Skocz do zawartości

Nagłówki a google

websign

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może głupie pytanie, ale szukam już różnych przyczyn traktowania przez google w dziwny sposób jednej z domen, którą mam okazję pozycjonować.

Czy Waszym zdaniem nagłówki strony(header) mogą jakoś wpływać na traktowanie strony przez google? (chodzi mi tylko o 200, bo przekierowania wiadomo, że mają wpływ).

W szczególności, czy np.

Content-Type: text/html;charset=UTF-8

może być gorzej traktowany od

Content-Type: text/html;

Z tego co widzę, większość stron ma ten drugi nagłówek, pierwszy to raczej rzadkość.

A może są jakieś inne nagłówki, które koniecznie powinny być/nie powinno ich być, które mają wpływ na traktowanie strony przez google?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Czy to nie jest popadanie w skrajności? Czy jest jakiś logiczne wytłumaczenie dlaczego miałby traktować takie strony gorzej? Czy to bardziej na zasadzie szukania dziury wcałym? ;)

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Podobno google w ogole nie sprawdza stryktury strony (w sensie html). Mozesz robic byki w kodzie, zle naglowki dawac, nie domykac tagow itp itd. Google i tak to oleje. Gdzies w ulubionych mam nawet link do filmiku na ktorym jakas panna z google wypowiada sie na ten temat. Jak znajde to wrzuce gdzies tutaj.

Robot dziala zapewne wg jakis standardow. wiec lepiej sie ich (W3C) trzymac.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

iżynierzy google mówią, że google nie patrzy na strukturę io poprawnosć strony, ale wydaje mi się, że niektróe błędy, moga utrudnić pracę niektórym robotom a to nie jest juz dobrze

niezamknięte tagi mogą też wywoływać błędy w algorytmie i pewnie zignorowanie obliczeń w rankingu dla strony albo inteligentniej tylko danego tagu

EDIT:(popr. czeksie błędy i literówki)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności