Skocz do zawartości

Canon Rock

ryu420

Rekomendowane odpowiedzi

powiem wam coś :D

ten kawałek wcale nie jest taki trudny jak sie wydaje, w necie krąży podkład i taby do tego. Oryginalnie gra go JerryC - do zobaczenia na google video, lub na jego stronie, gdzie covery piosenki mają też inni ;)

link

ja sie nauczyłem w 2 tyg ;)

ten kawałek wcale nie jest taki trudny jak sie wydaje, w necie krąży podkład i taby do tego. Oryginalnie gra go JerryC - do zobaczenia na google video, lub na jego stronie, gdzie covery piosenki mają też inni :)

link

ja sie nauczyłem w 2 tyg ;)

można też zobaczyć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=YT1mr7E-Fms

ja się na gitarze nie znam, ale wg tego co tutaj piszą, to nie jest takie proste:

The piece that funtwo played with mounting dexterity was an exceedingly difficult rock arrangement of Pachelbel’s Canon, the composition from the turn of the 18th century known for its solemn chord progressions and its overexposure at weddings. But this arrangement, attributed on another title card to JerryC, was anything but plodding: it required high-level mastery of a singularly demanding maneuver called sweep-picking.
(artykuł z NY Times, po angielsku, sorki)

Ten filmik w wykonaniu funtwo jest od dawna w moich ulubionych :)

btw. wg mnie funtwo lepiej to zagrał niż oryginalny wykonawca, którego zresztą niektórzy posądzają o to, że udaje (jak widać w komentarzach) lol

zgadnijcie jaki mam dzwonek w komórce? ;)

No to dopowiem tyle, że uczyłem się Kanonu Pachalbela na klasyku.

Tyle, że znacznie lepiej wychodzi to na dwie gitary, bo jak by nie było to jest coś w rodzju fugi.

Był też czas, że próbowałem tego właśnie na dwie gitary klasyczne z synem...

Wychodzi pięknie i jest przy tym duża radość grania.

Tyle, że jakoś nigdy nie dograliśmy tego kawałka do końca.. Wiecie jak to jest w rodzinie.

No i na koniec... na elektryku dla klasyka to nie jest takie trudne, ale odwrotnie nie ma szans, jeśli ktoś nie ma doświadczenia na klasycznej gitarze.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności