Skocz do zawartości

Google mówi stop spamerom

gofer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W zwiazku z rel="nofollow", tez minimalnie off topic.

Czy wedlug wzory na PR jezeli "zablokujemy" nasze linki, ktore wychodza na zewnatrz z naszej stronki. To czy czasem nie mamy szansy na podwyzke w PR.

Ja np chce miec linki widoczne dla internautów, ale niekoniecznie widoczne dla robotow.

Innym dobrym przykladem wykorzystania nofollow sa tu chyba statystyki i link do nich.

Powiedzcie mi czy dobrze rozumuje ??

Swoja dorga ciesze sie, iz w sieci robi sie troche porzadku

Pozdrawiam

Chajd

Chajd - myślisz poprawnie.

Ja zawsze (do teraz) obchodziłem to, robiąc albo link w javascript (który nie był czytany i roboty za nim nie łaziły), albo udawałem nielink w stylach.

Odrobinę z dystansem podchodzę do rel="nofollow" - o ile pamiętam, Google nie ustosunkowało się jednoznacznie do tego, czy taki link będzie obniżać wielkość przenoszonego PR (czy będzie uwzględniany w mianowniku we wzorze, czy nie). Testowo, zmienię to na maks. jednym serwisie i zobaczę jak zareaguje ranking.

Pozdrawiam, J.

No i mają wysoką pozycję w Onecie, #2 zaraz po Google. Najwidoczniej nie korzystali z usług allegrowiczów którzy obiecują #1. ;)

Swoją drogą (odrobinę offtopic), dlaczego kończą "/>"? Dla mnie zawsze "<br>" było "<br>", a nie jakieś "<br />". To samo ma u siebie Google. To teraz standard?

Pozdrawiam, J.

To się nazywa XHTML:P

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Powiedzcie mi czy dobrze rozumuje ??  

Swoja dorga ciesze sie, iz w sieci robi sie troche porzadku  

To po co wstawiasz słowa kluczowe w swoim podpisie ?

Przecież przez tę akcję takie podpisy nie będą miały sensu dla pozycjonera. Chyba że ja źle rozumuję no ale lamer jestem.

Zamiast robić zamieszanie " Uwaga Uwaga!! ROBIMY AKCJĘ ANTYSPAMERSKĄ! Google ZWALCZA SPAM ! (może to bardziej akcja marketingowa?), przestaliby oszukiwać w linkach (to nie robot oszukuje tylko ludzie tak programują).

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

Oczywiscie mialem na mysli porzadek z spamerami z krwi i kosci.

Ja nawet jakbym chcial to bym im do piet nie dorosl. ;)

po drugie na tym forum wrzucanie linkow do podpisu to rzecz normalna.

Normalny zabieg SEO , wykonany chociażby po to aby robot odwiedzal regularnie moja stronke.

A porzadek w sieci to rzecz bardziej globalna. Chodzilo tu o blogi, ksiegi gosci i temu podobne. A mysle ze na tym forum nic sie nie zmieni i nie pojawi sie nofollow przy kazdy linku. Nieprawdaz ?

Pozdrawiam

Chajd

po drugie na tym forum wrzucanie linkow do podpisu to rzecz normalna.

Normalny zabieg SEO , wykonany chociażby po to aby robot odwiedzal regularnie moja stronke.

Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO :). To właśnie jest to sztuczne seowanie i działania o których mowa bedą zmierzały ku wyeliminowaniu tegoż.

Szy.

Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO ;).

a co jest?? ;)

A mysle ze na tym forum nic sie nie zmieni i nie pojawi sie nofollow przy kazdy linku.

Nie planuje wprowadzic czegos takiego. Z forami jest tak, ze to juz zalezy od admina czy zrobi cos takiego czy nie.

A czy cos sie zmieni, to pewnie tak.

Zastanawiam sie nad ograniczeniem linkow w podpisie do 3. Wtedy bedzie mniej linkow na stronie i kazdy link bedzie mial wieksza moc.

Szy napisał:

Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO ;). To właśnie jest to sztuczne seowanie i działania o których mowa bedą zmierzały ku wyeliminowaniu tegoż.  

Szy.

Zdefiniuj proszę "normalne SEO"

Czy to jest takie coś że wpisujesz w panelu administratora link i natychmiast na kilkuset twoich podstronach się ten link się pojawia.

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

Zdefiniuj proszę "normalne SEO"

Czy to jest takie coś że wpisujesz w panelu administratora link i natychmiast na kilkuset  twoich podstronach się ten link się pojawia.

Nie, absolutnie nie. To właśnie szczyt nienormalności.

... co nie przeszkadza z tego z satysfakcją korzystać... :>

Szy.

;)

Zdradz mi proszę w jaki sposób wygenerować szybko kilkaset stronek i wstawiać tam linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności