Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

mam u nich konto 1000GP od prawie roku (wlasnie konczy sie okres darmowy - bede przedluzal :) ). swietne parametry, szybkosc, no i cena :) jedyna wada, to jak napisał Igns, ich autorski mod_rewrite - ciezko sie polapac. mimo to goraco polecam!

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam tam kilka kont i polecam. Jeden wiekszy pad zanotowali w zeszlym roku i czasami zamuli, ale ogolnie to chyba najsolidniejsza firma na hostrynku. Jakos tak lubie ten hosting.

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

franek: a mógłbyś napisać coś o łączach? Interesuje mnie np. czy jak kupisz 10Mbit, to masz przez cały okres takie łącze gwarantowane(nawet w godzinach szczytu)? A także czy nie zakładają jakiegoś limitu transferowego(np. 3000GB/miech)? A, i pochwal się z jakiej serii masz serverek :) pozdro

• 2 tygodnie później...

Zadalem to pytanie przy okazji innego tematu ale moderator zamknal mi temat wiec chyba chodzilo mu aby sie tu przeniesc. Czy ktos wie jak dziala to ich geoip? Czy mozna np na jednym koncie miec domena.com z polskim ip a subdomena.domena.com juz np z niemeickim(i czy to cos kosztuje dodatkowo)? Chcialem napisac do ovh ale maja przepelniona skrzynke i zwroty dostaje.

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

Z ovh dostalem dziwna odpowiedz nie weim czy zle zrozumieli pytanie bo zadalem identyczne co tu, aodpowiedz wyglada tak:

2) Geolokalizacja:

Nasze oferty znajduja się na serwerach plików, także wszyscy uzytkownicy 90 plan maja ten sam adres IP. Tylko w przypadku serwerów dedykowanych klient ma drugi adres IP w ofercie Fail-over.

Czy to chodzi o to ze wszyscy ktorzy wybiora dany kraj maja ten sam czy ze moge wybrac tylko jeden kraj bo ja juz sie poplatalem, czy ktos to uzywa i moze powiedziec jak to dokladnie dziala?

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

jestem posiadaczem od kilku tygodni 90GP. Jesli chodzi o support to jest super, szybkie mailowe i konkretne odpowiedzi. Szybkosc działania stron tez jest na najwyższym poziomie.

Boli mnie jednak ten ich panel :/ jest zupełnie nie intuicyjny i na każdą zmianę w ramach apache'a czy DNSów trrzeba czekac 24h :/

na szczęście pierwsze rekompensuje ich support, drugie no to trzeba być cierpliwym.

a co do mod_rewrite, no to nad dwiema stronkami 2 dni spedzilem, zeby je oswoić, z czego nad drugą nadal walcze ;)

W mailu z ovh dostalem:

Ostatnio był aktualizowany mod_rewrite i obecnie jest kompatybilny z orginalnym modułem apache.

A glownie to chodzi mi o ta ich geolokacje czy ktos tego uzywa na wiecej niz jednej domenie na jednym koncie.

Probowalem zalozyc konto, ciagle odrzucalo mi NIP. Poslalem emaila i otrzymalem odpowiedz po 2 minutach - aby tak bylo zawsze ;)

Jest to błąd w naszym systemie. Problem został przkazany technikom. Jak tylko zostanie on usunięty to Pana poinformujemy. Przepraszamy za utrudnienia.

Odpowiedz podpisana z imienia i nazwiska.

Pozdrawiam

Jurdziol

Mam u nich 1000GP

Pod głowną domeną utworzyłem 5 subdomen i wybrałem im rożne IP

Jest tam taki wybór spośród:

IP polskie

IP hiszpańskie

IP angielskie

IP francuskie

IP niemieckie

Ale jak sprawdzam IP kolejnych subdomen to kazda ma takie samo IP jak domena główna.

.

Mam kilka pytan odnosnie tego hostingu OVH.PL, bo nie wszystko rozumiem z tych ich oferty:

1. Oferta 'serwery dla osob pryatwnych' 20GP - to to juz jest oferta hostingu, czy to jest jakis pakiet zwiekszenia przestrzeni i transferu do oferty Start lub Plan? Bo cos dziwnie niska ta cena - 60GR z VAT/mc ?

2. Kupujac domene .pl dostaje gratis 1000GP na rok? I czy jak jest 'ilość jednorazowych połączeń do bazy = 3', to to oznacza, ze jakbym mial forum na MySQL to tylko 3 osoby moga je przegladac jednoczesnie?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności