Skocz do zawartości

Problemy z min. Bids! HELP Syndrom 8 Euro

katie

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis tydzień temu załozyłam kampanie. I juz mam duzo problemów.

Na poczatku zaczne moze od tego, ze rozlicznia prowadze w euro.

do tej pory stworzyłam juz kilka grup rózne skierowanych (regionalnie, na swiat)

Moim problemem jest to ze Szanowne google AdWords chce np 4.0 a nawet 8.0 Euro za aktywacje keywords!

Słowka nie są jekis mega wyszukane, myslę raczej powinny byc tańsze i to o wiele!

(załozylam testowa kampanie i w tej testowaj koszty za slowko sa 100 razy mniejsze)

Normlanie koszamar. Ktos ma/miał podobny problem?

Nie wspomne już ze czasem jak dodaje nowe słowo to mi dezaktywuje pozostałe np. podnosząc min. bid

RATUNKU!

Google mówi wiele o strategii długiego ogona, ale nie do końca jest konsekwentny w tym, co robi (wiadomo, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :)).

Tak wysoka cena minimalna może wynikać z:

a)wysokiej konkurencyjności danego słowa kluczowego

b)niskiego Wyniku Jakości dla danego słowa kluczwego (brana jest pod uwagę historia konta, dopasowanie reklamy i itp).

Przejrzyj może jeszcze raz swoje kampanie pod kątem tego, co napisałem o AdWords na moim blogu:

Kampanie AdWords

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności