Skocz do zawartości

przejscie na mod_rewrite

bumfank

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dosc duzy portalik z 14k podstron, adresy poszczegolnych podstron wiadomo, generowane phpkowo, ale doszedlem do wniosku ze latwiej bedzie jak przejde na mod_rewrite, ale zastanawiam sie czy robic czy nie ;] bo mam juz dosc mocno wypozycjonowana strone na google i czy to nie bedzie szok dla google gdy nagle zmienia sie wszystkie adresy? albo czy google nie zacznie podwojnie wszystkiego liczyc, w swojej bazie bedzie miec ?costam=1&id=1 a nagle dostanie costam-1.htm ?wkoncoz oba linki beda dzialac i nie skonczy sie to jakims filtrem za "spamowanie"

pozdrawiam :D

..zacznie podwojnie wszystkiego liczyc, w swojej bazie bedzie miec ?costam=1&id=1 a nagle dostanie costam-1.htm ?wkoncoz oba linki beda dzialac i nie skonczy sie to jakims filtrem za "spamowanie"

pozdrawiam :D

Witaj. Tak, duplicate content raczej zaliczysz, ale nie jest to chyba aż tak groźne, bo pokaże tylko jedną z nich, pewnie tę starszą. Aby było dobrze, powinno być 301 na nowe linki - trochę pobrzebania w PHP i będziesz to miał. Może to też wiązać się ze skakaniem pozycji (301), z czasem powinieneś powrócić.

Pozdrawiam, Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

301 jest w takim wypadku bardzo wskazane, jednak (zwłaszcza przy większych portalach) bywa to dosyć skomplikowanym zagadnieniem, bo wypada zrobić przekierowania wszystkiego do wszystkiego, a do tego właściwych stron na właściwe adresy.

To tak w skrócie. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności