Skocz do zawartości

[php] czy plik z include jest katalogowany przez szukarki ?

vegitaluk

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Moja strona ma kilkaset podstron. Więc jak będe dodawał nowy dział to nie chciałem sobie robić problemu (nie edytować wszystkich stron i dodać 1 linijke kodu), zrobiłem że menu jest includowane (<? include ("menu1.inc.php"); ?>).

I moje pytanie brzmi:

Czy to menu includowane jest katalogowane przez google i inne szukarki?

z góry dziękuje za pomoc | pozdrawiam vegoo

(przepraszam wszystkich jeżeli popełniłem jakiś błąd językowy, ortograficzny itp.)

Czy to menu includowane jest katalogowane przez google i inne szukarki?

Nie wiem czy katalogowane ale indexowane zdecydowanie jest o ile treść menu1.inc.php jest widoczna w źródle strony która go includuje.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

z góry dziękuje za pomoc | pozdrawiam vegoo  

(przepraszam wszystkich jeżeli popełniłem jakiś błąd językowy, ortograficzny itp.)

Merytoryczny raczej.

PHP jest technologią wykonywaną po stronie serwera, server-side, więc obojętnie kto i czym ogląda stronę, zawsze obejrzy inkludowany plik.

W przeciwieństwie do np. Javascriptu, który wykonywany jest dopiero w przeglądarce i dlatego nie każdy robot potrafi to zrobić.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności