Skocz do zawartości

[wordpress] wylaczenie wtyczki z poziomu functions.php

HERO

Rekomendowane odpowiedzi

hej, tak jak w temacie czy jest sposob zeby wylaczyc wtyczke w wordpresie wpisujac odpowiedni kod w functions.php? tj chcialbym powiedzmy rozpoznac po page_id i dla konkretnej wylaczyc cala wtyczke?

Opiekuj.pl - Testy dla opiekunek do dzieci | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

Każde dłubanie w kodzie czy bibliotek powoduje potem podatności na np XSS. Wiec sugerowałbym się dobrze zastanowić nad zmianami w functions.php bo przy każdej aktualizowacji i tak to zostanie nadpisane.

• Thanks 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Cześć @HERO,

Wtyczka Plugin Organizer (https://pl.wordpress.org/plugins/plugin-organizer) podana przez @Hostido.pl wydaje się OK! Korzystałem z niej kilka razy ale konstruktywnej opinii nie napiszę gdyż zbyt krótko ją testowałem.

Słuszna uwaga @zgred modyfikowanie szablonów jak już, to na motywie potomnym, a co do tego

2 godziny temu, zgred napisał:

sugerowałbym się dobrze zastanowić nad zmianami w functions.php bo przy każdej aktualizowacji i tak to zostanie nadpisane.

Jak wprowadzam zmiany do functions.php to tylko i wyłącznie przy pomocy pluginu My Custom Functions, którego używam na każdym wordpressie.

Ta wtyczka umożliwia łatwe i bezpieczne dodawanie niestandardowego kodu PHP (do functions.php) bez bezpośredniej ingerencji w plik functions.php, co nawet po aktualizacji nie zostanie nadpisane.

Polecam również temat, który skończyłem przed chwilą: Lista polecanych wtyczek do wordpress (bezpieczeństwo / modyfikacja / produktywność / optymalizacja / inne).

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Harry

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

nie napisalem ale functions jest w childzie wiec nie powinno sie nadpisac

pluginem oczywiscie ze moge wylaczac ale mnie zalezy z poziomu functions.php 

cos takiego z nalazlem:

deactivate_plugins( '/plugin-folder/plugin-name.php' );

o tutaj:

https://wordpress.stackexchange.com/questions/12163/disable-plugin-plugin-action-via-theme

nie testowalem wiec nie potwierdze ale po komentarzach wyglada ze dziala

Opiekuj.pl - Testy dla opiekunek do dzieci | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

• 4 miesiące temu...

Dla potomnych, korzystających z szablonów. Robcie theme child!! Jest do tego wtyczka. 

Poza tym, instalując wtyczkę, żeby zrobić jakąś piedołę, którą można wykonać dwoma linijkami prostego kodu, to nie jest dobre rozwiązanie.

Bazując na motywie potomnym w edytorze tworzysz plik functions.php i nadpisujesz co potrzeba...