Skocz do zawartości

pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

witam -

chciałbym prosić o porady na następujący temat - mam stronkę https://www.wirtualnamapa.com - zastanawiam się jak zwięszyć na niej klikalność w reklamy adsensa. stronka ma porażająco dużo wyświetleń (jak na drugi miesiąc działalności) ale ctr jest bardzo niski, na poziomie 1,07 w ciągu całego okresu działania. Stawki za kliki są również śmiesznie małe - ale jak rozumiem to jest pokłosie tematyki portalu.

słowem - proszę o opinie i informacje; mam nadzieję że ktoś będzie miał ochotę i czas żeby przyjżeć się mojemu tworowi i coś pomyśleć

dzięi i pozdrawiam

a.d.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

dzięki za odpowiedź ale forum to ja czytam - chodziło mi o ten konkretny przypadek

pozdrawiam i liczę na komentarze

a.d.

najpierw atrakcyjnosc serwisu, potem optymalizacja reklam. nie odwrotnie.

Ja też dopiero początkuje, ale wydaje mi się, że popełniasz duży błąd wkładając taką małą jednostkę reklamową. Ja wstawiłbym pod logiem a nad mapką leaderboard 728x90 lub po boku szeroki skyscraper 160x600 bo np. jak ja wszedłem na twoją stronę to wyświetliło mi 2 reklamy o autobusach. Napewno w nie nie klikne, bo wogóle nie interesuja mnie autobusy. Jeśli będziesz miał większa jednostkę tym będzie więcej reklam i nie tylko o autobusach:P Nie wiem czy dobrze mówię, bo bawię się w to dopiero od kilkunastu dni i sam często prosze o pomoc...

https://www.wirtualnamapa.com polaczenie wikipedi z googlemaps ? !!! szkoda ze nie wiki takich mapek nie ma - twoja stronak narazie biedna jest - ja bym zajal sie rozbudowa a potem myslal o reklamach ;) na pewno co wazne to kolorystyka reklam - ja zawsze daje dopasowana do kolorow strony i jest OK ;) testuj testuj :) kto kombinuje ten zyje

i mysle ze jak kopiujesz tresci z wiki to wypadaloby podawac zrodlo? :P

Podłącze się z malym offtopem. Na jakiej zasadzie można umieszczać mapki z google?

Jeżeli uważacie pytanie za zbędne - prosze skasowac, lub pisać na pw. Dzięki.

dzięki zaodpowiedzi

- atrakcyjność serwisu - co racja to racja; serwis ma miesiąc więc nie dałem jeszcze wszystkiego z siebie; to dopiero początek; zachęcam do odwiedzania.

- co do wątku że warto by podawać źródła jak sie kopiuje z wiki - zgadzam się, jak najbardziej; tyle że ja zawsze podaję; nie wszystkie rzeczy na tej stronie to kopia wiki; jeśli nie ma źródła to znaczy że nie skopiowałem ale poddałem obróbce - najczęściej znaczy to, iż popracowałem chwilkę nadopisem konkretnego miejsca i dodałem dużo od siebie.

co do pytania na jakiej zasadzie można podłączać mapki z goole to najlepiej jeśli osoba pytająca połączy się z maps.google.cpm - tam jest opis całego api

pozdrawiam

- co do wątku że warto by podawać źródła jak sie kopiuje z wiki - zgadzam się, jak najbardziej; tyle że ja zawsze podaję; nie wszystkie rzeczy na tej stronie to kopia wiki; jeśli nie ma źródła to znaczy że nie skopiowałem ale poddałem obróbce - najczęściej znaczy to, iż popracowałem chwilkę nadopisem konkretnego miejsca i dodałem dużo od siebie.

niewazne czy kopiujesz tekst, czy cos dopisujesz, czy tylko porzystasz z fragmentow, czy tylko z wiedzy tam zapisanej bez kopiowania czegokolwiek to i tak zrodlo nalezy podac

niewazne czy kopiujesz tekst, czy cos dopisujesz, czy tylko porzystasz z fragmentow, czy tylko z wiedzy tam zapisanej bez kopiowania czegokolwiek to i tak zrodlo nalezy podac

wiesz - to chyba nie tak, o ile pamiętam to podaje się źródła jeśli się coś cytuje - to jest przytacza czyjeś słowa in extenso, dosłownie, czyli tak jak gdzieś istnieją; ale jeśli piszesz że warszawa leży nad wisłą to chyba nie jest istotne, że tą samą informacje podaje np. encyklopedia pwn. mam rację? więc jeśli opisuję coś co już zostało opisane i korzystam przy tym z jakichś materiałów ale ich nie kopiuję to wydaje mi się że nie muszę autoryzować źródła rzeczy powszechnie znanych, albo banalnych. co innego gdybym podpisał się pod wynikami np. czyichś badań naukowych.

Umieściłbym pod logiem jednostkę linków na całą szerokość. Taka opcja znacząco zwiększa CTR. Niektórzy mają więcej zarobków z linków niż z boksów.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Umieściłbym pod logiem jednostkę linków na całą szerokość. Taka opcja znacząco zwiększa CTR. Niektórzy mają więcej zarobków z linków niż z boksów.

nienajgorszy pomysł - choć muszę przyznać, że miałem kiedyś jednostki linków na jednej ze swoich stron i nie przyniosły mi ani zyla ..... tak czy inaczej warto chyba spróbować z tą stroną.

dzięki

Też mam pytanie a nie chce nowego tematu zakładać więc piszę tutaj (w końcu temat wątku to "pytanie" :) ).

Moje pytanie może jest głupie ale odpowiedzi nie znalazłem. Mianowicie czy kliknięcie w tekst "Zareklamuj się na tej stronie" który wyświetla się w rogu boksu też przynosi kasę czy nie? Domyślam się że nie no ale... lepiej się upewnić.

(to samo tyczy się linku znajdującego się w drugim rogu a mianowicie: "Reklamy Google")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności