Skocz do zawartości

LekkieSEO - autorskie oprogramowanie - preselle - 20000 katalogów

qssl

Rekomendowane odpowiedzi

Stworzyliśmy autorskie oprogramowanie (skrypt PHP/MySQL) do zarządzania katalogami oraz dla katalogów "LEKKIE SEO". 

Aktualnie wdrożyliśmy sprzedaż artykułów presell w naszych katalogach opartych o LekkieSEO dla klientów indywidualnych (ceny wyższe) oraz firm i partnerów biznesowych (ceny niższe, z opcją płatności przez skarbonkę, a co za tym idzie - uzyskania dodatkowych rabatów zależnych od kwoty doładowania).

Przy pozycjonowaniu stron ważne jest własne zaplecze.
Posiadamy ponad 20000 własnych katalogów w domenach i subdomenach, korzystających z łącznie 1000 adresów IPv4 w 112 lokalizacjach, z czego ponad 80% z Polski. 

Skąd nazwa Lekkie SEO?
Chcieliśmy stworzyć jeden potężny panel zarządzania, który do swojej prawidłowej pracy będzie potrzebował mocnego serwera VPS lub serwera dedykowanego, zarządzający katalogami podłączonymi bezpośrednio do tego panelu, katalogami które są lekkie jak piórko i łączą się bezpośrednio z bazą danych panelu zarządzania, nie korzystają z własnych baz danych. W ten sposób zoptymalizowaliśmy punkty końcowe wyświetlające treści - katalogi. Każdy katalog zajmuje niecały 1 MB przestrzeni dyskowej, a przy ilości 20000, które aktualnie posiadamy potrzebowaliśmy jedynie 20 GB dysku twardego. 

Małe wymagania, duże możliwości...
Do prawidłowej pracy na serwerze z panelem zarządzania potrzebujemy PHP 7.4+, MySQL 5.7+ w szyfrowanym połączeniu SSL z otwartym portem 3306, dysku o pojemności 5 GB SSD dla 10000 katalogów z 100 wpisami w każdym z nich, zainstalowanego na serwerze zarządzania modułu sourceguardian loader odpowiedniego dla wersji PHP, dedykowanego adresu IPv4 oraz łącza o przepustowości 100/100 Mbps. Wymagania nie są wygórowane, dla 20000 katalogów wystarczy serwer VPS posiadający 4x vCPU, 8GB RAM, 50GB SSD i 200/200Mbps z lokalizacją Polska lub Niemcy, z darmowym panelem hostingowym aaPanel. 

Po stronie punktu końcowego potrzebujemy 1 MB dla domeny, wsparcie dla zewnętrznych połączeń MySQL i PHP minimum 7.2. Tutaj kierowaliśmy się ofertą jednego z większych dostawców na rynku polskim SEOHost.pl

Prostota obsługi przede wszystkim...
Panel zarządzania jest stworzony z myślą o prostej obsłudze. Pierwszym etapem po instalacji jest dodanie nazw domen naszych katalogów (lub subdomen). Zrobimy to z panelu zarządzania oraz poprzez API (choćby komendą Invoke-WebRequest -URI przez PowerShell w Windows 10) z wykorzystaniem klucza zabezpieczającego. Po dodaniu katalogów do bazy danych (pomijając kwestię hostowania tych katalogów i konfiguracji DNS) tworzymy artykuł z wykorzystaniem synonimów w tytule (tekst, od 30 do 80 znaków) oraz treści (postać HTML wraz z linkami, od 2000 do 10000 znaków), wybieramy ilość katalogów do których ma zostać dodany nasz wpis i zapisujemy. Nie miną 3 sekundy, a nasz wpis pojawi się nawet w 20000 katalogów równocześnie, w każdym z nich będzie posiadał inną treść. Proste, prawda?

Jaka jest specyfikacja artykułów presell w LekkieSEO?
- tytuł od 30 do 80 znaków z użyciem synonimów
- treść od 2000 do 10000 znaków z zastosowaniem synonimów
- 4 linki dofollow/anchor/brand w treści
- po zapisaniu artykułów do katalogów, przesłanie linków do zewnętrznego systemu indeksującego
- wysłanie raportu do klienta wraz z bezpośrednimi linkami do artykułów oraz fakturą

Ile kosztuje usługa w LekkieSEO dla klienta indywidualnego?
- napisanie artykułu przez copywritera z użyciem synonimów (czas realizacji do 2 dni): 50,00 zł brutto
- dodanie 1 artykułu w losowym katalogu z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 1,00 zł brutto
- dodanie 10 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 9,50 zł brutto
- dodanie 100 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 90,00 zł brutto
- dodanie 1000 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 900,00 zł brutto
- dodanie 10000 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 2000,00 zł brutto

W jaki sposób mogę dokonać zamówienia jako klient indywidualny?
Usługę możesz zamówić bezpośrednio pod adresem sklepu dla klientów indywidualnych, za zamówienie zapłacisz przez Przelewy24, BLIK, kartą płatniczą lub przelewem tradycyjnym.

Ile kosztuje usługa w LekkieSEO dla firm, agencji SEO i partnerów biznesowych?
- napisanie artykułu przez copywritera z użyciem synonimów (czas realizacji do 2 dni): 50,00 zł brutto
- dodanie 10 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 3,00 zł brutto
- dodanie 100 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 25,00 zł brutto
- dodanie 1000 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 200,00 zł brutto
- dodanie 10000 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 1500,00 zł brutto
- dodanie 20000 artykułów w losowych katalogach z tekstem klienta (czas realizacji do 24 godzin): 2500,00 zł brutto
- zakup skryptu LekkieSEO Lite wraz z roczną licencją na 1 domenę panelu zarządzania: 400,00 zł brutto
- zakup skryptu LekkieSEO Pro wraz z dożywotnią licencją na 1 domenę panelu zarządzania: 3600,00 zł brutto

W jaki sposób mogę dokonać zamówienia jako klient biznesowy?
Usługę możesz zamówić bezpośrednio pod adresem sklepu dla klientów biznesowych po uprzedniej rejestracji z podaniem numeru NIP, za zamówienie zapłacisz przez Przelewy24, BLIK, kartą płatniczą, przelewem tradycyjnym lub z skarbonki po uprzednim doładowaniu.

Na jakie rabaty mogę liczyć doładowując konto skarbonki, z którego będę opłacać zamówienie?
12% dla wpłat od 500 do 1000 zł
18% dla wpłat od 1001 do 1500 zł
25% dla wpłat od 1501 do 2500 zł
35% dla wpłat od 2501 do 4000 zł
50% dla wpłat powyżej 4001 zł
Więcej informacji na temat skarbonki znajdziesz pod adresem: https://partner.lekkieseo.pl/skarbonka-dla-partnerow/

Czy wystawimy fakturę VAT?
Świadczymy usługi na odległość, a nasz obrót nie przekracza 200.000 PLN, w związku z czym jesteśmy zwolnieni z obowiązku rejestracji VAT i wystawiamy faktury bez VAT.

Czy zapewniamy jakieś dodatkowe środki bezpieczeństwa dla kont klientów?
Tak, każdy z naszych partnerów w związku z posiadaną opcją doładowań skarbonki może w swoim koncie włączyć podwójną autoryzację (2FA) z wykorzystaniem kodu z aplikacji, email lub SMS. Ponadto cały serwis w domenie LekkieSEO.pl posiada certyfikat bezpieczeństwa GoGetSSL z gwarancją do 200.000 PLN.

Masz dodatkowe pytania?
Wejdź na naszą stronę internetową i skorzystaj z formularza kontaktowego lub zadzwoń.

BYło już kiedyś coś podobnego. Nazywało się scuttle. Google ubiło to w pare miesięcy. Dłużej przetrwały qlweby - też podobny schemat generowania wszystkiego. Nawet wpis w SQT Google o qlwebach był :D

Ale trzymam kciuki za powodzenie :)

Ten wpis mnie rozwalił ... ale ponoć działa xD. aachen.lekkieseo.pl/posts/1706

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Życzymy powodzenia, ale ciężko będzie z przetrwaniem tego projektu. Rada: Lepiej wysyłać adresy katalogów tylko osobom zainteresowanym bo upublicznianie ich na https://lekkieseo.pl/lista/ to strzał w kolano... katalogi nie są nawet zindeksowane a co gorsza jeśli już będą to chwila moment i poleci ban od Google (oraz innych wyszukiwarek).

• Like 1

Kup sobie gotowca - Gotowe strony po zaplecze / afiliacje / adsense- https://picabela.link/gotowe-strony-zapleczowe/

40 linków blogowych z artykułów - https://picabela.link/linki-z-blogow/

Tworzenie całych dyskusji na forum z linkiem tylko dla Ciebie - https://picabela.link/linki-z-forow-internetowych/

Czas życia tego "projektu" będzie równie długi co jego sens i zapewne liczba klientów.

Jak wyżej, były kiedyś scuttle i za długo nie pożyły. A to jeszcze w czasach, gdzie taki rodzaj spamowania dawał szybkie i wymierne efekty. Teraz zanim zebrałoby się jakiekolwiek żniwa, to będzie ubite.

Poza tym warto byłoby zadbać chociaż o podstawową wartość, która pozwoliłaby sądzić, że to nie jest badziewie byle wyciągnąć trochę kasy na niezaznajomionych z tematem.

• Like 1

To coś nie nadaje się obecnie nawet do opublikowania jako oferta za $. Sorry ale nawet część adresów nie działa.

3 godziny temu, ilgesu napisał:

Poza tym warto byłoby zadbać chociaż o podstawową wartość, która pozwoliłaby sądzić, że to nie jest badziewie byle wyciągnąć trochę kasy na niezaznajomionych z tematem.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

12 godzin temu, Finan napisał:

część adresów nie działa.

Nie widzę żeby to był gotowy produkt. Te strony są skopane pod kontem linkowania wewntrzeego (brak okruszków, tytuł który jest linkiem do samego siebie) i poprawnych nagłówków HTML czy URL-i. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Dobrze, że człowiek, czy firma próbuje coś robi. Oczywiście pod względem, technicznym, aktualnej wiedzy merytorycznej, a nawet podstawowych znajomości algorytmu wyszukiwarki w mojej ocenie brakuje. Ale może jest ktoś kto gotowy za to płacić. w 2010 roku miałem podobny system na wewnętrzne potrzeby grupy ale zarówno skrypt jak wygląd ( na standardowych darmowych html szablonach) był zupinie inny. Wyglądało to jak całkiem niezłe blogi z tagami z przemyślanym linkowanie wewnętrznym, i td. Tak jak Grey napisał sama budowa strony w mojej ocenie jest bledną. Fakt indeksacji pomijam bo chyba każdy może wpisać site:domenajakiejstojasibdomeny.pl żeby zobaczyć. Takie moje prywatne zdanie.

Miałoby potencjał gdyby nie wyglądało jak typowy spam. Dajcie różne szablony, menu, tagi, pokuście się o zdjęcie od czasu do czasu. Dodajcie SSL. Nie patrzyłem  jak z IP i dns-ami jest, może w części skorzystajcie z cloudflare lub podobnego rozwiązania.

Mam podobny prywatny system, kopie jak koń.

Edytowane przez Lars
  • Like 1

Naprawdę szanujemy Wasze zdanie i bierzemy sobie opinie do serca. Odpowiadając na Wasze pytania, zrobimy to jednym postem.

Nie ma podobnego i nie było podobnego skryptu, zajmujemy się SEO z powodzeniem od 12 lat, a ten skrypt stworzony przez nas jest tylko dodatkowym wsparciem, a nie podstawą pozycjonowania. Czego sami jesteście świadomi.

Jeśli chodzi o różnego rodzaju dodatki takie jak szablony, opisy, dodatki SEO to cały czas je wdrażamy do oprogramowania i pracujemy nad jego rozwojem. Nie jest to proste zadanie chcąc zachować lekkość i szybkość w działaniu. Katalogi testujemy zawsze pod kątem SEO, wyniki 95% są dla nas zadawalające, staramy się jednak uzyskać jak najwyższy.

Pod kątem popularności – jako właściciel nie sypiam po nocach, w samej kolejce mam 14 instalacji skryptu u klientów, więc jest co robić biorąc pod uwagę, że dopiero co katalog wyszedł.

Kolejna kwestia to linki do katalogów. Jeden stwierdzi gdzie są linki, czemu są niedostępne? Nie kupię bo nie ma ich. Drugi będzie pisać o strzale w kolano. Nie ma żadnego strzału w kolano. Wiemy co robimy, na razie opublikowaliśmy katalogi, czekamy na pełną indeksację w google i rozpoczynamy zewnętrzne linkowania tych katalogów. Wszystko jest przygotowane, czekamy na odpowiedni moment.

Lars - wszystko już niedługo będzie, ale nie za dużo, ma być lekko, dążymy do wyniku 100/100 PageSpeed Insight dla urządzeń mobilnych/komputerów. Teraz nowsze katalogi które publikujemy są bardziej zoptymalizowane, natomiast to jeszcze nie jest do końca to. Za niedługo wprowadzimy aktualizację dla całego skryptu (jednym kliknięciem każdy będzie mógł zainstalować) i od razu zaktualizują się katalogi zewnętrzne. Żeby Cię zadowolić, zdradzę że będzie ponad 30 tysięcy szablonów, część nieznacznie będzie się różnić, druga część znacząco od siebie.

Co do scuttle, nie będę się rozpisywał bo szkoda mojego cennego czasu ? Życzę miłego wieczoru i wracam do pracy ?

• Haha 2

Dzięki za podniesienie humoru w sobotni poranek. Szczególnie ten odcinek, że na rynku nie było nic podobnego. Z 12 letnim doświadczeniem w SEO chyba musiałeś spotkać, snews, albo przerobiony na artykuły qlweb i pod względem optymalizacji naprawdę nawet teraz różnią się od Twojego projektu rozumiesz w która stronę. Zobacz sobie na tym forum Oka sprzedaje CMS pod zaplecze z panelem WPIS i możesz zrozumiesz o czym gadamy. A to bardzo proste i tanie rozwiązanie z "pudelka" jest w mojej ocenie bardziej zaawansowane. Jeśli  wiesz wiele o SEO to chyba rozumiesz, że ciężko sprzedawać link na "katalogu" który nie jest w indeksie jak na razie site:domenaglowna wygląda bardzo słabo, wiesz o tym doskonałe. Bez szyderstwa, szczyrze życzę powodzenia z projektem. Zawsze kibicuje komuś kto nocami nie śpi (jak piszesz) i coś dłubie, pracuje. Ale tak jak pisałem ja takie subdomenowe katalogi/blogi  11-12 lat temu, stawiałem tysiącami dziennie miałem tych w indeksie ok 20 000 +/- bo tyle wystarczało ,  owszem miało to sens ale algorytm wtedy też był starszy na 12 lat. Teraz porządny dorgen do takich subdomenowych "katalogów jest pod względem technicznym, z całym szacunkiem na 3 głowy wyżej, nawet te otwarcie sprzedawane co zresztą pokazuje fakt jak i co siedzi w indeksie. Myślę, że Ty nie chcesz słyszeć dalszych uwag bo już i tak wszytko wiesz dzięki 12 lat w SEO. Myślałem, że Twoja odpowiedź będzie bardziej merytoryczna. Bo nikt Tobie złe nie życzę ale ludzie na tym forum też maja jakieś tam doświadczenie w SEO....chyba. Wiec z mojej strony więcej uwag i rad nie będzie, nie zajmuje Twojego cennego czasu. Pozdrawiam

• Like 2
  • Thanks 3

6 godzin temu, MaxPan napisał:

starszy na 12 lat.

Po co tak rozwlekle. Wystarczy powiedzieć - praktyka zweryfikuje ten projekt. A nuż widelec takie jak mniemam oldschoolowe metody się sprawdzą - oczywiście do czasu. Jak po 12 latach projekt będzie żył i kopał to pogratulujemy autorowi.   

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Ogólnie jest to już podstawa.

Pamiętacie jak 10 lat temu wyglądał donlinkage? To było zrobione na plikach, były 2 formularze do wysyłania wpisów, a wszystko co umiał robić to wysyłać wpisy do webmini.

Przypomnijcie sobie też jak wiele osób pisało pięknie o swoich projektach, a w rzeczywistości nic nie zostało pokazane nigdy.

Tu już jest podstawa i jeśli autorowi nie braknie zapału, to może wyjdzie z tego coś fajnego. A może okazać się to początkiem zupełnie czegoś innego ?

Mały off: Mam pierwszego Donka, mam też ostatniego :) A Wpis oprócz kilku innych rzeczy to podstawa.

Donek + webmini to byla superlekka maszynka do linków. Potrzebna byłaby reaktywacja webmini dla ostatniej wersji donka!!! Ważne żeby na plikach - chude to i szybkie. Koniec off-u.

Życzę powodzenia nowemu projektowi :)

W dniu 29.11.2021 o 21:57, Lars napisał:

Mały off: Mam pierwszego Donka, mam też ostatniego :) A Wpis oprócz kilku innych rzeczy to podstawa.

Donek + webmini to byla superlekka maszynka do linków. Potrzebna byłaby reaktywacja webmini dla ostatniej wersji donka!!! Ważne żeby na plikach - chude to i szybkie. Koniec off-u.

Życzę powodzenia nowemu projektowi :)

Dzięki. Wreszcie mam chwilę, aby tylko wejść i odpisać. Pracy, a pracy, zmiany do przodu. Wypuścimy pewnie wersję darmową, oczywiście licencjonowaną na domenę + firmę (NIP). Zamysł jest żeby była to wersja okrojona, czyli bez API, z obsługą synonimów, max 50 katalogów w bazie, stopka bez możliwości zmiany.