Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

Ilość jednorazowych połączeń do bazy 10
Co z tego że dają Ci 600GB jak nie wykorzystasz? Taki limit jest śmiechu warty. Konto tylko pod jakiś download plików chyba :/
Rozmiar bazy danych 40 MB

Kolejny punkt skreślający ovh. Pierwsze lepsze, małe forum ma taką bazę, nie mówiąc już o jakimś z dobrym ruchem.

404.tf

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

remontuja cos czy mi sie wydaje? bo od wczoraj strona sie jakos dziwacznie zachowuje ;] dziala ale bardzo powoli ;-) na prace.ovh.pl widnieje napis przeniesienie danych ktore nie jest zakonczone ale ten wpis jest z poczatka sierpnia, moze dotarli do mojego konta i je przenosza hm hm hm?

wie ktos cos?

Hej

Mam 1000gp w ovh , transfer 30GB .Chce stworzyc mały portalik i nie wiem czy wystarczy tego transferu .

Portalik ma miec ponad 100 podstronek ,jedna ważyłaby góra 20 kb

Do ilu unikalnych wizyt mógłbym dojść z takim trnafserem ?

czy w każdej chwili mogę przeniesc domenę pl z ovh ,na inny hosting ?

Zależy od serwisu, najpierw załóż serwis, a później martw się transferem, na początek to nawet 1GB na miesiąc Ci wystarczy.
czy w każdej chwili mogę przeniesc domenę pl z ovh ,na inny hosting ?

Przenieść znaczy transfer, a to nie zawsze jest możliwe, a podpiąć pod inny hosting TAK.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Hej

Mam 1000gp w ovh , transfer 30GB .Chce stworzyc mały portalik i nie wiem czy wystarczy tego transferu .

Portalik ma miec ponad 100 podstronek ,jedna ważyłaby góra 20 kb

Problemem nie jest transfer tylko limity połączeń do bazy danych i to jest "wąskie gardło" wszystkich planów w ovh a tym bardziej tych tańszych.

404.tf

"Zależy od serwisu, najpierw załóż serwis, a później martw się transferem, na początek to nawet 1GB na miesiąc Ci wystarczy."

Martwie się głownie dlatego ze szczerze mowiac jestem poczatkujacy i jest to dla mnie jak narazie nowe i powiedzmy ze udałoby sie po jakims czasie stworzyc spory ruch ,to potem mogłbym miec problemy z transferem .

Ja na tym 1000gp w zasadzie nic konkretnego jeszcze nie postawiłem ,dopiero testuje .

Na bazie mysql chciałbym postawic tylko forum przema ,zas stronę bede robiłw html

Fidma ,wczesniej proponowałes neteasy , jesli zdecydowałbym sie na neteasy ,bo tam nie ma limitu na mysql

to powiedzmy jakbym juz postawił stronę z ruchem ,to czy trudno byłoby przeniesc ją oraz forum z ovh do neteasy ?

Moze trudno ,to zalezy dla kogo :)

@Radeon, ich pomoc jest bardzo dobra, wystarczy napisać maila, i do kilkunastu minut otrzymasz odpowiedź.

W managerv3 nie widzę takiej możliwości, choć to nie oznacza, że się nie da, polecam pytać u źródła.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dzięki mar - chyba będę musiał poczekać do poniedziałku bo dziś i jutro to już raczej nie pracują.

Swoją drogą mam 2 konta na 60free (stopka :) ) - nie są zbyt wymagające - każda strona korzysta z php plus galeria tworzenie obrazow, ESTATS z mysq spisują się dobrze - około 25 uniq dziennie (powoli linkuje). Żadnych poważnych awari, raz tylko zgubili mi wpis w księdze gości (był a potem zniknął - widocznie backup)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Zamiast przechodzić, kup nową domenę np. info za 19.99zł, a za darmo dostaniesz hosting 1000GP, który Ci wystarczy w zupełności.

Mar.

Zamiast przechodzić, kup nową domenę np. info za 19.99zł, a za darmo dostaniesz hosting 1000GP, który Ci wystarczy w zupełności.
Ta promocja juz jest dawno nieaktualna. Ostatnio 1000GP było dostepne tylko dla domen pl. A teraz nie widze nawet tej promocji u nich (istnieje strona ale nie prowadzi do niej link)

.

Masz rację, domeny .info są darmowe, ale przy zakupie serwera, i to chyba od tych droższych, a do plan90 na pewno.

I na pewno także są serwery 1000GP, za transfer domeny .pl do OVH.pl

Można także zarejestrować domenę regionalną (jest to domena .pl) i do niej także dostać 1000GP.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności