Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozmawiałem z przedstawicielem OVH i powiedział, że do com.pl też jest i jak się składa zamówienie to faktycznie na podsumowaniu cena za serwer wynosi 0.00 zł. A teraz jeszcze odkryłem, że jest też za free w domenie miasto.pl :) Czyli na końcu musi być pl i tyle :P

Pozdrawiam

jeszcze dodam, że tworząc subdomenę możemy wybrac na jakim IP ma stać, do wyboru: polskie, angielskie, niemieckie, francuskie, hiszpańskie - każda subdomena może być na innym co przy robieniu zaplecza jest bardzo na plus :)

i wydaje mi się, że nie ma ograniczenia do 5 subdomen. co prawda na razie mam 3, ale nigdzie nie widze żeby było ograniczenie (a wszystkie 'ograniczone' paramtery są wyraźnie wyszczególnione 'ile mam / ile dostępnych') - ktoś sprawdzał? bo może dopiero teraz, przy nowej promocji zmienili trochę parametry konta? (ograniczenie do 5)

1. Można mieć tylko 5 subdomen.

2. Te zmienianie IP subdomenom i głównej stronie (geolokalizacja) jakoś nie działa...

Potwierdzam

W dodatku subdomena z "www" na początku i bez, liczy sie jako dwie subdomeny.

IP każdej subdomeny ma takie samo IP jak domena główna, bez względu co się tam wybierze.

.

1. Można mieć tylko 5 subdomen.

2. Te zmienianie IP subdomenom i głównej stronie (geolokalizacja) jakoś nie działa...

Potwierdzam

W dodatku subdomena z "www" na początku i bez, liczy sie jako dwie subdomeny.

IP każdej subdomeny ma takie samo IP jak domena główna, bez względu co się tam wybierze.

Znalazłem na to sposób :) Mogę go odsprzedać :P

Heh, od razu jak jakas negatywna opini to sie jest posadzanym o konkurencje. Gratuluje takiego rozumowania...

Sam nawet zalozylem konto 60free na ovh.pl i ftp, panel itp smigaja jak nalezy, ale jak wrzucilem prosta stronke - czysty html to wgrywala sie moze z minute. Poszukalem tez w google jakis innych stronek z ovh.pl i wszystko mi sie jakos bardzo dlugo od nich laduje. A troche ubolewam wlasnie nad tym faktem, bo oferta tego hostingu by mi bardzo odpowiadala...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 1 miesiąc temu...

Ktoś kupował domeny w ovh.pl???

Mają konkurencyjne ceny, szczególnie w dłuższej perspektywie. Cena za zakup jak i przedłużenie domeny .pl to 66zł netto za rok. za domene co.uk to 33zł netto za dwa lata zarówno rejestracja jak i przedłużenie (na namecheap.com wychodzi nawet drożej).

Ale jak z obsługą tych domen i dostępnymi funkcjami. To zdaje się francuska firma, ale czy można im ufać? Jaka jest ich pozycja we Francji?

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

I czy jak jest 'ilość jednorazowych połączeń do bazy = 3', to to oznacza, ze jakbym mial forum na MySQL to tylko 3 osoby moga je przegladac jednoczesnie?

3 osoby mogą jednocześnie otwierać nową stronę.

Musiałbyś mieć z niewyobrażalną ilość ludzi na forum.

U mnie czas mysql'a wynosi 0.1996 s

Teroretycznie w 1 sekundzie stronę może odświerzyć 15 osób i nie będzie błędu.

Czy moglby ktos posiadajacy plan90 wstawic skrypt php z funkcja phpinfo() i dac linka? Najlepiej do obu wersji php4 i 5(mzoe byc na priv). Druga sprawa, czy dziala na tym serwie linkorn, linkujpro itp. bo ktos w temacie o bazach powiedzial ze jest ograniczenie polaczen zewnetrznych tylko nie wiem, czy tylko do baz, czy ogolnie?

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności