Skocz do zawartości

Adsense na zapleczu i wpływ na jakość linków

kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Załóżmy, że mamy N stron zaplecza, każda na innym IP. Na każdej z tych stron wstawiamy reklamy z jednego konta Adsense. Tym czynem dajemy Google wskazówkę, że to jedna osoba jest właścicielem wszystkich stron tego zaplecza. Czy w tym momencie moc linków z takiego zaplecza spadnie? Chodzi mi o to, czy Google nie będzie interpretować linków z wszystkich N stron jako np. linki z tej samej domeny/z tego samego adresu IP?

Nie wiem czy temat już był, w każdym razie szukałem i nie znalazłem :D

Pozdrawiam!

co ci z takiej odpowiedzi,

nikt tego nie wie, kazdy ma inna opinie, dzisiaj jeszcze zaplecza nie sa traktowane tak powaznie, ale moze jutro google sie wkurzy i bedzie probowalo jakos powiazywac strony ze soba i obnizac ich wartosc pozycje.

pozycjonerzy sa potrzebni, robia zaplecze, wrzucaja tam adsense i google ma gdzie wyswietlac swoje reklamy, pytanie tylko do kiedy bardziej beda potrzebowali miejca na reklamy od naturalnych wynikow w serpach

z reszta poczytaj o kilku witrynach na 1 koncie google analytics

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności