Skocz do zawartości

!!! Manifest Wegetarian ✔️ to jest przesłanie dla świata.

Xenobi

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czy inaczej czeka nas przejście na ograniczony wegetarianizm, albo trzeba będzie ograniczyć populację o jakieś 6 mld ludzi (jak mówił niby z przekąsem znany profesor). W końcu Je@ać populację Aryki, Azji, ważne aby mieć 5 litrowego SUVa, oraz móc zajadać się ulubionym hamburgerem kiedy się chce.

• Like 1

W dniu 15.12.2021 o 17:11, Xenobi napisał:

Jeśli smakuję Ci mięso i chcesz się nim posilać to upoluj, oporządź i ugotuj sobie smaczne danie.

Nie popieram amerykańskiego modelu przetwórstwa mięsa jednak to sami tyczy się pozostałych rzeczy. Smakuje Ci marchewka załóż ogórek i wyhoduj. Mało tego lubisz nosić ubranie utkaj sobie, ale najpierw zbierz bawełnę i oporządź ją.

Więcej szkody dla przyrody robi niszczenie naturalnych domostw zwierząt bo giną niewinne,  niż zabijanie "dedykowanych ku temu".

Nie jesz mięsa brawo. Propagujesz swój pogląd brawo ale daj argumenty. Jeżeli przyjdziesz do mnie ubrany w samodzielnie zrobione odzienie najlepiej na równie nieszkodliwy pojeździe bo "Nie było w tym czasie kombajnów, pól rolniczych" to gwarantuje przechodzę na vege/paleo/fructo czy co tam sobie zażyczysz.

Pozdrawiam

Pysio

• Like 3

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

W dniu 15.12.2021 o 17:11, Xenobi napisał:

Jeśli smakuję Ci mięso i chcesz się nim posilać to upoluj, oporządź i ugotuj sobie smaczne danie.

Moim zdaniem piszesz bzdury !!! Podaj mi miejsce w Polsce (już nie mówię że tam gdzie mieszkam) gdzie to upoluję (i zgodnie z prawem).

Kiedyś nawet hodowałem coś tam dla siebie typu świnka, karmiłem ją naturalnym żarciem i robiłem wyroby.

Jesz tylko warzywa?, nic z mięsa, ok jeśli tak jest, nic mi do tego tylko poczytaj ile wyprodukowanie warzyw teraz pożera energii.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Chwila chwila, jeszcze jest opcja, wyhoduj na tym co zdrowe oraz twoje, dbaj o zdrowie, nawyki żywieniowe tego co zjesz, a dopiero potem jest zabij, przyrządź i zjedz smacznie

Właśnie otrzymałem partię wędzonych boczków, szynek, karkówek i schabu, do tego jutro sam zajmę się karpie 

Najlepsi są weganie, co jedzą warzywa i owoce (często nie sprawdzają czy w środku robak!!! mordercy!!! ) , które wcześniej były obrzucone obornikiem albo nawozem z mięsa tzw kompostnik, no ale są EKO, nie ładują telefonów na prąd produkowany przez elektrownie, jeżdżą autami z dieslem czy pływają motorówkami z silnikiem spalinowym (Greenpace) 

NIECH KAŻDY ŻYJE JAK CHCE, I NIECH JE CO CHCE, I NIECH NIKOMU NIE NARZUCA SWOJEGO STYLU ŻYCIA, 

A co do historii z zimą TO PRZECIEŻ PO TO SIĘ POLOWAŁO, BY NA ZIMĘ MIĘSO POSIADAĆ, Robiło się tzw zapasy i dzisiaj też tak jest, przykład kopce czy trzymanie wędlin po miejscach gdzie w mrozie utrzymuje się niska temperatura  :D 

Ja tutaj inny bym poważny temat poruszył, O! TAKI

comment_1639811880Y6vAnJqHKWsrrziN57U3lw

Edytowane przez Herkules
  • Like 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Mięcha i kiełby nie jem 32 lata, ale tych współczesnych zarozumiałych i agresywnych wegan nie trawię bardziej niż kanibali.

• Like 1
  • Haha 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

12 minut temu, SzlafRock napisał:

Jestem gorącym zwolennikiem jedzenia mięsa, tego prawdziwego. Nie widzę się w roli wegana czy wegetarianina. 

wyłącz tindera :P

• Thanks 1
  • Haha 3

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

37 minut temu, zgred napisał:

wyłącz tindera :P

Tam gwiazdą jest @Beerbant

Na 90% widzimy się @zgred w maju ;) ty wiesz gdzie ;) 

• Like 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules spoko, w Katowicach na Festiwalu :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

14 godzin temu, Nikonem napisał:

Mięcha i kiełby nie jem 32 lata, ale tych współczesnych zarozumiałych i agresywnych wegan nie trawię bardziej niż kanibali.

Co jesz zamiast? Głównie mam na myśli obiady. Ja nawet czasami chciałbym zjeść coś nie mięsnego, ale totalnie nie potrafię mentalnie, obiad bez mięsa jest od razu "nie obiadem", a jak próbowałem kilka wege wynalazków typu burger sojowy to nie dało się tego zjeść.

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

18 minut temu, Aleksiejs napisał:

Co jesz zamiast?

Zupa. Z Radomia ;)

• Haha 1

Na chwilę obecną nie ma szans na zatrzymanie konsumpcji mięsa i wyrobów mięsnych. Ale na pewno bardzo dużo można zrobić w kwestii o ile tak można powiedzieć humanitarnego chowu i uboju "zwierząt przemysłowych" . Tutaj powinny być konkretne regulacje prawne i bardzo dotkliwe konsekwencje dla hodowców sadystów!

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

58 minut temu, Aleksiejs napisał:

Co jesz zamiast? Głównie mam na myśli obiady. Ja nawet czasami chciałbym zjeść coś nie mięsnego, ale totalnie nie potrafię mentalnie, obiad bez mięsa jest od razu "nie obiadem", a jak próbowałem kilka wege wynalazków typu burger sojowy to nie dało się tego zjeść.

Przepraszam za osobistą sugestię ale...

Zamiast mięsa polecam gotowany seler krojony w plastry smażony na głębokim tłuszczu w panierce, najlepiej z orkiszu lub mieszanki bułki z orzechami. jak go dobrze przyprawisz jest smaczniejszy niż kotlet ?

Edytowane przez Xenobi

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

4 godziny temu, Xenobi napisał:

Przepraszam za osobistą sugestię ale...

Zamiast mięsa polecam gotowany seler krojony w plastry smażony na głębokim tłuszczu w panierce, najlepiej z orkiszu lub mieszanki bułki z orzechami. jak go dobrze przyprawisz jest smaczniejszy niż kotlet ?

Cóż, ten głęboki tłuszcz zaorał wszystko :P raczej unikam.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności