Skocz do zawartości

!!! Manifest Wegetarian ✔️ to jest przesłanie dla świata.

Xenobi

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Xenobi napisał:

@michal @jimmi @wedrowiec @irek @zgred

Czy możecie przywrócić ukryty post i wyedytować "padlinożercy" na "mięskożercy"

Jako wegetarianin jestem temu przeciwny. Agresywna postawa @Xenobi przysparza przeciwników idei wegetarianizmu.

Pewnie tracę czas odnosząc się do jego postów, bo ze zdrowym rozsądkiem niewiele mają wspólnego. Bo niby w czym trawożercy mają być "lepsi" od mięsożerców?

• Like 3

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A możesz krótko uzasadnić dlaczego ?

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Witam ponownie,

Niestety użytkownik @Xenobi nie wnosi żadnej wartościowej dyskusji do tematu, a jego działania sprowadzają się jedynie do kopiuj / wklej tego spamu po innych forach. Na make-cash zamknąłem temat gdy zaczął obrażać innych użytkowników od padlinożerców. Miałem małą nadzieję, że koniec końców wprowadzi jakąś wartość merytoryczną do tematu jednak ostatni post właśnie o "padlinożercach" przekonał mnie, że ten człowiek jest nazi-weganem (https://www.urbandictionary.com/define.php?term=vegan nazi) i nie potrafi przeprowadzić konstruktywnej rozmowy. Do tej pory nie podał żadnych argumentów ani źródeł na poparcie swoich słów, a w zamian nachalne namawianie i pierwsze oznaki obrażania. Nie tędy droga ;)

Także z przykrością wnoszę o zamknięcie tematu @MaxPan @Irek chyba, że nie przeszkadza wam śmietnik na forum. Rozumiem, że dział to 'forum ogólne' ale osobiście uważam, że warto zachować wartość merytoryczną, bo to rzutuje na całe forum aniżeli tylko temat.

Pozdrawiam

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

1 godzinę temu, Harry napisał:

Witam ponownie,

Niestety użytkownik @Xenobi nie wnosi żadnej wartościowej dyskusji do tematu, a jego działania sprowadzają się jedynie do kopiuj / wklej tego spamu po innych forach.

Spamowe wątki się usuwa i nikt nie podejmuję w nich dyskusji. Co do kopiuj wklej to jak to sobie wyobrażasz ? miałem za każdym razem pisać "manifest wegetarian" innymi słowami ?

To przykre, że w dzisiejszych czasach dochodzi do cenzury w internecie i nie można swobodnie wypowiedzieć swojego zdania. 

Edytowane przez Xenobi

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

20 minut temu, Xenobi napisał:

To przykre, że w dzisiejszych czasach dochodzi do cenzury w internecie i nie można swobodnie wypowiedzieć swojego zdania. 

Można, ale na warunkach gospodarza. Trudno tolerować kogoś, kto przy każdej wizycie zostawia kupę na środku pokoju. Kto to ma sprzątać?

• Like 3

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

50 minut temu, Nikonem napisał:

Można, ale na warunkach gospodarza.

W PRL był zupełnie ten sam model i nic dobrego z tego nie wynikło.

50 minut temu, Nikonem napisał:

Trudno tolerować kogoś, kto przy każdej wizycie zostawia kupę na środku pokoju. Kto to ma sprzątać?

To nie kupa tylko samo życie i brutalna prawda o rzeczywistości.

Edytowane przez Xenobi

1 godzinę temu, Xenobi napisał:

miałem za każdym razem pisać "manifest wegetarian" innymi słowami ?

To nie jest manifest wegetarian tylko manifest nazi-wege jednej osoby. Pisałem kilkukrotnie, temat pokazałem kilku wegetarianom i jednemu weganinowi. Wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że masz nie po kolei w głowie. Mało tego! Przecież nawet w tym temacie wypowiedział się @Nikonem, że twoje wypowiedzi przysparzają przeciwników idei wegetarianizmu! Ogarnij się człowieku!

1 godzinę temu, Xenobi napisał:

o przykre, że w dzisiejszych czasach dochodzi do cenzury w internecie i nie można swobodnie wypowiedzieć swojego zdania. 

To prawda, cenzura jest okropna lecz my nie o tym rozmawiajmy, bo idąc tym tropem zaraz dojdziemy do dyskryminacji transgatunkowych z podstawami ksenofobicznymi. Namawianie i wymuszanie swojej idei u innych nie ma nic wspólnego ze swobodnym wypowiadaniem swojego zdania.

Zanim będziesz chciał nawracać ludzi na swoją drogę, to w kolejności zacznij od:

1. Swojej rodziny
  2. Swoich znajomych
  3. Znajomych swoich znajomych
  4. Ludzi poznanych na ulicy
  5. Ludzi w internecie

Co robisz poza spamem na forum? Jakieś ulotki roznosisz? Może założyłeś stowarzyszenie lub do jakiegoś dołączyłeś (chyba są takie)? Byłeś w radiu, TV? a może internet jest jedynym źródłem kontaktu z ludźmi, bo boisz się braku akceptacji, a tutaj jesteś taaaki anonimowy, odważny za monitorem i kablami. Przestań już bo z każdym postem coraz bardziej się ośmieszasz. Na publicznym forum z uporem maniaka starasz się przekonać do swojej racji jednocześnie nie dając żadnych konkretnych argumentów poza "bo tak".

Zamknij się w swojej bańce informacyjnej jak do tej pory ale nie próbuj innym zapychać neuronów skoro dla twoich nie ma już ratunku.

Godzinę temu, Xenobi napisał:
1 godzinę temu, Nikonem napisał:

Można, ale na warunkach gospodarza. Trudno tolerować kogoś, kto przy każdej wizycie zostawia kupę na środku pokoju. Kto to ma sprzątać?

To nie kupa tylko samo życie i brutalna prawda o rzeczywistości.

@Nikonem dobrze napisał, a ty nie potrafisz nawet jakoś konstruktywnie odpowiedzieć poza pustymi frazesami "samo życie" i "brutalna prawda o rzeczywistości".

Brutalna prawda o rzeczywistości jest taka, że swoje ideały możesz wsadzić głęboko... Samo życie spowodowało, że wyewoluowaliśmy przez setki tysięcy lat. Nasze uzębienie (jak już pisałem na innym forum) jest przystosowane do posiłków roślinnych jak i mięsnych. Nie zmienisz tego, bo nie masz żadnej mocy malutki człowieczku. Jak pisałem wyżej, zacznij wprowadzać ideały w swoim otoczeniu, a nie zaczynasz od :dupa: strony.

7 godzin temu, Xenobi napisał:

A możesz krótko uzasadnić dlaczego ?

Chcesz uzasadnienia dlaczego moderator nie odkryje twojego postu, w którym obrażasz innych, a sam do tej pory nie napisałeś uzasadnienia dla swojego manifestu - żałosny hipokryto.

Serdecznie nie pozdrawiam

Edytowane przez Harry
  • Like 1

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

45 minut temu, Harry napisał:

Chcesz uzasadnienia dlaczego moderator nie odkryje twojego postu, w którym obrażasz innych, a sam do tej pory nie napisałeś uzasadnienia dla swojego manifestu - żałosny hipokryto.

Serdecznie nie pozdrawiam

Strasznie trącisz jadem wyzywasz od ćwierćinteligentów, płaskoziemców, foliarzy, antyszczepionkowców, hipoktytów... czy ja Cię w jakiś sposób obraziłem ?

Wskażesz mi epitet który obraża innych i dyskwalifikuje post do publikacji ?

15 godzin temu, Xenobi napisał:

Wskażesz mi epitet który obraża innych i dyskwalifikuje post do publikacji ?

Ja mogę: "padlinożerca".

Wegetarianizmem zainteresował mnie pewien materialista, sceptyk i trochę komunista z Wojewódzkiego Domu Kultury w Lesznie, gdzie odbywały się zajęcia Hatha Yogi. Nie można się było tam "zapisać". Musiało się pojawić wolne miejsce i potrzebna był rekomendacja kogoś z Klubu. Bo nie tylko Yoga tam była, ale i sporo innych, bardzo dla mnie dziwnych rzeczy. Ale to temat na rozmowę, a nie post na forum.

W każdym razie zainteresowałem się Buddyzmem, a potem Hinduizmem. Tam, na Wschodzie,  nie ceni się ludzi za to, co jedzą. Bo żeby żyć musisz zabijać: zwierzęta albo rośliny. Nie jesteś "lepszy" z powodu Twojego wyboru. To temat dość filozoficzny i raczej nie na to forum. W każdym razie są w Polsce ludzie, którzy nigdy nie jedli mięsa, a nie czują się kimś wyjątkowym, przeciwnie: kochają wszystkie żywe istoty, bo o tym mówi ich wiara. Dla przykładu Hinduzim:

vidya-vinaya-sampanne
brahmane gavi hastini
śuni caiva śvapake ca
panditah sama-darśinah

"Pokorny mędrzec, dzięki cnocie prawdziwej wiedzy, widzi jednakowo uczonego i łagodnego bramina, krowę, słonia, psa i zjadacza psów (pariasa)" (Bg.5.18).

Słowa, w tym te, których użyłeś, są też przemocą z punktu widzenia np. Buddyzmu:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ahinsa

e: musiałem edytować, bo w Sanskrycie był błąd :D

Edytowane przez Nikonem

Temat uważam za zakończony. Resztą zajmie się @Irek

• Thanks 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności