Skocz do zawartości

alias - glupie pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

mam troche glupie pytanie - temat byl nie raz walkowany ale chcialem miec pewnosc bo nigdy nie robilem takiej rzeczy:

jezeli zaloze sobie alias - np. abc.pl i on bedzie sie odnosil do mojeje obecnej strony to bedzie to uznawane za spam ? bo praktycznie bedzie to ta sama strona pod 2 roznymi adresami

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

zauważyłem , że zniknąłeś całkiem z google , co się stało ?

może to być uznane za spam , ale opowiem Ci o aliasie abc.pl , bo ciekawe rzeczy zauważyłem

np. miałem parę domen klientów , które nie chciały się pojawić za cholerę w google , a ponieważ abc.pl ma tę właściwość , że strona pojawia się już po dwóch dniach od założenia aliasu , to ratunkowo założyłem raz dla jednej domeny

i nagle okazało się , że alias wyciągnął samą domenę ... nie wiem jak to zadziałało , ale następne dwie domeny też tak wyciągnąłem , choć musiał minąć jakiś czas

ale potem musiałem skasować aliasy , albowiem domena leciała w tył , podczas gdy alias był na przodzie

po skasowaniu aliasu i jego zniknięciu z google domena ruszała naprzód

być może trafiłeś do sandboxa ?

nie mam pojęcia co może się wydarzyć gdy założysz alias , ale będziesz go musiał pozycjonować od nowa , a może Twoja domena wróci na miejsce nagle ?

coś tam u Ciebie jest , że się pojawiasz i znikasz:)

jest też jeszcze inna rzecz z aliasem , którą zauważyłem :

otóż gdy adres pod aliasem nie jest domeną , tylko adresem z darmowego hostingu , to raz - wyciąga ten adres i dwa - zarówno alias jak i adres są blisko siebie na pozycjach jakby w ogóle nie były tożsame:)

pozdrawiam

trzymam kciuki za powrót

zauważyłem , że zniknąłeś całkiem z google , co się stało ?

krutko - odpowiedz tutaj

dzieki za odpowiedz - to moze jednak dam sobie narazie spokuj z tym aliasem - lepiej nie podejmowac pochopnych decyzji ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja mam dwie domeny do sklepu, z tymze pozycjonuję tylko jedną (pierwszą wykupioną). Raczej nie mam z tego powodu przykrości, ale pewnie gdybym reklamował te same hasła do obydwu adresów, to mogłoby być nieciekawie.

No właśnie. A co jeśli każdą z domen pozycjonował dla innych haseł? Np. klient ma 5 domen do 1 adresu i chce pozycjonowania dla 20 haseł. To możesz sobie rozłożyć po 4 hasła na każdą domenkę i spokojnie linkować każdą na 4 słowa kluczowe. Google bierze ponoć max 7 słów z anchoru więc byłoby idealnie. Ale czy to nie jest spam? Można za to wylecieć? Wiadomo, że najlepiej pozycjonować podstrony, rozwijać treść o słowa kluczowe, itd. Ale kiedy to nie Twój serwis tylko ktoś Ci zleca promocję to ciężko żebyś to robił;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności