Skocz do zawartości

Czy taki duplicate content jest dozwolony czy nie?

Konrad5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czytałem na forum o duplicate content i o subdomenach, ale to nie rozwiało moich wątpliwości dlatego napisałem o tym w dziale dla początkujących. Niestety również tam nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, dlatego postanowiłem zwrócić się do fachowców czyli do Was :rolleyes:

Przedstawię po krótce sytuację. Jest domena dajmy na to pieczywo.pl gdzie sprzedaje się chlebek. Nie można tego robić na całą Polskę bo by był czerstwy po dojechaniu, więc istnieje sieć dystrybutorów w większych miastach i oni mają subdomeny typu warszawa.pieczywo.pl, gdynia.pieczywo.pl itd. Na każdej z tych domen jest praktycznie identyczny serwis jak na stronie głównej ponieważ jedna marka nie może mieć przecież 20 różnych stron.

Czy to jest duplicate content za co mogę wylecieć?

Logika podpowiada mi, że tak bo nawet na stronie Googla jest napisane "Nie twórz wielu stron, poddomen lub domen powielających tę samą treść."

Ale z drugiej strony przecież ja nie robię nic złego a przynajmniej nie mam takiego zamiaru. Proszę o poradę jak zbudować taki system aby był zrobiony zgodnie z zasadami i nie dostał żadnego bana? Co do linków to strona główna zawierałaby spis odnośników pt. "Zapraszamy do naszych regionalnych placówek 1. warszawa.pieczywo.pl 2. gdynia.pieczywo.pl itd.

Dziękuję i pozdrawiam.

Aha! Jeszcze jedno... jeżeli to istotne to tworzenie subdomen wyobrażałem sobie w ten sposób, że subdomena www.warszawa.pieczywo.pl kieruje do podkatalogu www.pieczywo.pl/warszawa/ . Czy to dobry pomysł czy może lepiej założyć każdej subdomenie oddzielne FTP na jednym serwerze?

Przepraszami jeżeli to lamerskie pytania, ale szukałem na forum i na prawdę jestem w kropce. Proszę poradzcie coś.

a po co tak komplikujesz jesli na prawde chodzi o cos takiego ze kazda subdomena jest dla innego miasta, to zrob wybor miast na stronie i w zaleznosci od wyboru generuj inna tresc, bo jesli na kazdej subdomenie jest identyczna tresc co do litery to po co w ogole to roznicowanie na miasta..

Chodzi o to, że dystrybutorzy opłacają korzystanie z takiej subdomeny aby sobie na niej zarabiać, więc fizycznie muszą otrzymać jakiś adres od mojej firmy. Muszą też mieć możliwość zmiany cennika czyli jedna z podstron będzie się różnić cyferkami :rolleyes: Inna będzie zakładka kontakt i jeszcze mogę zmienić tytuł strony zamiast "Pieczywo - dostawy" na "Pieczywo Warszawa - dostawy" - i to tyle różnic. Pozostałe 3 podstrony z opisem firmy i informacjami dla klientów byłyby identyczne, podobnie jak cały szablon strony i jej grafika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności