Skocz do zawartości

[IPB] Instalacja systemu wymiany linków.

Livo

Rekomendowane odpowiedzi

Instrukcja działa na IPB 2.2.x, 2.1.x i 2.0.x (nie wiem jak dla starszych wersji) w systemie wymiany linków LinkMe.pl :

1. Rejestrujemy się na stronce https://linkme.pl

2. Klikamy na "Zarządanie Stronami" :

lm1gc0.png

3. Dodajemy swoją stronę :

lm2bn3.png

4. Ściagamy pliki instalacyjne :

lm3ki3.png

5. Wrzucamy wszystkie pliki oprócz readme.txt na ftp, do głównego katalogu forum.

6. Zmieniamy CHMody na 666 dla plików txt (dwóch).

7. Wchodzimy w .../sources/clasess/...

8. Edytujemy plik class_display.php

9. Znajdujemy linie : (u mnie jest to 325 linijka)

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% CHARSET %>"		, $this->ipsclass->vars['gb_char_set'], $this->ipsclass->skin['_wrapper']);

10.

a) IPB 2.2.x / 2.1.x

Dodajemy pod tym :

ini_set ("include_path", ini_get ("include_path") . ':../:../../:../../../:../../../../:../../../../../');
include ('???.php');
$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% Livo %>",
@LinkMeShowLinks("h", "", " - ", "<center>", "</center>"),
$this->ipsclass->skin['_wrapper']);

W miejsce ???.php wpisz nazwe swojego pliku php, który sciągnąłem razem z instrukcją i dwoma pliczkami txt.

:PIPB 2.0.x

Dodajemy pod tym :

ini_set ("include_path", ini_get ("include_path") . ':../:../../:../../../:../../../../:../../../../../');
include ('???.php');
$ibforums->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% Livo %>",
@LinkMeShowLinks("h", "", " - ", "<center>", "</center>"),
$ibforums->skin['_wrapper']);

W miejsce ???.php wpisz nazwe swojego pliku php, który sciągnąłeś razem z instrukcją i dwoma pliczkami txt.

11. Zapisujemy plik. :)

12. Wchodzimy na forum do ACP(Panel Admina). Następnie w zakładkę LOOK & FEEL. W skinie, którego uzywamy, wybieramy opcje Edit Boar Header & Footer Wrapper

skinvg6.png

13. Znajdujemy linijke :

<% COPYRIGHT %>

14. Dodajemy po niej :

<br><% Livo %>

15. Zapisujemy. savevo7.png

16. Gotowe! =] Idziemy na stronke sprawdzic czy status pokaże nam Zainstalowana.

17. Czekamy na aktywacje stronki przez administracje LinkMe.pl. :D

banner.png

ja bym usunął cały wątek bo to jest opisane na forum lnkme wiec po co ten dublet ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności