Skocz do zawartości

Jak walczyć z cwaniakami typu dsf.pl ?

subber

Rekomendowane odpowiedzi

Wpiszcie w google:

site:dsf.pl

i zobaczycie o co mi chodzi.

Koleś ma domene z otwartym dns, który wpuszcza mu wszystko co się wpisze w miejscu subdomeny. Po kliknieciu na link robot i użytkownik trafia na spreparowaną stronę z mnóstwem słów kluczowych. Jest tam tez javascript który przekierowuje usera na stronę erotyczną. Robot jednak indeksuje strone i ucieka. W ten sposób autor skryptu uzyskał bardzo wysokie pozycje w wyszukiwarkach, m.in. w google.

I tu pytanie jest takie: jak z takim zjawiskiem walczyć? To istny atak słownikowy, tymbardziej że w słowniku tym jest wiele niecenzuralnych słów, oraz zastrzeżone nazwy firm.

dns trzyma mu goo.pl i faktycznie odpowiada na każdą głupotę jaką się wpisze.

Jak walczyć z czymś takim?

Boje sie że zepchnie mnie z pierwszej pozycji w google dla nazwy mojej firmy.(w tej chwili jest na trzeciej).

Gdzieś tu na forum był link do zgłaszania spamu z czytaj posty w dół

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

W sieci jest polska strona Fanatyków religijnych antyspamerów niestety zgubiłem adres.

Mówie tak bo goście przeginają w drugą stronę ale jak odnajdzięcie to lepsze niż ban

Goście nękają własciciela na wszystkie możliwe sposoby opisują swoje zwycięstawa na 1 stronie prowadzą ranking stron spamerskich itd

Niewiem czy Giertych tego nie prowadzi albo Rydzyk :) 8)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

a tutaj masz adres do zgłaszania spamu dla onetu

https://szukaj.onet.pl/pomoc/5720,index.html

i ciekawy opis za co można wylecieć z wyszukiwarki

1. Onet.pl S.A. może zablokować serwery, domeny lub grupy serwerów, na których znajduje się strona spełniająca dowolny z poniższych warunków:

• treść strony udostępniana programowi wyszukującemu, przedstawiającemu się jako "search.onet" (tzn. podającemu taki ciąg znaków w polu user agent) jest inna niż udostępniana najpopularniejszej przeglądarce WWW (aktualnie MS Internet Explorer 6.0);

pod ten ostatni punkt to oni mogą podciągnąć zbyt wiele

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności