Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przeczytałem parę artykułów odnośnie handlowania domenami i by na przyszłość sprzedać domenę trzeba mieć

pisemny dokument iż rejestrowało się u danego rejestratora co stanowi dowód własności.

Ja mam akurat w ovh domenę .pl

I nie dostałem po zakupie żadnego dokumentu na piśmie tylko elektroniczny co mają w regulaminie .

Trochę mnie to zaciekawiło i napisałem do ovh.pl

Oni twierdzą że ich faktura elektroniczna stanowi pełnoprawny dokument.Jednak w odpowiedzi

sami zaproponowali mi wysłanie druku pocztą .Tak więc ok

Nie wiem jak jest u innych rejestratorów , czy wysyłają fakturę na piśmie ?

W każdym bądź razie czekam na fakturę.

Zwróciłem też uwagę iż w panelu admina mam domyślnie zamaskowane Whois ponieważ mam zarejestrowaną domenę na osobę fizyczną ,czy ktoś może wie jak odkryć te dane dla bazy Whois ?

Jak na razie nie miałem z tą firmą żadnych kłopotów i pomoc z ovh jest celująca ,tak więc będę polecał zawsze tą firmę .

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Konto niczego sobie (90 PLAN).

Szkoda tylko, że nikt nie wspomniał o ograniczeniach na adresy email.

Ostrzeżenie: Można zakładać konta email tylko w domenie głównej.

Niby są te Multidomeny (szumna nazwa, nieintuicyjne jak diabli) ale jak podepnę sobie 5 domen to maile mogę mieć tylko w pierwszej.

Support tylko potwierdza, że nie ma takiej możliwości i proponuje dokupienie dodatkowych usług (niecałe 100zł za każdą domenę).

Trochę żenada.

Chyba, że o czymś mi nie powiedzieli i istnieje jakiś inny sposób. Ktoś wie?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Od biedy możesz przerzucić samą pocztę na Google for Domain aka Apps , poczta tam sprawuje się bardzo dobrze :) Do tego świetne filtry anty spamowe ;p no i za darmo. Można podłączyć pod jeden panel kilka domen.

Kupiłem konto 90 Plan, żeby udostępniać pliki. Mówiąc szczerze, nie wczytywałem się w regulamin, na pozostałych hostingach z których korzystam nie widziałem takiego zakazu, więc nie przyszło mi do głowy, że może być coś takiego. Na 90 Plan pliki można udostępniać tylko przez anonymous ftp, na które dali 90 MB (normalnie mam 900 MB). Pytałem o możliwość dokupienia tylko tej przestrzeni - nie można.

[edit] fizycznie się da udostępniać, tylko regulamin tego zabrania i grożą interwencją (cokolwiek by miała ona oznaczać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności