Skocz do zawartości

tanie utrzymanie domen .pl

HiddenPlace

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jaka jest najtansza opcja utrzymania domen .pl na okolo 2 lata teraz?

czy wziecie domeny w nazwa .pl na pierwszy rok za 9.90 a pozniej transfer do ovh.pl (w tej chwili bezplatny) i oplata nastepnego roku za 80.52 PLN w ovh ma sens? (w nazwa.pl bodajze 122 zl) w sumie to nie wiadomo czy za rok transfer do ovh tez bedzie bezplatny dla domeny.pl i jak beda wygladaly ceny domen..zazwyczaj na ovh sa troche nizsze ceny

wyszlo by 40 zl taniej na domenie na rok, na jednej to nie pieniadze ale dla 10-ciu 400 zl tez droga nie chodzi

pozdrawiam

Czytaj dokładnie regulaminy promocji :rolleyes:

Klient przed przeniesieniem domeny, zarejestrowanej w ramach promocji, do innego usługodawcy przed upływem pierwszego rocznego abonamentu, zobowiązuje się do przedłużenia domeny w NetArt na kolejny rok.

Ja osobiscie uzywam az.pl i jestem zadowolony z ich cen.

Regulamin nazwa.pl

10. Klient przed przeniesieniem domeny, zarejestrowanej w ramach promocji, do innego usługodawcy przed upływem pierwszego rocznego abonamentu, zobowiązuje się do przedłużenia domeny w NetArt na kolejny rok.

W kazdej promocji tego typu jest tak, ze przynajmniej raz bedziesz musial u nich przedluzyc domene na minimum rok (mowie minimum, bo na jednej ze stron znalazlem tez zapis w regulaminie, ze przez nast 3 (!) lata trzeba tam przedluzac domene - tak wiec trzeba uwaznie czytac regulamin).

--------

mkr mnie wyprzedzil :rolleyes:

dzieki tego akurat nie doczytalem czyli trzeba patrzec na promocje i od razu na cene przedluzenia u jednej firmy bo nabezplatne przenosiny nie ma szans

edit:

a czy w az.pl przy promocji regulamin mowi o umowie na okres roku? bo tak mi sie wydaje.. czy na okres dwoch lat bedziemy z nimi zwiazani wykupujac domene w promocji? :

1)Opłata za rejestrację domeny, o której mowa w punkcie 4.1, na okres jednego roku wynosi:

a) 15 zł + VAT dla domen .pl,

:rolleyes: 14 zł + VAT dla domen funkcjonalnych,

c) 4 zł + VAT dla domen regionalnych,

2)Przedłużenie daty ważności domeny zarejestrowanej w ramach promocji, odbywa się na warunkach obowiązujących w momencie odnowienia usługi.

3)Klient przed dokonaniem transferu domeny do innego Usługobiorcy NASK, zarejestrowanej w ramach promocji, przed upływem pierwszego rocznego abonamentu, zobowiązuje się do przedłużenia domeny w Az.pl na kolejny rok lub zwróceniem różnicy pomiędzy ceną za rejestracje domeny a właściwą ceną domeny opublikowanej na stronie Az.pl w cenniku.

Różnica wynosi:

a) 84 zł netto dla domen .pl

:tancze: 61 zł netto dla domen funkcjonalnych,

c) 21 zł netto dla domen regionalnych

taniej niz w az.pl wyjdzie mnie na ovh bo tam za rejestracje mam 40zl + przedluzenie 85 (plus darmowy hosting kiepski bo kiepski ale na jekies slabsze zaplecze zawsze sie nada) a w az.pl rejestracja 15 zl i przedluzenie 122 zl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności