Skocz do zawartości

RWI.pl

RealSyco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przejrzałem wiele serwisów hostingowych poponowanych tutaj na forum, www.rwi.pl wydaje mi się najlepszy w kategorii parametry/cena z 500MB przestrzeni, 18GB/miech, 79zł/rok i multidomenami.

Na forum jednak mało jest informacji o tym konkretnym dostawcy, nie wiem czy działa bezawaryjnie... Ma ktoś może z nimi doświadczenie?

Ewentualnie może ktoś zna podobne oferty? Obecnie wykorzystuję ok 5GB/miech, ale wolę się zabezpieczyć do tych 15-20, no i potrzebuję możliwość zaparkowania conajmniej 2 domen, co wyklucza ovh.pl. Myślałem też o nazwa.pl , ale kilka wypowiedzi tutaj mnie zniechęciło...

Rok temu miałem tam konto.. powiem tak: jeśli działa, to działa zaje*iście, jeśli padnie, to na kilka godzin.

Pewny support jest w godzinach, w których fryzjerzy przyjmują, a wieczory, święta itp. to już mniej pewny.. Przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia. Zdarzylo się, że pisałem późnym wieczorem, to ładnie zapraszano mnie na gg, a były sytuacje, że padło coś w sobotę wieczorem i dopiero w niedziele po obiedzie działało.

Jak pisałem: gdy działa, to bosko, gdy padnie, to lipa. Kumpel ciągle tam trzyma strony, które często odwiedzam i tak znowu kto wie ile padów nie ma, raz na 2-3 tygodnie coś zdechnie, a co do bezpieczeństwa, to nie wiem na czym to włamanie polegało.. Strona RWI.pl stoi na Mambo CMS, a na to z palcem w d.. można się włamać, jeśli serwer nie jest skonfigurowany według zaleceń twórców. Ale nie mnie wypowiadać się na temat bezpieczeństwa RWI. Jako były klient pisze o ich usługach. Czemu już nie jestem ich klientem? Parametry mi nie odpowiadały, dokładnie stosunek przestrzeni dyskowej do ilości transferu ;)

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

nie mam porównania co do innych płatnych hostingów, ale wiem, że już np. damowe konto na ovh.org jest lepsze. .

Ja mam konto w rwi.pl, i co jakiś czas nie można się dostać na żaden serwis hostowany przez nich, ostatnio byly dwie duże awarie,a co jakis czas sa mniejsze. Sam się zastanawiam nad zmiana hostingu, jesli sytuacja bedzie sie powtarzac.

Zeby nie bylo ,że mówię o nich tylko źle, to jakiś czas temu unowocześnili panel admina, dodali jakieś nowe funkcje, między innymi możliwość preinstalacji i takie tam. Admin raczej życzliwy i służy pomocą.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności