Skocz do zawartości

9 klikow 0,39$ 10 klików 0,39$ 13 klików 0,41$ - puste kliki?

Mariuszsl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

nie jestem potentatem, jak pewnie niekórzy tutaj, testuje sobie i sprawdzam jak działa adSense, taka zabawa.

Dziś miałem taką oto sytuację (jak w temacie) po 9 klikach 0,39$ po 10tym kliku kwota zostaje ta sama. po kolejnych 3 klikach wzrost o 2 centy. po 16klikach jest już 0,48$. O co chodzi? ja sam nie klikam w moje reklamy, nie chodzi mi o to by robić czegoś, co jest niezgodne z regulaminem (kwoty potraktujcie jako przykładowe). Jak to rozumieć, iż niekóre kliki nie przynosza efektu $. Mam założone kanały i wiem, że te puste kliki pochodzą z reklam typu link.

średni CTR na stronach z dziś 7,92%, 202 wyświetlenia, uników około 150

pozdrawiam

Mariusz

ciekawi mnie ten tekst o banie:) wynikaloby z niego, ze wystarczy wejsc na strone konkurencji poswiecic troche czasu klikajac idiotycznie na ich reklamy, zeby dostali bana i w ten sposob im zaszkodzic?

ciekawe jaka jest faktyczna polityka z ocena "doklikiwania". nie mamy przeciez wplywu na to, czy ktos wchodzi na strone i klika czy tez nie. jesli np. bedziemy mieli dosc czeste aktualizacje, to teoretycznie ten sam ip moze nam kliknac na reklame kilka razy w jakis tam odstepach (np. 30 minutowych), poniewaz moze raz na jakis czas odswiezac strone czekajac na aktualizacje i widzac interesujaca go reklame kilkac jako autentyczny internauta zaciekawiony jej trescia.

i co wtedy? banik?:lol:

i teraz pytanie dla doswiadczonych: czy testowaliscie doklikiwanie i po jakim czasie dostawaliscie bana? bo jak to jest tak, ze doklikiwanie jest sprawdzane (w jakis tam sposob np. po danych z ip) w momencie wystawiania czeku to jest to kompletnie bezsensu, a wielu z nas traci czas poprostu!

ktos mi powiedzmy doklikal idiotycznie na poczatku okresu rozliczeniowego, ja sobie grzecznie pracuje zeby byla odwiedzalnosc witryny i z tego klikanie przez np. kolejne 2 miesiace, a tu w momencie wystawiania czeku okazuje sie "banik":) czyli strata 2 miesiecy pracy, bo moglbym miec w to miejsce inna reklame:)

2 a:) niedługo dostaniesz bana, chyba ze będziesz przed klnięciem rozłączał się z neostrada i czyścił ciasteczka

b:) ktoś ci nabija statystyki też dostaniesz bana

c:) dostaniesz bana

kompletnie niekonstruktywna wypowiedź,

add a) napisałem, że nie klikam we własne reklamy, poza tym nie mam neostrady (mam iplus), nie bawie się w czyszczenie ciasteczek,

add :lol: po co ktoś ma mi nabijac statystyki? to przychodzi ruch z sieci, ludzie klikają jak pisałem w linki, a nie w reklamy, skoro nie znajdują czegoś u mnie to szukają dalej i chyba z tymi linkami o to chodzi

add c) bez sensu, chyba nie mialeś już co napisać. a może sam sobie klikasz i dostałeś bana? pewnie są i tacy na tym świecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności