Skocz do zawartości

!!! Manifest Wegetarian ✔️ to jest przesłanie dla świata.

Xenobi

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, Aleksiejs napisał:

głęboki tłuszcz

To tylko świadczy że wege jest dla zdrowych. Dla reszty pospólstwa i dzieci to bym był jedynie koszerny i nie jadł wieprzowiny czy podobnej dziczyzny a jedynie zdrowo hodowanych roślinożerców i rybki. Oczywiście unikamy konsumpcji egzotyki i robactwa niewiadomego pochodzenia. Apropo robaków - pewnie będzie to przeszłościowa dieta bo robale to pewnie mniejszy koszt energetyczny niż krowy. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

któregoś razu jadłem  zupę w knajpie vegaramen, było tam coś co przypominało mięso mielone, tyle ze wegańskie, gdybym nie wiedział że to nie mięso, moje kubki smakowe całkowicie dały  się oszukać. Generalnie żarcie wy@ebiste.

Co do mięsa, w latach słusznie minionych jedliśmy dużo mniej mięsa i jakoś dało się gotować. Obecnie jemy za dużo mięsa, jemy mięso na każdy posiłek, mięso pod postacią wędliny jest tańsze od sera białego, czy żółtego. Ja staram się jeść jak najmniej mięsa, ewentualnie kawałek na obiad. Ostatnio jadłem fajny wegański smalczyk ze śliwką, bardzo fajny, z świeżym chlebkiem pychota.

• Thanks 1

10 godzin temu, Aleksiejs napisał:

Co jesz zamiast? Głównie mam na myśli obiady.

To nieustanna walka ;) Szczególnie, że jakieś 60-70% czasu jestem w Hotelach. Zaczynałem w 89, gdzie naprawdę było ciężko o w miarę wegetariańskie posiłki i zróżnicowanie diety. Mięso ciężko zastąpić, ponieważ daje poczucie nasycenia i (moim zdaniem) uzależnia. Odzwyczajałem się od niego przez rok, przypominało to walkę z nałogiem.

Teraz jem ryby, jajka więc jest łatwiej. Eksperymentuję ze słoikami na wyjazdy (zdjęcie), często wystarczy poprosić kelnerkę, żeby kucharka zrobiła np. jakiś makaron z dodatkami bez mięsa. Nie ma dużego problemu. Ogólnie ciężko z wyżywieniem na wschód od Wisły. Bywa, że nawet "ruskich" nie mają.

W domu dietę urozmaicam przepisami/dietami "Biedronkowa" czy "Lidlowa".

spacer.png

e: 

W dniu 21.12.2021 o 18:13, Herkules napisał:

Ja tutaj inny bym poważny temat poruszył, O! TAKI

"Sprzątanie zabija mężczyzn"

W jakimś sensie działam w tej branży od 20 lat. Właśnie czuję zbliżający się KONIEC :D

1 godzinę temu, Arkaszka napisał:

z świeżym chlebkiem pychota

To jest właśnie mega sprawa: jest trochę miejsc gdzie robią prawdziwy chleb... W zasadzie wystarczy odrobina masła i jest PYSZNIE!

Edytowane przez Nikonem
  • Like 2
  • Haha 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Teraz z jedzeniem bezmięsnym jest znacznie prościej, zawsze w ostateczności można skoczyć na kebsa z  falafelem , albo serkiem halumi (mój ulubiony) czy humusem (też rewelacja). Osobiście uważam że słabe są podróbki wędlin, kabanosy smakują jak przeżuty papier, większość tkz wędlin jest też mocno dziwna. Za to większość smarowideł jest całkiem fajna, pasztety warzywne też są całkiem spoko.  Z pieczywem to jest sinusoida, na początku lat 90 tych zachłysnęliśmy się jako Polacy, dmuchanym pieczywem, chrupiącym lekkim, co najważniejsze szybko starzejącym się :) itd (bardziej opłacalnym w produkcji). Teraz  coraz więcej osób docenia prawdziwe pieczywo, trochę lokalnych piekarni przetrwało, w sieciówkach typu Lubaszka, Putka, też mają kilka rodzajów niezłego pieczywa.

• Like 1
  • Thanks 1

Ja z pieczywem akurat nie mam problemu, mam obok siebie piekarnię, która ma prawdziwy i bardzo dobry chleb.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Uzupełniam temat o materiał propagandowy

Otóż...

Chciałbym pochwalić się tym, że załatwiłem na najwyższym szczeblu rządowym całkowity zakaz hodowli mięsa ?

Wszyscy się cieszą wszyscy radują nową reformę już akceptują.
Prace są w toku prezes w amoku konwent zwołuję miejsce zajmuje.
Dyskusja burzliwa obleńce na tacy czy popieracie ten pomysł rodacy
Wynik ogłasza mięsa nie będzie nowa ustawa jest już w urzędzie.

Musisz Zobaczyć to do końca. Tylko 2 min

Edytowane przez Xenobi
  • Like 1

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

5 godzin temu, Xenobi napisał:

Chciałbym pochwalić się tym, że załatwiłem na najwyższym szczeblu rządowym całkowity zakaz hodowli mięsa ?

Ok, czyli zamiast przyjaznych rozmów, osobistego wieloletniego przykładu są zakazy, izolacja. W odpowiedzi załączam link. Wnioski są raczej podobne...

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Nikonem napisał...

Ok, czyli zamiast przyjaznych rozmów, osobistego wieloletniego przykładu są zakazy, izolacja. W odpowiedzi załączam link. Wnioski są raczej podobne...

Są ludzie na świecie którzy brzydzą się rozmawiać z "mięsożercami" i wycofują się do elit społecznych, kast, klanów, stowarzyszeń, etc.. rozmawiają za to często z Bogiem.

Show must go on!

Edytowane przez Xenobi

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

5 godzin temu, Xenobi napisał:

(...) rozmawiają za to często z Bogiem.

Niektórzy tłumaczyli się w ten sposób z największych głupot lub zbrodni, a "rozmówca" się w tej sprawie nigdy nie wypowiada publicznie ;)

9 godzin temu, Nikonem napisał:

Niektórzy tłumaczyli się w ten sposób z największych głupot lub zbrodni, a "rozmówca" się w tej sprawie nigdy nie wypowiada publicznie ;)

Nabrał wody w usta...

Xenobi: twój post z "Padlinożercy" ukryłem. Będziesz obrażał użytkowników, to przypomnę sobie jak moderować forum

• Thanks 2

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

@wedrowiec@Irek @jimmi @zgred @michal

Czy możecie przywrócić post i wyedytować "padlinożercy" na "mięskożercy" powinno być OK.

@MaxPan Nie wstyd ci ?

W dniu 22.12.2021 o 17:19, Finan napisał:

A tłuszcz to z czego pozyskamy?

Z ropy naftowej.

Edytowane przez Xenobi
uzupełnienie

@michal @jimmi @wedrowiec @irek @zgred

Czy możecie przywrócić ukryty post i wyedytować "padlinożercy" na "mięskożercy"

MaxPan Nie wstyd Ci ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności