Skocz do zawartości

www.Przewodnik.NetSprint.pl

jakub75

Rekomendowane odpowiedzi

uruchomiliśmy nowy serwis - www.Przewodnik.NetSprint.pl - ciekaw jestem Waszych opinii

Jesli o mnie chodzi to totalnie nie potrzebne narzedzie.

Lepiej dopracowalibyscie roboty indeksujace jak sie chlopaki w firmie nudza.

Imo narazie netsprint to taki golf 5 z fotelami od malucha - z wierzchu ladnie w srodku lipa. Zadne dodatkowe podserwisy tego nie zmienia. Wyszukiwarka ma wyszukiwac - to podstawowe jej zadanie a wyszukiwac nie bedzie skoro w indeksie marnie.

pozdrawiam

Pawel

uruchomiliśmy nowy serwis - www.Przewodnik.NetSprint.pl - ciekaw jestem Waszych opinii

Jesli o mnie chodzi to totalnie nie potrzebne narzedzie.

Lepiej dopracowalibyscie roboty indeksujace jak sie chlopaki w firmie nudza.

Imo narazie netsprint to taki golf 5 z fotelami od malucha - z wierzchu ladnie w srodku lipa. Zadne dodatkowe podserwisy tego nie zmienia. Wyszukiwarka ma wyszukiwac - to podstawowe jej zadanie a wyszukiwac nie bedzie skoro w indeksie marnie.

pozdrawiam

Pawel

ludzie nie wyszukuja, zeby wyszukiwac, ale zeby znalezc potrzebne informacje, dlatego uwazamy, ze nasze rozwiazanie ma szanse sie obronic

co do indeksowania i wyszukiwania - juz wkrotce tez bedzie z tym lepiej

ludzie nie wyszukuja, zeby wyszukiwac, ale zeby znalezc potrzebne informacje, dlatego uwazamy, ze nasze rozwiazanie ma szanse sie obronic

Ja napisalem swoje subiektywne zdanie i nikt ze mna zgodzic sie nie musi. Wg mnie Netsprint nie ma obecnie wiekszych szans konkurowania z google czy onetem, chociaz bardzo bym tego chcial. Uwazam tez ze zamiast wziac sie za podstawowe rzeczy tj wspomniane roboty indexujace i dopracowywanie dzialan samej wyszukiwarki (aby gonic konkurencje i psuc monopole) tracicie czas na rzeczy ktore maja watpliwa przyszlosc.

Twoje zdanie o wyszukiwaniu zeby wyszukiwac jest imo troche bez sensu. Dlaczego tak uwazam? Dlatego, ze czas poswiecony na cos takiego mozna bylo poswiecic na to aby dopracowac algorytm wyszukujacy tak, zeby wyszukiwal potrzebne informacje jak to ujales. Chociaz to bardzo subiektywna sprawa bo nigdy nie wiadomo czego poszukuje internauta wpisujacy na przyklad "ponczochy rajstopy". Moze szuka sklepu z rajstopami a moze szuka stron xxx bo jest jakims fetyszysta. Takze nic tu nie poradzisz a wyszukiwarka bedzie na tyle skuteczna na ile pozna ja uzytkownik i bedzie potrafil z niej skorzystac.

Przewodnik postrzegam jako kolejne narzedzie do zarabiania kasy - i dobrze bo z czegos trzeba zyc.

Przesledzmy jednak jeden przykladowy temat. Wchodze w przewodnik i chce isc do kina. Klikam "Nie wiesz, na co iść do kina?" a tam mamy reklame kiepskiego filmu "Pakt milczenia" i wiecej tam nie wchodze.

To jest wg Ciebie potrzebna mi informacja? Skad to wiesz? Wszyscy chcacy isc do kina chca czytac o pakcie milczenia? Imo totalnie bez sensu.

Kolejna sprawa - mamy 13 stycznia, wchodze w przewodnik a tam "Planujesz Sylwestra?" :D

Poki ktos sie chce tam reklamowac i za to placi, niech placi ale nie widze celu tego serwisu jak jedynie pozyskiwanie pieniazkow na dalszy rozwoj wyszukiwarki (i to jedyny plus) - rozwiazanie jednak wg mnie kiepskie. Oczywiscie to tylko moje domysly (platna reklama w przewodniku). Ja to odebralem jako taki Adsense w bardziej nachalnym stylu, wszedlem poogladalem i wiem, ze wiecej tam nie wroce bo nie ma po co.

co do indeksowania i wyszukiwania - juz wkrotce tez bedzie z tym lepiej

Cieszę się i trzymam kciuki.

pozdrawiam

Pawel

yh graficznie fajne ... ale tak mówiac szczerze to po co to ??

Nic konkretnego tam nie ma co mogloby zainteresowac usera.

Wyszukiwac wiekszosc umie ...

Gdybyscie tam zamiescili konkret serwisy najpopularniejsze to wtedy mialo by to sens.

• 3 miesiące temu...

Jakubie minelo troche czasu od ostatniego wpisyu w tym watku, czy wyszukiwarka Netsprintu dzila poprawniej?? lepiej indeksuje czesciej, wiecej i dokladniej...

WIesz kiedy zaczneicie zarabiac naprawde kokosy jak zacznecie mic conajmniej 30 % uzytkownikow korzystajacych z wyszukiwarki bo na razie jestescie beeeeeeeeeeeeee

nadal uwazam ze macie szanse sie przebic ale skupcie sie na wyszukiwarce, a nie na dodatkowych produktach n nie bedzie czas jak zarobicie konkretne pieniadze :D a wuierz mie nie zarabiacie nawet polowy tego co moglibyscie jakbyscie doprowadzili wyszukiwarke do normalnego poziomu i oto pare przykladów:

https://www.netsprint.pl/serwis/search?fff=...dowo&rpp=10

i

https://www.netsprint.pl/serwis/search?fff=...dowo&rpp=10

mozesz mi wyjaśnić rózniece pierwszego wyniku, niemowie o informacji o mieście tylko o pierwszej wyszukanej stronie

wyniki dla funkcji site

https://www.netsprint.pl/serwis/search?fff=...t.pl&rpp=10

i

https://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr=

mam nadzieje ze widzisz różnice

czestotliwośc odwiedzania stron te pozostawia wiele do żczyenia...

ja wiem pewnei powies ze musiecie zarobic aby zrobic nowy produkt ale to nie tak nikt nei bedzie korystal z polsrodkow jezeli jest lepszy tez darmowy i wiarygodniejszy produkt, moze kiedys postkamy sie na kawie piwie czymkolwieke z TObą pare osob z PiO i pogadamy co powinniście porpawic i dlaczego

O Ty na to?? burza muzgów nigdy nikomu nei zaszkodzila :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności