Skocz do zawartości

Problem z weryfikacją domeny za pomocą rekordu DNS

Korpo

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wydawała by się prosta, nigdy nie miałem problemów ze skopiowaniem rekordu TXT w celu weryfikacji domeny jednak teraz coś jest nie tak. Domenę trzymam u leaseweb. wyskakuje mi ciągle weryfikacja nie udana 

image.thumb.png.3396bcbf6e5ff8345aa1043ef01b76b6.png

może jednak coś źle robię? 

dodawanie rekordu 

image.thumb.png.3083446b06bc5fbd5c14edc4c157f2a7.png

co wpisać w tym polu ?

następnie jest tak

image.thumb.png.e9388c76b64210e837b8a10d75722059.png

w value wpisuję kod google?

Dodam jeszcze że odpisali mi tak: Our Hosting Team mentioned the following based on the screenshot, it appears you may be trying to fill TXT record in the place of the record name. Usually, the record name will have the format of sub-domain. (Please note: In the record name, we cannot have "=" symbol, whereas txt record can have). You need to fill the record name in the first popup, followed by that in the second popup you can add TXT record. If you have any further questions or require further assistance, please do not hesitate to contact us.

Sami coś też dodali wcześniej 

image.thumb.png.627ec67009aeeb7a8d7c4b471372dff6.png

Ale nie mogę nadal zweryfikować tej domeny. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić? zawsze łatwo i szybko to robiłem....

Edytowane przez Korpo

Record name powinno być puste (lub zawierać subdomenę, jeżeli konfigurowana jest subdomena). Rekord podany przez Google powinien być w polu Value. Możliwe, że trzeba go otoczyć cudzysłowem (warto sprawdzić wariant z cudzysłowem i bez)

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Godzinę temu, LaoHost.pl napisał:

Record name powinno być puste (lub zawierać subdomenę, jeżeli konfigurowana jest subdomena). Rekord podany przez Google powinien być w polu Value. Możliwe, że trzeba go otoczyć cudzysłowem (warto sprawdzić wariant z cudzysłowem i bez)

no subdomenę chyba powinno być, bo puste nie idzie przeklikać, tylko co wpisać www ? bo próbowałem www i nie działa

cudzysłów jest cały czas nawet nie da się usunąć