Skocz do zawartości

!!! Manifest Wegetarian ✔️ to jest przesłanie dla świata.

Xenobi

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobraź sobie że dawno dawno temu ludzie pierwotni na różnych kontynentach mieszkali w jaskiniach, szałasach, ziemiankach parali się łowiectwem i zbieractwem.. tylko! Nie było w tym czasie kombajnów, pól rolniczych, przetwórstwa spożywczego lodówek  itp.

Jak co roku nadszedł "grudzień" spadł śnieg skończyły się zapasy i prymitywny Człowiek nie miał co jeść, więc zaczął polować na zwierzynę łowną. później odkrył że można ją obrabiać termicznie, konserwować, wyrabiać skóry itd... itp..

Dzisiaj kiedy pokarmu roślinnego mamy pod dostatkiem nie musimy zabijać zwierząt to okrutne, niehumanitarne, bezwzględne, krwawe itp...

Człowiek wyrobił sobie nawyk żywieniowy i nie potrafi a nawet nie próbuję z nim walczyć.

Jeśli smakuję Ci mięso i chcesz się nim posilać to upoluj, oporządź i ugotuj sobie smaczne danie.

W mięsie jest od groma niezidentyfikowanych materii... powstają one ponieważ układ immunologiczny zwierząt wytwarza przeciwciała i atakują one i przenoszą się na agresora czyli w tym wypadku konsumenta.

Skąd tyle odzwierzęcych chorób typu Covid, ASF, Pryszczyca, świńska grypa, Ptasia grypa, choroba Creutzfeldta Jakoba itp. Musimy się wszyscy nad tym pochylić i zastanowić.

Szanujmy matkę naturę jest tylko jedna!

// na https://forum.rootnode.pl Najedli się za dużo hamburgerów ? i usuwają/blokują uprawnienia do tematu. Mam pytanie do @theqkash jaki punkt regulaminu naruszył wątek ? jeśli możesz, wyjaśnij mi proszę w kilku żołnierskich słowach  ?

Edytowane przez Xenobi
dopisek

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Generalnie ograniczenie spożywania mięsa ma jak najbardziej sens, aby gruby amerykanin zjadł swojego podwójnego hamburgera zawierającego 2K Calorii, trzeba włożyć w to co najmniej 20-30tys calorii w postaci paszy dla zwierząt, nawozów, paliwa itd. Wcześniej czy później skończy się możliwość wkładania 10-15 razy większej anergii w pożywienie niż ono zawiera.

• Thanks 1

W dniu 15.12.2021 o 17:11, Xenobi napisał:

Człowiek wyrobił sobie nawyk żywieniowy i nie potrafi a nawet nie próbuję z nim walczyć.

Człowiek jako "ewolucyjny" zwycięzca nie zmieni "naturalnie" nawyków żywieniowych. 

18 godzin temu, Arkaszka napisał:

wkładania 10-15 razy większej anergii w pożywienie niż ono zawiera.

Tak tylko jak pójdziemy bezwzględnie w stronę ekologii i przejdziemy na wegetarianizm to skończy się przestrzeń i woda. Krowa to jest skoncentrowana łąka. Ile cała ludzkość potrzebuje "łąk" by się wyżywiać. Jakie uprawy mają ja wyżywić bo naturalne na pewno nie. Zacznie się modyfikowanie genetyczne żywności na masową skalę i obudzimy nowego dżina w butelce. 

Później skończymy jak u Paolo Bacigalupi-ego

Szanujmy matkę naturę jest tylko jedna!

Na tej Ziemi tak jest jedna. Jak ją szanować nie będziemy to nas wykończy i zutylizuje. To jest wyścig my albo matka natura. Podejrzewam że prędzej my ja wykończymy i przeniesiemy w nowe miejsce. Wyrąbiemy, spalimy i zużyjemy dosłownie wszystkie zasoby kopalne od ropy po metale rzadkie i będzie po potokach. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Myślisz że krowy na hamburgery w USA są hodowane na zielonej trawce z łąki :), to było 100 lat temu. Teraz w hodowli przemysłowej  przyrost masy mięśniowej zapewnia soja hodowana na miejscu lasów tropikalnych+ sterydy+ wszelkie mączki kostno-białkowe czy inne odżywki. W bilansie odżywczym mięso jest bardzo energochłonnym pożywieniem.  z 1kg soi nie uzyskasz 1 kg mięsa.

Dzień dobry wszystkim zgromadzonym ?

@Xenobi myślałem, że wystarczająco wytknąłem tobie błędy na mejkkeszu ale najwidoczniej szybciej robiłeś kopiuj+wklej.

https://make-cash.pl/wegetarianizm-t49080/#comment-401145

Poza w/w forum oraz obecnym zdążyłeś walnąć tą gadkę foliarzy jeszcze na 4programmers, pcformat, webhostingtalk, interia, rootnode (nie popieram takiej praktyki cenzurowania, o której wspominasz...) i dalej nie chce mi się szukać :D Chyba wszystko co chciałem napisać, to napisałem na mejkkeszu. Jednak stwierdzę również tutaj, że wszystkie wymienione przez ciebie choroby istnieją od X lat. Dodatkowo - tytuł jest tylko i wyłącznie twoją opinią, bo znam kilku wegetarian (pokazałem temat), którzy nie podpisują się pod tytułem "manifest wegetarian" jak i nie bredniami przez ciebie głoszonymi. Przestań zachowywać się jak foliarz i podaj konkretne argumenty, a nie puste frazesy. Nie dziw się, że ludzie nie biorą ciebie na poważnie skoro spamujesz po forach i nie starasz się ich przekonać do swojej prawdy. Jeśli dasz wystarczająco mocne argumenty, to będziesz miał aprobatę, a póki co (z tego co widzę) jesteś traktowany jak kolejny (niepotrzebne skreślić) foliarz, antymaseczkowiec, płaskoziemca, nazi-weganin.

btw racja jest jak tyłek, każdy ma swój ;)

Pozdrawiam

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Jeśli smakuję Ci mięso i chcesz się nim posilać to upoluj, oporządź i ugotuj sobie smaczne danie.

Tak robię codziennie. Patrzę czy do miski wpadło mi pare karaluchów oraz innych robaczków. Potem biorę patelnie, rozbijam kilka jajek i dodaję owady - robią za skwarki i słoninkę. Nawet nie wiesz ile jebanego białka dzięki temu można pozyskać.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja myślę, że wszędzie blokują ten temat, bo... ludzie pierwotni "mieszkali w jaskiniach, szałasach, ziemiankach parali się łowiectwem i zbieractwem" i nie mieli internetu :D 

Edytowane przez okazwłoka

4 godziny temu, okazwłoka napisał:

Ja myślę, że wszędzie blokują ten temat, bo... ludzie pierwotni "mieszkali w jaskiniach, szałasach, ziemiankach parali się łowiectwem i zbieractwem" i nie mieli internetu :D 

Nie wszędzie! Na forum programistów (ludzie na poziomie) rozwinęła się ciekawa i merytoryczna dyskusja rzuć okiem .

https://4programmers.net/Forum/Flame/357195-musisz_to_przeczytac_to_jest_przeslanie_dla_swiata

Edytowane przez Xenobi

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

5 godzin temu, zgred napisał:

Tak robię codziennie. Patrzę czy do miski wpadło mi pare karaluchów oraz innych robaczków. Potem biorę patelnie, rozbijam kilka jajek i dodaję owady - robią za skwarki i słoninkę. Nawet nie wiesz ile je*****o białka dzięki temu można pozyskać.

Proszę Cię nie pejoratywizuj kolejnego mojego wątku. Nie masz nic ciekawego do dodania to zachowaj milczenie.

• Haha 1

1 godzinę temu, Xenobi napisał:

Proszę Cię nie pejoratywizuj kolejnego mojego wątku. Nie masz nic ciekawego do dodania to zachowaj milczenie.

To była ironia. A kropka na końcu - nienawiści. Zanim zaczniesz używać światłych słów zrozum ich znaczenie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

VS
pod dostatkiem nie musimy zabijać zwierząt to okrutne, niehumanitarne, bezwzględne, krwawe itp.

Czyli upolowane zwierze nie jest zabijane, nie cierpi, polowania są bezkrwawe itd...
Jeśli już chcesz poruszać tak poważne kwestie, to rób to z całą konsekwencją!

• Like 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Godzinę temu, zgred napisał:

To była ironia. A kropka na końcu - nienawiści. Zanim zaczniesz używać światłych słów zrozum ich znaczenie.

Ironia nie musi być wulgarna.

8 godzin temu, Harry napisał:

Dzień dobry wszystkim zgromadzonym ?

@Xenobi myślałem, że wystarczająco wytknąłem tobie błędy na mejkkeszu ale najwidoczniej szybciej robiłeś kopiuj+wklej.

https://make-cash.pl/wegetarianizm-t49080/#comment-401145

Poza w/w forum oraz obecnym zdążyłeś walnąć tą gadkę foliarzy jeszcze na 4programmers, pcformat, webhostingtalk, interia, rootnode (nie popieram takiej praktyki cenzurowania, o której wspominasz...) i dalej nie chce mi się szukać :D Chyba wszystko co chciałem napisać, to napisałem na mejkkeszu. Jednak stwierdzę również tutaj, że wszystkie wymienione przez ciebie choroby istnieją od X lat. Dodatkowo - tytuł jest tylko i wyłącznie twoją opinią, bo znam kilku wegetarian (pokazałem temat), którzy nie podpisują się pod tytułem "manifest wegetarian" jak i nie bredniami przez ciebie głoszonymi. Przestań zachowywać się jak foliarz i podaj konkretne argumenty, a nie puste frazesy. Nie dziw się, że ludzie nie biorą ciebie na poważnie skoro spamujesz po forach i nie starasz się ich przekonać do swojej prawdy. Jeśli dasz wystarczająco mocne argumenty, to będziesz miał aprobatę, a póki co (z tego co widzę) jesteś traktowany jak kolejny (niepotrzebne skreślić) foliarz, antymaseczkowiec, płaskoziemca, nazi-weganin.

btw racja jest jak tyłek, każdy ma swój ;)

Pozdrawiam

Jakie błędy ? wybacz ale sam popisałeś się dyletanctwem.

Przeczytaj jeszcze raz https://make-cash.pl/wegetarianizm-t49080/?do=findComment&comment=401154

@Harry napisał

Jeśli dasz wystarczająco mocne argumenty, to będziesz miał aprobatę.

Wystarczy ruszyć wyobraźnię. Wybacz, ale mam mało czasu na pisanie elaboratów.

Również pozdrawiam :)

Edytowane przez Xenobi
uzupełnienie

Jak czytam "Manifest", to od razu widzę Theodore Kaczynskiego znanego bardziej jako oraz Unabomber, który też pisał swój manifest.

Cytat

... terrorysta motywujący swoje działania sprzeciwem wobec społeczeństwa i cywilizacji opartych na nowoczesnej technologii.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

20 minut temu, okazwłoka napisał:

Można by zacytować klasyka: "Co to za wegetarianin, co wpie**ala schabowe". 

Może to rodzaj fleksitarianizmu. Zawsze to mniejsze zło.

Edytowane przez Xenobi
lit.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności