Skocz do zawartości

Google mówi stop spamerom

gofer

Rekomendowane odpowiedzi

A niby dlaczego Google ma nie ruszać starych linków? Podkreślam, tych linków, które zmieniły się na linki z rel="nofollow".

Masz rację - będzie to dotyczyć linków z rel="nofollow" czyli powstałych i skorygowanych w systemach blogow po 20.01.05. Linki sprzed tej (umownej) daty będą istnieć nadal nie tracąc swej mocy bez atrybutu rel="nofollow".

Gdyby zrobiono modyfikacje "w tył" można zniszczyć siłę linków, które utworzyli sami autorzy blogów.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Masz rację - będzie to dotyczyć linków z rel="nofollow" czyli powstałych i skorygowanych w systemach blogow po 20.01.05. Linki sprzed tej (umownej) daty będą istnieć nadal nie tracąc swej mocy bez atrybutu rel="nofollow".

Gdyby zrobiono modyfikacje "w tył" można zniszczyć siłę linków, które utworzyli sami autorzy blogów.

Ojej.

Nie, będzie to dotyczyć wszystkich linków, bo nikt według mnie nie będzie się pieprzył w sprawdzanie który był, a który nie przed jakimś tam dniem. Po prostu do szablonu dodane zostaną nowe atrybuty i heja.

I dobrze, naprawdę dobrze. Fajny krok by trochę ucywilizować seo. I fajne narzędzie do czasowego 'wyłączania' linków na zwykłych stronach.

Szy.

Nie, będzie to dotyczyć wszystkich linków, bo nikt według mnie nie będzie się pieprzył w sprawdzanie który był, a który nie przed jakimś tam dniem. Po prostu do szablonu dodane zostaną nowe atrybuty i heja.

I od momentu dodania nowych atrybutów będzie to działać na nowych linkach, które ewentualni spamerzy chcieliby dodac. Głowy za to nie dam obciąć ale to wydaje mi się rozsądne.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

I od momentu dodania nowych atrybutów będzie to działać na nowych linkach, które ewentualni spamerzy chcieliby dodac. Głowy za to nie dam obciąć ale to wydaje mi się rozsądne.

Gdyby jednak uwzglednili stare linki to niezle przetasowanie by bylo w wynikach na rozne popularne hasla typu pozycjonowanie, itd... :)

kazdemu sie kiedys zdarzylo

Dawne czasy...

Mam nadzieję że tak zrobią :)

HA HA HA =D> ja też mam nadzieję. Teraz się okaże kto pozycjonował tylko spamując księgi gości i blogi. Są strony, które mają TYLKO takie linki.

I mam nadzieję, że ta zmiana nie wpłynie na trudność pozycjonowania blogów. Ciekawe, czy linki wewnątrz blogów też będą wyłączone dla Google?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

:shock:  

mam nadzieje ze mi sie nie oberwie za wpisy do ksiag gosci - kazdemu sie kiedys zdarzylo  :)

Nie oberwie:

From now on, when Google sees the attribute (rel="nofollow") on hyperlinks, those links won't get any credit when we rank websites in our search results. This isn't a negative vote for the site where the comment was posted; it's just a way to make sure that spammers get no benefit from abusing public areas like blog comments, trackbacks, and referrer lists.

Google po raz kolejny udowodniło, że myśli prawidłowo. Zastanawiam się czy MSN postąpi w ten sam sposób. Oni już od dawna zapowiadali wprowadzenie technologii antyspamowych (nie tylko takiej). Pytanie tylko czy nie będą obniżać rankingów dla spamowanych site'ów - wtedy wojna zacznie się w drugą stronę.

Pożyjem uwidim :-)

Zmiany w google pewnie nie obejmą skali na jakiej większość z nas pracuje i prawdopodobnie dla polskich wyników kompletnie nic się nie zmieni.

Gdyby tak miało być uruchomiliby po swojej stronie globalny system filtrów na URL'e choćby z lokalnych szukarek a tym czasem w indexie zaczynają pojawiać się strony z wynikami wyszukiwania z zakresu site:google.interia.pl

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Gdyby tak miało być uruchomiliby po swojej stronie globalny system filtrów na URL'e choćby z lokalnych szukarek a tym czasem w indexie zaczynają pojawiać się strony z wynikami wyszukiwania z zakresu site:google.interia.pl

to przypadek. google.interia.pl ma plik robots.txt, a w nim zabrania indeksować wyszukań.

no tak ale po co ma :

<meta name="Description" content="Google INTERIA.PL - wyszukiwarka" />

<meta name="Keywords" content="INTERIA.PL,www.interia.pl,interia,portal,hub,www,szukaj,wyszukiwarka,google,search,katalog" />

<meta name="author" content="�?R" />

?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

No i mają wysoką pozycję w Onecie, #2 zaraz po Google. Najwidoczniej nie korzystali z usług allegrowiczów którzy obiecują #1. ;)

Swoją drogą (odrobinę offtopic), dlaczego kończą "/>"? Dla mnie zawsze "<br>" było "<br>", a nie jakieś "<br />". To samo ma u siebie Google. To teraz standard?

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności