Skocz do zawartości

Jak przyspieszyć indeksację strony?

orteza

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pomóżcie bo juz nie wiem jak mam to zrobić. Ostatnio dodałem tekst na stronę, która jest już zaindeksowana. Następnie zgłosiłem w Google Search Console prośbę o ponowne jej zaindeksowanie. Czekam już tydzien i jeszcze się nie zaindeksowała. Jak to ludzie robią że dodają jakiś post na blogu i google po godzinie np od razu to widzi ? A dlaczego inne strony muszą  tyle czekać żeby google je zaindeksowało? Idzie to jakoś przyspieszyć ? 

Od kilkiu dni G mam problemy ponownie z indeksacją (akurat dzisiaj kilka podstorn zgredkowych wyindeksowało).

Co do zasady aby szybko coś sie indeksowało portal musi być starym zadbany, z linkami (to wersja retro ale działa). Natomaist tego procesu nei da się ot tak przyspieszyć czy poprawić dla młodych witryn bo G potrafi zaindeksowac na chwile podstrony i je wyrzucić.

Mapy, linki wewnetrzne, linkbuilding - to najelpsze metody.

A z jeszcze lepszych ... twitter ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ostatnio jest straszny burdel, w jednym sklepie gdzie dodałem 40 nowych kategorii z tekstami itd. ostatnio zindeksowały się keywordy na podstronie kontakt, czyli zaciągnęło po menu. Jest to trochę  bezsensu, bo kontakt nigdy nie był linkowany ani nie pojawiał się w wynikach wyszukiwania. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Twitter także polecam. 

Generalnie działam w ten sposób (dla nowych domen):

1. Rejestruje domenę,

2. Podpinam pod hosting,

3. Instaluje Wordpressa z wtyczkami SEO,

4. Tworzę treści (5 tekstów po 1500 znaków nawet) stronę, linkowane wewnetrzne, menu, podpinam Twittera, sitemape to wszystko ląduje w Google Search Console. Dzień i mam zaindeksowaną stronke. 

Niekiedy też odpytuję na sztywno site:nazwadomeny lub uruchamiam testy Google albo wrzucam do webhistory.

Profesjonalne stojaki do rozwijania kabli i przewodów. Sprawdź także dwa najpopularniejsze szkodniki drewna: Spuszczel pospolityKołatek domowy. Informacje, metody zwalczania.