Skocz do zawartości

Hosting w OVH.pl

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PILNE - czy ktoś posiadający np. konto Plan90 nie zauważa właśnie że wszystkie domeny/strony mają błąd 403 - Forbidden?

Nie zmieniałem kompletnie nic w konfiguracji Ovh, na FTP uprawnienia i pliki bez zmian, DNSY itd, opłaty za konto/domenę/transfer wszystko w porządku! Po prostu rano działało, teraz nie.

Pozdrawiam

To musisz mieć baaardzo dobre cachowanie. Mi nawet na bardzo dobrym wywalało jeśli miałem < 10 połączeń.

Szczerze mówiąc nie wiem, nie testowałem innych rozwiązań. Generuje sobie pliki raz na 15minut/60minut/24h/Miesiąc. Zależnie od tego jak często się dane zmieniają. Nawet 3 jednoczesne połączenia, mogą wystarczyć na wieeele, wystarczy tylko odpowiednio podejść do sprawy.

Heh no z takim skryptem i generowanie to racja, wystarczy. Ja mam bardziej dynamiczne i nawet duże cachowanie nie zbije poniżej 20 zapytań w godzinach szczytu.

Mylisz połączenia i zapytania. Podczas jednego połączenia można wykonać wiele zapytań. 10 jednoczesnych połączeń może więc oznaczać kilkadziesiąt, a nawet kilkaset zapytań w ciągu (na przykład) sekundy. Wydaje się, ze jeśli oprogramowanie przekracza (bardzo wysoki!) limit 10 połączeń w ciągu sekundy, to albo jest źle napisane (czyli najczęściej otwiera zbyt wiele połączeń dla poszczególnych odwiedzających) albo serwis jest tak duży, że nie nadaje się już na hosting współdzielony.

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

• 4 tygodnie później...

Przestrzegam przed korzystaniem z OVH firma najwyraźniej nastawiona jest tylko na zysk. Miałem niedawno kłopot z domeną w ich subdomenie (brak mod_rewrite) i zadzwoniłem do nich, po czym babka mi powiedziała abym kupił ich super serwer wirtualny co też uczyniłem. Kilka dni później okazało się że to pic na wodę i subdomeny nie przeniosę na nowy hosting. Poprosiłem o reklamację, a otrzymałem informacje, że ich pracownikowi chodziło o zawartość merytoryczną serwisu, którą można przenieść na inny serwer. Jak dla mnie to chęć wprowadzenia w błąd, czyli zarobku na nim. NIE POLECAM TEJ FIRMY.

Ich panel domeny jest przerażający, obsługa jest nieintuicyjna i skomplikowana. Sam serwer jest wolny jak żółw, o czym przekonał się mój znajomy co ma u nich poważniejszy serwis - nie ma jak to płatności za rok z góry z dużymi upustami. Nie dajcie się nabrać niskimi cenami i profesjonalnym wyglądem witryny, bo w rzeczywistości oferują oni słaby hosting i nierzetelną obsługe.

Ero w podpisie?! kava

• 4 tygodnie później...

Są efekty: Przed kliknięciem:

yast-lvm.gif

po kliknięciu:

sphere.gif

..a czy to działa? od tego jest BOK, wiem, że ostatnio tego jeszcze nie było, mieli to wprowadzać.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

No niestety, muszę wyrazić negatywną opinię o OVH, dziś ok.11 dostałem maila o treści:

Szanowni Państwo,

Byliśmy zmuszeni zablokować serwer dedykowany

ks35XXXXX.kimsufi.com , aby przeciwdziałać włamaniu. Państwa serwer

posiada luki w zabezpieczeniu, które zostały wykorzystane

przez niepowołane osoby.

Serwer aktualnie znajduje się w trybie, który umożliwia

dostęp do danych korzystając z protokołu FTP ( hasła dostępu

zostały przesłane drogą mailową).

Możecie Państwo również przeprowadzić reinstalację serwera

z poziomu managera v3.

Jeżeli chcecie Państwo samodzielnie usunąć źródło włamania,

prosimy o kontakt z pomocą techniczną OVH.

--------------------------- POCZĄTEK LOGÓW ---------------------------

DDOS attacks with 46bytes pkts

startime endtime scr:port dst:port

------------------------------

----------------------------------------------------------------

2009-03-26 10:11:06 2009-03-26 10:11:24 **.**.**.**:52631 **.**.**.**:80

2009-03-26 10:11:24 2009-03-26 10:12:20 **.**.**.**:52631 **.**.**.**:80

2009-03-26 10:12:20 2009-03-26 10:12:38 **.**.**.**:52631 **.**.**.**:80

2009-03-26 10:12:38 2009-03-26 10:12:49 **.**.**.**:52631 **.**.**.**:80

--------------------------- KONIEC LOGÓW ---------------------------

* - oczywiście ocenzurowałem swoje IP ;)

Ale do rzeczy...

Serwer został zablokowany - dostęp był tylko do FTP. I teraz piszę do administratora który mi w razie problemów działa by looknoł na to - niestety przez samego FTP niewiele da się zrobić... zatem napisałem by przywrócili normalny tryb - wtedy zobaczy się i ew. załata co trzeba...

O 13:47 napisałem w panelu ovh prośbę o przywrócenie normalnego trybu... i tu zaczęły się schody... na odpowiedź czekałem... do 15:11, i mało i długo, dla mnie kogoś kogo serwer już od kilku godz. jest offline to dużo - w dodatku wiem, że biuro OVH we Wrocławiu tak na prawdę jest tylko supportem który tak na prawdę tylko korespondencją się zajmuję - taki łącznik miedzy PL a FR. Tak więc 1h 20min. by odp. na wiadomość, sporo... no ale dobra, nie będę się już tego czasu czepiał - może dużo mają zapytań niedobór w ludziach... zdarza się...

Ale w odpowiedzi... uzyskałem, że nie przywrócą zwyczajnego trybu nim dokładnie nie napiszę co było przyczyną ataku i jak się zabezpieczę przed tym. No sam admin, mi napisał:

jakas paranoja, jak mamy wiedziec jaki byl problem jak zablokowali serwer

No ok, to powiedzmy, że 'ustaliliśmy' przyczynę ataku... i o godz. 16:38 odp. co i jak i jak z tym sobie poradzimy...

i co ? I nico czekam do teraz... dla mnie to jest porażka - że pracują chyba do 17 tylko. I chcąc uzyskać odpowiedz - trzeba pisać najpóźniej 15:30, by zakładając ze 1,5h zajmuje odpowiedź... dostane odp. zapewne ok. 10-11 dnia kolejnego.

A z doświadczenia wiem, ze przekażą info do Francji o przywrócenie zwykłego trybu (o ile w ogóle zechcą ! ) i tam we Francji kolejne kilka h im zajmie przełączenie trybu - tak więc szacuję, że przy dobrych wiatrach serwer koło 14-16 zacznie działać.

No ale ponad 24h offline ?! O ile serwery są OK, brak samej w sobie awaryjności - to jak już coś się stanie: włamania, ataki itp. to jest tragedia.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

napisz co dalej z tym. osobiście znam tylko jedną osobę której ulegli. a tak to zawsze blokują i zostaje format. dobrze, że wkrótce przenoszę się do Polski. OVH to na backupy się nadaje :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności