Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to już nic nie można zrobić, aktualnie od miesiąca nie działa wogóle cron! (przynajmniej dla serwerów plan).

Pomoc techniczna poleca za to wszystkim użytkownikom jakiegoś webcrona (idiotyzm).

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiedzcie mi jaki tu jest haczyk: https://www.ovh.pl/produkty/90plan.xml ?

Transfer 600GB/miesiąc to przecież ogromnie dużo. Przestrzeń 900MB, więcej mi nie trzeba. 5 baz MySQL - w sam raz.

Czy gdzieś w tym pakiecie jest jakieś inne ograniczenie ? Ilość jednorazowych połączeń do bazy - 10, ponoć to wystarczy, żeby udźwignąć niemały ruch.

Czy jest sens przenosić na serwer (w tym pakiecie) kilka serwisów do max 5'000 uniq dziennie ? Głównie serwisy informacyjne, newsy itd.

z 2 miesiące temu przy ruchu 3000 UU/dzień wyskakiwały czsem dziwne kwiatki (Internal Serwer Error), ale jak widzę uporali się z tym i od minimum miesiąca nie widziałem już tego komunikatu (nawet w szczycie oglądalności).

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

moze wy mi pomozecie.

jak kazdy pozycjoner mam sporo domen i jest problem jak je przeniesc ;/

do glownej domeny wstawilem multidomene.

wszedlem na swoj serwis gdzie trzymam domeny i wpisalem dnsy ns10.ovh.net i dns10.ovh.net

ii error ze host nie ma takiej domeny skonfigurowanej ;/

napisalem do pomocy i dodali jakos recznie domene i wstawilem dnsy. zmienily sie ale zaczely prowadzic do webmaila ;/ ;/

pisalem tez jak mam samodzielnie te domeny przeniesc. Kazali mi zrobic na stronie glownej panelu: Dodaj Domene. Wiec tak zrobilem wybralem ze dodanie DNS ( zaawansowane ). Dodalo...Problem w tym ze nijak to przypisane do mojego konta i nie moge do odpowiedniego folderu tego przypisac ;/

jak wy dodajecie do ovh domeny?

jak już dodasz domenę do panelu

tworzysz subdomenę która wskazuje na konkretny katalog, potem multidomenę (przekierowanie domeny na subdomenę) wybierasz swój serv, poczta - przekierowanie bez ochrony

pewnie już czytałeś :)https://pomoc.ovh.pl/MultiDomena

dla mnie trochę to dziwne z tymi subdomenami ale tak jest da się przywyknąć

searching.. bing.com

Hunting in Poland

czyyyyyyli:

najpierw tworze ta domene bez tej ochronki.

pozniej ide do glownej domeny i tworze subdomene np domena.infoparty.pl ktora wskazuje na katalog /domena/

pozniej multidomene domena.pl na subdomene domena.infoparty.pl

tak? ;] gupie :)

a czy moge tworzyc subdomeny do tej drugiej domeny?

• 2 tygodnie później...

Witam!

Mam konto 1000 gp na OVH ,konto te ma 30 GB limit transferu .... Czy limit ten starczy na dużą dość stronę ,forum w phpbb i katalog mini ?

Zapewne nie ...

Dlatego pytam z góry ,czy mozna zrobic sobie zaplecze na forum i katalog na 60free (dodatkowe dwa konta ) .

Pytam czy to nie jets wbrew regulaminowi ,bo troche mnie to dziwi ...że skoro są darmowe konta ,to mozna na nich postawic zaplecze ,albo wstawic jakies pliki na serwer ,dla downloadu ,zamiast kupywac jakis lepszy serwer .

Z drugiej strony za 15 zł na miesiac mozna wykupic 90 PLAN z 600 GB transferu miesiecznego,to byłoby chyba rozwiązanie .

I teraz jesli mam domene pl na 1000gp ,to bym mogł przeniesc ją na 90 PLAN ?

Prosiłbym o odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności