Skocz do zawartości

Google mówi stop spamerom

gofer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zastanawiam sie nad ograniczeniem linkow w podpisie do 3. Wtedy bedzie mniej linkow na stronie i kazdy link bedzie mial wieksza moc.

ja jestem także za!

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

jez powiedział:

Lamer: źle rozumujesz.

#-o

Chodzi ci o moje spamerskie zapędy czy o poprzedni post, czy może oba.

PS. Dobrze że wreszcie zmieniłeś awatar bo ten św Mikołaj bez gaci .... fuj

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

No właśnie tyle tu mówicie o spamie w księgach gości, blogach, że to złe, itd. A sami często z dynamicznych stron i setek linków w ten sposób korzystacie. To co jest gorsze? Wg mnie mniejszym spamem jest szukanie dobrych ksiąg gości, wpisanie tam komentarza wraz ze swoim linkiem (nie setką linków, tylko 1!) niż wrzucenie linka w dynamiczne strony i pełne zadowolenie, że oto mam 1000 nowych linków.

Zdradz mi proszę w jaki sposób wygenerować szybko kilkaset stronek i wstawiać tam linki.

Normalnie

<?php

echo 'tutaj link'

$s = $_GET['s'] + 1;

echo '<a href="plik.php?s='.$s.'">Nastepne</a>';

?>

i koniec :mrgreen:

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

No właśnie tyle tu mówicie o spamie w księgach gości, blogach, że to złe, itd. A sami często z dynamicznych stron i setek linków w ten sposób korzystacie. To co jest gorsze? Wg mnie mniejszym spamem jest szukanie dobrych ksiąg gości, wpisanie tam komentarza wraz ze swoim linkiem (nie setką linków, tylko 1!) niż wrzucenie linka w dynamiczne strony i pełne zadowolenie, że oto mam 1000 nowych linków.

To wszystko jest czasem mocno chore jak na to popatrzeć, dobrze ze Google robi jakies postepy, choc bardzo mozolnie...

Czesto juz strony sie robi bardziej pod wyszukiwarke niz dla ludzi, wygladaja one marnie, czesto maja malo praktycznej tresci... bo wszystko pod wyszukiwarkę jest, plus wstawienie reklam, teraz najczesciej Googla i cos mi sie zdaje, ze niektorzy się zatracaja w tym, sam sie zaczalem juz na tym przylapywac... moze czasem warto troche sie oderwac od pozycjonowania i zrobic cos przy tej stronie bardziej w kierunku ludzi (a jak bedzie to na prawde tego warte to smai beda sobie polecac i linkowac do strony tez), a pozniej pomyslec ew. o pozycjonowaniu.

To wszystko przestaje juz byc naturalne!

Ja np. pozycjonuje tylko 1 swoja strone, a poza tym po prostu mnie to interesuje i z przyjemnoscia chlonę wiedzę... a swoja strone, jedna tylko zreszta, pozycjonuję gdyz pewna miła firma nie uznaje zadnych zasad w zadnej kwestii... i w wynikach byli ok. 80-90 pozycji, a skoczyli na 3, bo... bo maja ukryte warstwy z naglowkami H1, i naglowki biale na bialym tle na stronie... a ja na pewno nie posunę sie do takich krokow... i dzialajac w ramach rozsadku i normalnosci, nie uzywajac ukrytych warst czy cloakingu, co nie stanowi dla mnie zadnego problemu, czy nawet stworzylem wlasny bardzo dobry wedlug mnie do pozycjonowania generator stron, ale stworzylem tylko dla testow, nie korzystam z niego i nie ma go w sieci. Taka walka po prostu bedzie sie napedzac coraz bardziej i powstanie (powstaje) wiadomo co z wyszukiwarek. Na razie utrzymuje sie od dawna na 1 i 2 miejscu, ale nie powiem, ze mnie irytuje ich pozycja zaraz za mną. Jak mnie przeskocza, w co bardzo watpie, to nie wiem co zrobie...

Google, malo walczy, a mysle, ze mogloby bardziej, ze spamerami, moze bardziej zaczeli liczyc na zysk z AdSense, bo jak w wynikach sie nie da... to cóż... wlasciciele stron ebda placic za reklamy coraz wiecej...

to ja zadam takie pytanie: czy pozycjonowanie jest moralne?

było już podobny temat poruszany wielokrotnie,

pozycjonowanie jest reklamą, jak każda reklama posiada pozytywną stronę ale ma też negatywną,

pytanie o moralność nie jest odpowiednim pytaniem bo samo pozycjonowanie nie niesie żadnej wartośći dopiero połączone z treścią pozycjonowanej strony może wnosić zło lub dobro

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

to ja zadam takie pytanie: czy pozycjonowanie jest moralne?

pytanie o moralność nie jest odpowiednim pytaniem bo samo pozycjonowanie nie niesie żadnej wartośći dopiero połączone z treścią pozycjonowanej strony może wnosić zło lub dobro

I o tym mowie, ale to tylko tak mi sie napisalo w ramach tego tematu, bo w swym poscie poruszylem kilka.

Tylko chora dla mnie jest czasem owa sztucznosc, kiedy promuje sie na jakies haslo strone, na ktorej w rzeczywistosci wchodzacy na nie nie znajdzie tego co by oczekiwal, tylko jakis text pod wyszukiwarki bardziej niz pod ludzi i reklamy do stron, w najlepszym wypadku do stron o danej tematyce. A przeciez nie tego szukal.

To tak jakby reklamowali w tv gumy do zucia, kupujemy jedno opakowanie, a w srodku znajdujemy kupon rabatowy na inne gumy do zucia z tekstem reklamowym, jakie to ona extra.

A tak wogole to nie ten wątek na to.

Google, mam tylko wrazenie, ze podobnie jak chyba inne systemy wyszukiwawcze prowadzi politykę "przymykania oczu" na spam. Chwała im za to, ze cos w tym kierunku wogole robią.

No i tak kręci się ten chory swiat... im trudniej normalnie o pieniadze tym bardziej ludzie kombinuja i wypaczaja wszystko.

Google, mam tylko wrazenie, ze podobnie jak chyba inne systemy wyszukiwawcze prowadzi politykę "przymykania oczu" na spam

Ja bym wolał aby bardziej zwracali uwagę na "spam report" niż zajmowali się księgami gości, blogami, itd. Po co takie coś tam w ogóle istnieje jak wcale się tym nie interesują?! Już kilka razy zgłaszałem tam stronę konkurencji (chyba jakaś "sprytna" firma pozycjonująca stosuje na wielu stronach to samo: ukryty tekst + ukryte linki miedzy stronami) i oczywiście zero reakcji.

Ja bym wolał aby bardziej zwracali uwagę na "spam report" niż zajmowali się księgami gości, blogami, itd. Po co takie coś tam w ogóle istnieje jak wcale się tym nie interesują?! Już kilka razy zgłaszałem tam stronę konkurencji (chyba jakaś "sprytna" firma pozycjonująca stosuje na wielu stronach to samo: ukryty tekst + ukryte linki miedzy stronami) i oczywiście zero reakcji.

Szkoda, ze nie wiedza, ze jednak co czlowiek zauwazy spam to w miare pewniak, a maszynę-algorytm zawsze mozna jakos oszukac...

Chodza sluchy, ze poza porzadnymi podstawami do zbanowania strony to jeszcze trzeba (dziesiatek)tysiecy zgloszen spamu... ja juz mysle, ze na 'mojego wybranca' zostalo oddanych ok 150 spamraportów :| przestałem w sumie liczyc na jakas reakcję... niedlugo dadza pole na podanie swojego adresu email, a odpowiedza bedzie "prosze u nas zakupic reklamę za tye to i tyle $" Mysle, ze stworzenie przez taka firma alogrytmu wychwytujacego spam w postaci chociazby ukrytych warstw, cloakingu, czy bialego (albo bardzo malego) tekstu na bialym tle nie jest to cos co przekracza ich mozliwosci... czy nie uwarzacie podobnie? :evil:

rel="nofollow" wcale u mnie na stronei nie działa. stworzyłem podstronę ze dwa dni temu idałem jej linki z rel="nofollow". dziś patrzę, a ona w indeksie. nie bardzo dobrze, ze tak się stało, bo już się cieszyłem, że odchudzę stronę o zbędne javascripty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności