Skocz do zawartości

Ip, które ma ponad 100 osób!

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro adsense sprawdza po ciasteczkach gromadzonych w przeglądarkach internetowych, to przecież można taką funkcje wyłączyć i klikać w reklamy bez końca - jak dla mnie bzdura, aż mi się w to nie chce wierzyć.

A czy ktoś pytał o to, czy poza IP zewnętrznym system google weryfikuje użytkowników również po IP wewnątrz sieci? Jak mi wiadomo, mimo licznej grupy użytkowników jednej sieci, o tym samym IP zewnętrznym, adres wewnętrzny zawsze się odrózni.

Skoro przykładowy serwis czateria.pl ma mozliwość banowania swych niedobrych czaterian po [iP zewnętrzne + IP wenetrzne] tak, aby przy okazji nie zbanować "dobrego" użytkownika tej samej sieci osiedlowej, to moim zdaniem w taki sam sposób weryfikuje system adsense swoich niegrzecznych klikaczy.

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Wystarczy szybi rzut okiem na kod zródłowy JS z reklamamy google adsens by zoabczyć, ze oprócz naszego IP googłle pobiera sobie również szerego innych informacji o komputerze osoby oglądającej i klikającej w reklamy, tj. m.in

- rozdzielczość ekranu

- głębie kolorów

- informację czy włączona/wył. jest osługa javascriptu

- nazwę i wersję przeglądarki internetowej

- jw. systemu operacyjnego..

To wszystko myśle pozwala wysnuwać im wnioski, ze za jednym IP kryje się troszke wiecej osób ;-)

Jeśli polegali by jedynie na IP to co z np. klikami poprzez proxy? sa przecież serwery, z których korzystają tysiące osób, i mają wtedy te nsami IP.. :rolleyes:

Jeśli polegali by jedynie na IP to co z np. klikami poprzez proxy? sa przecież serwery, z których korzystają tysiące osób, i mają wtedy te nsami IP.. :)

Już to sprawdzałem - reklamy przez proxy anonymous i elite proxy nie wyswietlają się, a w przypadku proxy transparent gdzie reklamy wyswietlają sie, to te proxy utajniają jedynie dane o użytkowniku, ale nie ukrywają adresu IP, więc oszukiwac przez proxy raczej sie nie da

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności