Skocz do zawartości

Podlinkowane zaplecza

Janek Ninja

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt na to pytanie nie odpowie, bo wszystko zależy. Zależy do Twojego budżetu (część narzędzi jest droga), od tego ile tego zaplecza jest i który to poziom zaplecza (Tier). Zależy do przyjętej strategii linkowania (nastawienie na długotrwałe i stabilne efekty, czy potrzeba ryzykownego "szybkiego strzała"). Zależy do Twojej wiedzy i doświadczenia (możesz kupić narzędzie i listy za kilka tyś dolarów i nie potrafić go wykorzystać). Zależy do ilości zaplecza (inaczej zrobisz to mając 10 dobrej jakości blogów, inaczej mając 1000 stron z wygenerowanym contentem). Wszystko zależy.

Jeśli robię domenę dla konkretnej marki - gdzie poszła reklama na billboardach, w gazetach itd i wiem, że jak zepsuję domenę to będzie tragedia - podejdę inaczej.

Jeśli robię stronę pod afiliację - mam podejście, że albo wskoczy w topy choć na kilka dni, albo bez żadnej straty jutro postawię trzy inne podobne strony, a o tamtej zapomnę - zrobię to inaczej.

Jeśli trafiłem na super okazję i dwa miesiące przed świętami wykupiłem pół hurtowni ozdób świątecznych w ekstra cenie i wiem, że podejmuję ryzyko - albo sprzedam w dwa miesiące, albo utopiłem kasę - zrobię to inaczej.

Jest tyle zmiennych i różnych sytuacji, że mógłbym tu pisać przez następną godzinę, ale nikt tu nie da Ci uniwersalnego (ani nawet przybliżonego) rozwiązania i to nie złośliwości czy lenistwa. Po prostu nie ma takiego rozwiązania które sprawdzi się w każdym przypadku.

• Like 1

Pozdrawiam :)

Porównanie tych dwóch narzędzi to trochę ciężka sprawa. Ogólnie jeśli jesteś początkujący, to DonLinkage (mniejsze szanse, że zrobisz sobie krzywdę), jeśli jesteś bardziej zaawansowany to xRumer (albo i jedno i drugie). I w jednym i w drugim narzędziu musisz sobie przygotować bazy żeby to miało sens. Pod uwagę weź jeszcze xneolinks (wiem, wiem słaby ze mnie marketingowiec :) )

W DonLinkage w ramach Premium jeszcze w tym roku powinno się udać uruchomić usługę w której bo użytkownika będą trafiały zweryfikowane bazy.

• Like 1