Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

nie czytałem dokładnie całości, ale mam kilka darmowych kont coś tam 60 i kilka darmowych 1000gp.

z tymi 1000gp wszystko jasne, ale te 60 ovh, jak z nimi? Też są ważne rok? Można ich teraz rejestrować?

Pare tych kont mnie wygasło, jak ich ptrzedłużać? Host jest dobry, i co najdziwnejsze - długo sie trzynma jak na darmowy:)

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

60free - jest darmowy

1000gp - hosting darmowy, ale tylko do płatnej domeny (wcześniej .info teraz .pl)

Ja jestem w promocji .info + 1000gp Gratis i płacę dopiero za rok (tej promocji już nie ma) teraz jest tylko .pl + 1000gp gratis, ale płaci się z góry.

1. Oferta 'serwery dla osob pryatwnych' 20GP - to to juz jest oferta hostingu, czy to jest jakis pakiet zwiekszenia przestrzeni i transferu do oferty Start lub Plan? Bo cos dziwnie niska ta cena - 60GR z VAT/mc ?

tak, 60gr za miesiac, przy zamowieniu na 36 miesiecy. zauwaz, ze nie ma tam obslugi php ani mysql

2. Kupujac domene .pl dostaje gratis 1000GP na rok? I czy jak jest 'ilość jednorazowych połączeń do bazy = 3', to to oznacza, ze jakbym mial forum na MySQL to tylko 3 osoby moga je przegladac jednoczesnie?

to znaczy, ze naraz moga byc wywolywane 3 zapytania. w praktyce oznacza to, ze jesli chcesz postawic php przema, to w jednym momencie z forum bedzie moglo korzystac 5-7 osob.

od razu uprzedzam, ze nie jestem pracownikiem ovh.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

dzięki, jarkoman, ale własnie wyłączyli mi z 4 konta 60free bez podania powodu. Dlatego pytam.

Ale wiem, ze darmowe dobrym raczej nie bywa. Nie liczylem na nic innego. czy nie wydaje się wam, że ovh ma problemy z pingiem? czyli jest bardo wolny?

1000gp - hosting darmowy, ale tylko do płatnej domeny (wcześniej .info teraz .pl)

Ja jestem w promocji .info + 1000gp Gratis i płacę dopiero za rok (tej promocji już nie ma) teraz jest tylko .pl + 1000gp gratis, ale płaci się z góry.

przedłużałem teraz moje darmowe 1000gp + .info (minął rok) i płaciłem tylko za przedłużenie domeny .info (24zł brutto), a konto 1000gp dostałem znowu w promocji (na rok) :D z jednej promocji w drugą !!! za 24zł konto 1000gp + domena .info na 2 lata :)

Orientujecie się jak wygląda sprawa uruchamiania na virtualnym serwerze z ovh.pl tzw. Long Running Processes? Są jakieś ograniczenia? Interesuje mnie odpalenie opartego na Pythonie serwera aplikacyjnego, który działa jako długotrwały proces. Druga sprawa ile RAM-u ma się do dyspozycji?

Teraz juz chyba nie ma 1000GP

Dokładnie. Przyjmijmy jednak, że chodzi mi o dowolny serwer zaawansowany, a te mają w opisie wymienione skrypty pythona. Pytanie tyczy się jednak nie tego czy mogę odpalać skrypty tylko czy mogę postawić long running process (czyli cos takiego jak np. apache co zasuwa non stop). No i ile tam jest ramu do dyspozycji. Ewentualnie jak to wygląda na innych hostingach np. puretec, livenet itp.

Przyznam się bez bicia - nie czytałem wszystkich wątków więc proszę nie krzyczeć ;)

Nie znalazłem specyfikacji serwera 1000GP - czy ktoś może ma możliwość wklejenia zrzutu ekranu ??

Ewentualnie możecie mi powiedzieć czy jest możliwość tworzenia subdomen, aliasów e-mail, czy są ograniczenia co do ilości?? Oraz ile można utworzyć kont e-mail.

A teraz napisze coś od Siebie ;)

Z tego co się dowiedziałem to promocja trwa jeszcze do 10 lutego 2007 roku i na chwile obecną nie ma informacji czy będzie promocja na jakieś inne domeny - wiem to z pewnego źródła więc można traktować dość poważnie

promocja obejmuje także domeny.com.pl i cena za tą domene to 24 zł/rok netto ;)

Pozdrawiam

Morfeusz

ps. Nie jestem pracownikiem OVH ani nie mam żadnego szczególnego związku z tą firmą - bynajmniej na chwilę obecną - nie licząc 2 kont 60 gp :(

EDIT - udało mi się znaleść :)

Przestrzeń dyskowa w opcji 'Powiększ konto' 	1 GB
Transfer WWW 	30 GB/miesiąc
Konta email o pojemności 2 GB 	8
Aliasy email 	1000
Przekierowania email 	1000
Listy mailingowe 	Dostępna od ofert Plan
Języki oprogramowania (PHP ...) 	Tak
Bazy MySQL 	1
Zarządzanie domenami
Zarządzanie multidomenami 	Dostępna od ofert Plan
Usługi zawarte w ofercie
Przestrzeń Streaming 	Dostępna od ofert Plan
Najnowsza technologia 	Tak
Szczegółowe statystyki 	Tak
Interfejs do zarządzania (Manager) 	Tak
Opcja 'Bezpieczeństwo danych' 	Dostępna od ofert GP
Pomoc techniczna oraz Dział handlowy 	Tak
Geolokalizacja IP 	Dostępna od ofert Plan
Multi FTP 	Dostępna od ofert Plan
FTP Anonymous 	Dostępna od ofert Plan
Prywatny dostęp FTP 	Tak
SSL wirtualny 	Dostępna od ofert Plan
Dostęp przez ssh 	Dostępna od ofert Plan

1000GP

Szczegółowe statystyki
Usługi Email
konta email (POP/IMAP) 	8
Ochrona antyspamowa i antywirusowa 	Tak
Dostępna przestrzeń dla domeny 	25 GB
Możliwość ustawienia rozmiaru kont POP 	Od 25 MB do 2 GB
Maksymalny rozmiar wiadomości 	10 MB
Przekierowania email 	1000
Listy mailingowe 	0
Serwery SMTP 	Tak
Webmail 	Tak
Języki skryptów
PHP 4 	Tak
PHP 5 	Tak
Perl 5 	Tak
C 	Tak
Python 	Tak
Bazy danych
Bazy MySQL 4 	1
Zalecany rozmiar bazy 	25 MB
Ilość jednorazowych połączeń do bazy 	3
Zarządzanie domenami
Zarządzanie multidomenami 	Nie
Subdomeny 	5

Dodatkowe opcje i usługi
SQL Plan 	Tak

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności