Skocz do zawartości

program zapobiegajacy naklikiwanie

Johnek

Rekomendowane odpowiedzi

witam program Contextual Tracker udostepnia plugin "broniacy" przed naklikiwaniem, czy stosowanie tego jest dozwolone przez google.W jaki sposob sie ten plugin instaluje.Mam zainstalowany sam program ale nei wiem gdzie i jaki kod wkleic by zapobiegal nadkliknięciom, ktore niestety posiadam.PROSZE O POMOC

• 3 tygodnie później...

Ja mogę polecić AdLogger, którym można monitorować AdSense. AdLogger posiada także opcję, aby kod po kilku kliknięciach się już nie wyświetlał. Zaletą tego programu jest bardzo aktywny rozwój, który implementuje coraz więcej funkcji ;)

Używanie takiego kodu jest zgodne z regulaminem. Google nie zmusza nas do wyświetlania AdSense przy każdej odsłonie strony i jeżeli stwierdzimy, że po kilku kliknięciach nie ma się już wyświetlać kod AdSense, możemy go usunąć :)

optymalizacja-com.png

A co Ci z 2 klika, jak już Adsense nie płaci za niego?

A dlaczego AdSense nie miałoby za niego płacić? Na mniejszej stronie kiedyś zauważyłem CTR 150% przy dwóch odsłonach. AdSense było zamieszczone bardzo centralnie i ogólnie CTR był wysoki. Jednak CTR wysokości 150% wskazuje na to, że przy dwóch odsłonach AdSense ktoś pewnie prawą myszką otworzył trzy różne strony w jednym bloku AdSense. Jeżeli AdSense nie naliczało by więcej niż jednego kliknięcia z jednej IP to problemu by nie było, że ktoś może klikać nam na reklamy...

Ja bym ustawił AdLogger na conajmniej 3 a nawet 5 odsłon i dopiero wtedy usunął kod. Ktoś, kto jest dłużej na stronie może się zainteresować kilkoma reklamami ;)

Zobacz także: https://www.google.com/search?q=CTR+adsense+more+than+100 (zaraz pierwszy wynik)

optymalizacja-com.png

A dlatego, że była taka informacja podawana kilka miesięcy temu.

Mógł byś podać źródło? Bardzo by mnie to zdziwiło, ponieważ dlaczego user, który zainteresuje się dwiema ofertami ma nam przynieść tylko jeden zarobek? Ciekawe która firma musi wtedy zapłacić za klik...

optymalizacja-com.png

raczej jest to ze 1 reklama zalicza 1 raz , podwójne klikniecie w tego samego adsa = no results

OK, z tym się zgodzę, to by było logiczne. Jednak w większości formatów bloków reklamowych jest więcej niż jedna reklama i często zainteresowana osoba klika na kilka reklam, aby porównać oferty. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z tym, żeby Google twierdzili coś innego. W takim wypadku CTR ponad 100% byłby niemożliwy a jednak jest możliwy ;)

optymalizacja-com.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności