Skocz do zawartości

Problem z indeksacją linków

madmi121

Rekomendowane odpowiedzi

A mianowicie mam taki problem, że od maja nie indeksują mi się nowe podstrony. Są ciągle zgłaszane do GSC ale to nic nie daje. Nowych podstron jest około 30.

tutaj podaję link do strony: 

https://dietaisuplementy.pl/

Wie ktoś może co powinienem zrobić, żeby zaindeksować te podstrony?

• 4 miesiące temu...

Zgłaszanie w GSC nigdy nic nie dawało.

Domenę widzę masz podlinkowaną (jakości linków nie sprawdzałem). Poszukaj czy nie masz jakichś blokad robots.txt, noindex, błędnych canonical itp.

Może przy jakiejś zmianie w algorytmach duża część twojego BL straciła wartość. Może jakiś filtr.

Tylko, że poklikałem kilka przypadkowych ze strony głównej i są zaindeksowane. Ogólnie czasem jak się Googiel uprze to strasznie nie chce zaindeksować.  Zwykle podlinkowanie pomaga, ale linkami z jakąś wartością  dla G, a czasem i to nie pomaga.

Treść unikalna?

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

10 godzin temu, Farlicki napisał:

Zgłaszanie w GSC nigdy nic nie dawało.

taaaa.... nigdy od ilu lat? od 2005 czy wcześniej?

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

11 godzin temu, Farlicki napisał:

We wczesny Prekambr nie wnikam :). Meta keywords itp.

To skoro gadasz głupoty to weź na wstrzymanie.

GSC działało, działa ale gorzej bo mniej razy można sobie pozwolić na jego używanie. Jak ktoś naparza requestami to dostaje bana na kilka tygodni aby sie uspokoił. Proste.

Ja nie mam problemu z indeksowaniem nowych rzeczy z użyciem GSC tylko jest to mocno ograniczone do 3-5 razy na dobę, czasem na 2-3 dni. Również indeksacja jest mocno ograniczona/wstrzymywana aby nie zżerało zasobów po stronie Google.

Więc używanie słowa "nigdy" stoi w sprzeczności z praktyką.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A skąd wiesz, że to efekt GSC, a nie po linkach bot zaindeksował albo z jakiegoś innego źródła, rss itp. Indeksowałeś wyizolowane podstrony bez linków wewnętrznych i zewnętrznych? Raz coś znika z indeksu, za chwilę jest i tak to też działa często. Jak jest jakiś problem to prośba o indeksacje nie pomoże. No, ale to moje zdanie. Ty możesz mieć oczywiście swoje. 3-5 razy na dobę wysyłanie próśb o indeksację...hmmm. Mnie tam zwykle pomaga link wewnętrzny sitewide.

Może gdzieś tam spróbuję przy jakiejś okazji, nie upieram się.

Natomiast fakt, że G. bardzo mocno okraja indeksowanie i oszczędza zasoby. 

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

Jeszcze jakieś 2 lata temu wchodziło wszystko. A wykorzystanie tego do indeksowania totalnego spamu sprawiło, że dzisiaj jest mocno okrojona skuteczność. 

• 1 rok później...

Obecnie google stawia tylko na nową treść i coś co jest niusem nawet w przypadku gotowania kolby kukurydzy. Jak ktoś ma takie same jak tysiące innych podobnych to pewnie one już sobie to daje do wolnej analizy - a jak coś z obszaru trendu obecnego to szybciej wypływa.  

Wy korzystacie z googe wyszukiwarek jeszcze? Samemu już dawno przeszedłem do Bing bo moim zdaniem ma lepsze wyniki. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.