Skocz do zawartości

Adsense za granica

albert

Rekomendowane odpowiedzi

W każdym kraju jest inne prawo, którego nieznajomość może nas drogo kosztować. Czytałem tu na forum, że ponoć aby mieć stronki np. w Niemczech należy mieć plik impressum. Brak jego może nas drogo kosztować. Pytanie tylko KTO musi mieć taki plik. Bo jeśli stronki ma np. osoba prywatna, a treść jest niekomercyjna (no właśnie co to znaczy komercyjna czy sam fakt posiadania adsense na stronie czyni ją komercyjną?) to czy też musi być impressum? Inna sprawa ustawa o ochronie danych osobowych. Co wolno w Polsce wiem, a co wolno w Niemczech lub np. Wlk. Brytanii ?

W Polsce wydaje mi się, że w ogóle prawo jest troszkę po macoszemu traktowane, bo wiele stron przecież łamie ustawę o ochronie danych osobowych, na niewielu np. można przeczytać o polityce prywatności, ale z tego co wiem to za granicą bardzo na to patrzą. Jakie w tej sprawie macie doświadczenia ??

Ciekawa sprawa, żadnej odpowiedzi. Czyżby nikt nie miał doświadczeń z zamieszczaniem adsense na stronach zagranicznych, lub może są one tak dochodowe, że nikt nie chce pomóc? :)

Tez o tym nie slyszalem, ale teraz przejrzalem pare niemieckich stron i na wszystkich (nawet forach) bylo "impressum" - wiec byc moze jest to wymagane i ktos to sprawdza.

Z drugiej strony ciebie obowiazuja przepisy kraju gdzie mieszkasz (ewntualnie gdzie ma siedzibe firma prowadzaca serwis). Chyba ze firma hostingowa zwroci ci uwage ze jakies tam informacje masz umiescic na stronie bo inaczej wypowiedza umowe. Ale wtedy tez mozesz przeniesc serwis gdzies indziej i to olac.

Własny sklep internetowy dla każdego.

Wpisz to całe "impressum" do forumowej szukajki, to się wszystkiego dowiesz. Był dość obszerny wątek o tym kilka miesięcy temu.

Nie wiem czy zauważyłeś, że napisałem "Czytałem tu na forum, że ponoć aby mieć stronki np. w Niemczech należy mieć plik impressum"

Nie doczytałem jednak czy chodzi również o strony prywatne (wiem, że firmy, nawet te zza granicy muszą mieć, był nawet link do opisanej sprawy pewnej firmy chyba holenderskiej, która przegrała ładną kasę). Mi chodziło o to czy oprócz impressum są jeszcze jakieś miny, na które można wdepnąć robiąc strony skierowane do widza np. niemieckojęzycznego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności