Skocz do zawartości

Przeniesienie PR z aliasu na domene

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie znam sie za bardzo na pozycjonowaniu dlatego prosze o odpowiedz nawet jesli jest banalna. Mianowicie posiadam strone z aliasem abc.pl. Jest ona juz dosc popularna, posiada PR2 i znajduje ja na przyzwoitych miejsach w wyszukiwarkach. Niedawno zalozylem domene .com i teraz zarowno alias jak i domena prowadza do tego samego serwera. Co moge zrobic aby wyszukiwarki zamiast znajdowac abc.pl znajdowaly .com i aby nie starcic na pozycji, linku popularity oraz PR??

Wstawić redirect 301 tak, aby adres aliasu przekierowywał na nową doenę (.com). Jeżeli ten alias działa na zasadzie redirect 301, to nie musisz nic robić, tylko poczekać.

Po ok. 10 dniach od ustanowienia przekierowania 301, adres w indeksie Google się zmieni.

W Onet, napisz mail na szukaj@onet.pl prosząc o usunięcie jednego i dodanie drugiego. W WP musisz ponownie dodać do katalogu (za sms-a), ewentalnie do nich napisać (ale pewnie odeślą do sms-a).

Pozdrawiam, J.

a w jaki sposób wstawia sie to redirect301?? Mam to wpisać w kodzie html?? I jeszcze tak apropo tych katalogów. Jeśli dodałem strone do katalogu to co teraz musze zroic zeby w tym katalogu zmienila sie jej nazwa?? Bo jesli dodam drugi raz to samo tylko z inna domena to podejrzewam ze jej nie przyjma. Jak by ktos byl tak dobry to bardzo bym prosil o jakies wskazowki krok po kroku co zrobic zeby bylo dobrze :)

a w jaki sposób wstawia sie to redirect301?? Mam to wpisać w kodzie html??

Musisz wysyłać z serwera WWW status 301. Można to zrobić skryptem PHP:

<?

header("Status: 301 Moved Permanently");

header("Location: https://nowyadres.com/");

?>

lub Perl:

#!/usr/bin/perl

print("Status: 301 Moved Permanentlyn");

print("Location: https://nowyadres.com/nn");

I jeszcze tak apropo tych katalogów. Jeśli dodałem strone do katalogu to co teraz musze zroic zeby w tym katalogu zmienila sie jej nazwa??

Musisz skontaktować się z osobami odpowiedzialnymi za katalogi i poprosić o zmiane adresu. Nie dodawaj drugiego, bo całkowicie wylecisz.

• 3 tygodnie później...

Witam

Przejrzałem posty i jako że tez zmieniłem adres na nowy chciałbym wstawić redirect 301. Może to pytanie jest banalne ale w które miejsce w kodzie html (jeżeli dobrze zrozumiałem) wstawić skrypt php. W sekcje HEAD, BODY czy może na samej górze?

a ja mam takie pytanie bo mam stronę www.ruchchorzow.friko.pl - pr2

do tej storny nie ma ani jednego linka i chciałbym przenieść za pomocą redirect tą stronę na https://forum.ruchchorzow.com jak to zrobię to przy następnej aktualizacji pr dla forum będzie przeniesione z friko czyli będzie miało min pr2?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Po ok. 10 dniach od ustanowienia przekierowania 301, adres w indeksie Google się zmieni.

Do niedawna uwazalem podobnie. W 99 % przypadkow tez tyle to u mnie trwalo. Jednakze 2 dni temu na pewnej stronie wstawilem 301 na ok. 12 godzin aby "ratowac" ruch przed problemami wyniklymi z "leniwej" propagacji nowych dnsow u niektorych ISP.

Co sie okazalo? Nastepnego dnia, mimo tak relatywnie krotkiego czasu bytnosci 301, G00gle zamienilo juz adresy stron :shock:

Do niedawna uwazalem podobnie. W 99 % przypadkow tez tyle to u mnie trwalo. Jednakze 2 dni temu na pewnej stronie wstawilem 301 na ok. 12 godzin aby "ratowac" ruch przed problemami wyniklymi z "leniwej" propagacji nowych dnsow u niektorych ISP.

Co sie okazalo? Nastepnego dnia, mimo tak relatywnie krotkiego czasu bytnosci 301, G00gle zamienilo juz adresy stron :shock:

A umnie to minęło już chyba z 2tygodnie a Google nadal nie podmieniło adresu! Nowej domeny nie ma w pierwszej 200-tce wyników na pewno a stara (mimo, że to już tylko przekierowanie) dalej jest wysoko! Wszystkie linki i PR już dawno przeszły na nową domenę ale co z tego jak nadal w wynikach wyszukiwania jest stara! Co można zrobić?

Jak mam stronę

finger.devtown.net

i

finger.pl (jeszcze nie działa)

Finger.pl to to samo co finger.devtown.net - jest to domena.

Nie mam dostępu do .htacces czy jak wtawię na każdą podstrone

<?

header("Status: 301 Moved Permanently");

header("Location: https://www.finger.pl/");

?>

To mi się PR, adres w google, linki, przeniosą na finger.pl z finger.devtown.net??? :neutral:

A jak zrobić przekierowanie 301 ze strony która znajduje się na darmowym serwerze republika.pl nie obsługującym PHP, bez pliku .htaccess ? Czy jest to w ogóle możliwe?

Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na to pytanie? Byłbym wdzięczny z jakąś podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności