strone pod tą domeną, jako nową i pierwsze co zrobiło to zasugerowało się nazwą domeny, bo na zrozumienie treści może potrzebuje więcej czasu.

Ja to bym sobie tak tłumaczył i nie robił z tego sensacji.

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Poprostu bardzo mnie to zaskoczylo, ze strona wisi na domenie .com boxy + pasek linkow wszystko p angieslku... reklamy dopasowane do tresci z malymi wyjatkami.

Ta sama strona doslownie kilkanascie minut na domenie .pl i reklamy Tylko polskie. Wyczyscilem cache odswiezylem kilka razy nic. Kolega z innego miasta na gg tez widzial ten dziwny efekt.

Błąd w rozumowaniu. To nie była ta sama strona na nowej domenie, to była nowa strona o takiej samej zawartości co strona .com. Robot Google musi pobrać zawartość takiej (nowej) strony, przeanalizować i dobrać reklamy do jej zawartości.
Cieszy mnie fakt, że podałeś takie szczegółowe informacje które są NIC nie warte.
Myślę że podane informacje są wystarczające do zrozumienia "problemu", zwłaszcza jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności