Skocz do zawartości

Nowe forum

albert

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie jak sobie radzicie z wątpliwościami natury prawnej? Udajecie się do prawnika czy jest jakieś godne polecenia miejsce gdzie odpowiedź na swoję wątpliwości można uzyskać w necie ? Nie chodzi mi o odpowiedź typu "mi się zdaje, że" bo kierując się taką wykładnią można nieźle wdepnąć...

wygooglaj sobie jakieś fora prawne, rzuć okiem na grupy dyskusyjne pl.soc.prawo, pl.soc.prawo.podatki ale zawsze pamiętaj, że to taka gadka ludzi zainteresowanych tematem i nie możesz tego brać na poważnie, nie pójdziesz przecież do USu i nie powiesz "a bo mi w internecie na forum tak napisali" ;) Dobry sposób na zorientowanie się w temacie, potem trzeba już się udać do specjalistów.

wygooglaj sobie jakieś fora prawne, rzuć okiem na grupy dyskusyjne pl.soc.prawo, pl.soc.prawo.podatki ale zawsze pamiętaj, że to taka gadka ludzi zainteresowanych tematem i nie możesz tego brać na poważnie, nie pójdziesz przecież do USu i nie powiesz "a bo mi w internecie na forum tak napisali" ;) Dobry sposób na zorientowanie się w temacie, potem trzeba już się udać do specjalistów.

No właśnie na tych foram najczęściej piszą "mi się zdaje" :)

Kurcze jak się robi stronkę dla przyjemności, bez dochodu to pójście do prawnika jest prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza, że taki prawnik na internecie i jego zawiłościach niekoniecznie musi się znać :)

Niestety "nie pójście" może nas potem drogo kosztować. Dlatego uważam, że prawo powinno stopniować kary wg "szkodliwości czynu", a u nas najczęściej jest stopniowane wg kasy jaką delikwent jest w stanie wydać na adwokata :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności