Skocz do zawartości

Nagłówki

just220

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Używam na swojej stronie motywu Hestia, który na stronie głównej ma kilka nagłówków. Chciałbym, aby tekst w poszczególnych zdjęciach nie był traktowany jako nagłówek "h1,h2 itd." ponieważ nie zawieram w nich istotnych słów kluczowych. Poniżej wklejam listę nagłówków (sprawdzona przez wtyczkę SEOquake). Jak widać nagłówek H1 jest odpowiedni i zawiera słowa kluczowe, natomiast większość z pozostałych jest nieistotna. W jaki sposób mogę mogę zmienić te nagłówki? Chodzi mi o to, aby tekst został ale nie był traktowany jako nagłówek. link do strony. https:greenoxzabudowy.pl

• <H1>: Producent Autolawet Aluminiowych Oraz Specjalistycznych Zabudów Nadwozi
  • <H2>: Dlaczego powinieneś wybrać właśnie nas?
  • <H2>: Czym się zajmujemy ?
  • <H2>: Dane kontaktowe:
  • <H4>: Doświadzcenie
  • <H4>: Jakość
  • <H4>: Gwarancja
  • <H4>: Produkcja autolawet i zabudów samochodowych
  • <H4>: Serwis
  • <H4>: Demontaż
  • <H4>: Obróbka stali i metali kolorowych
  • <H4>: Sprzedaż wyposażenia autolawet i profili aluminiowych
  • <H4>: Formularz kontaktowy
  • <H5>: Nasza firma specjalizuje się w kilku dziedzinach:
  • <H6>

Praktycznie cale stylowanie masz tam na klasach, wiec teoretycznie jakikolwiek bys tag html nie wzial i dodal do niego taka sama klase, to efekt wizualny powinien byc ten sam.

Zasadniczo to masz tam o wiele za malo tresci zeby to w dzisiejszych czasach sensownie pozycjonowac, wiec te naglowki to twoj najmniejszy problem.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

10 godzin temu, just220 napisał:

tzn. ja nie chce zmieniać efektu wizualnego, ale chce żeby to nie były nagłówki, dlatego pytam jak to zmienić, a jeśli chodzi o ilość treści to zdaje sobie z tego sprawę.

Napisalem ci jak to zmienic. Normalnie wystarczyloby zamienic w kodzie "h4" np. na "p" zostawiajac te same klasy. Niestety masz strone na Elementorze, a ja unikam takich rzeczy jak ognia. Nie uzywam i nie wiem jak sie to tam zmienia.

Z drugiej strony widze, ze naczytales sie jakichs dziwnych poradnikow, ktore mowia ze naglowki stosuje sie tylko do wstawiania slow kluczowych. To nie jest prawda. Jesli cos spelnia role naglowka to powinno nim byc. Nawet jesli to jedno, ogolne slowo (np. Doswiadczenie czy Jakosc). Co wiecej, naglowki powinny byc w odpowiedniej kolejnosci: h1, h2, h3, h4 itp. Google zwraca uwage na tzw. semantycznosc kodu.

U ciebie problemem jest zly stosunek tresci w naglowkach do tresci w ogole. Za duzo naglowkow, za malo tresci.

Znalazlbym ci jeszcze duzo bledow na stronie gdybym tylko poszukal... Ale to czesty problem z gotowymi szablonami. Ogladam setki stron kazdego tygodnia i spotykam sie z tym na co dzien.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki