Skocz do zawartości

Czy ktoś mogę mi powiedzieć skąd brał swoja wiedze o SEO oraz praktyki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam takie pytanie dla dobrych SEOwców. Jestem dopiero w tym 3 mieszący, skończyłam kursy od ahrefsa oraz Google, ale braknie mi wiedzy. Nie daje rady, aby pracować samodzielnie Jeszce. Czy ktoś mogę mi powiedzieć skąd brał swoja wiedze, na co zwrócił uwagę oraz jakiś skuteczny kursy, najlepiej darmowy lub książki, lub praktyki jakiś.

9 godzin temu, yuliia2255 napisał:

skuteczny kursy, najlepiej darmowy

Widzę tu dwa wykluczające się słowa. Od siebie powiem, że to biznes, nie hobby. Trzeba zainwestować.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

18 godzin temu, yuliia2255 napisał:

Jestem dopiero w tym 3 mieszący, (...) Nie daje rady, aby pracować samodzielnie Jeszce.

Jesli to nie jest jakas szeptanka, to powiem tak. Nie ma opcji zeby po 3 mies. pracowac samodzielnie w SEO. Musisz popracowac jakis czas w firmie, odwalajac brudna robote, ktorej nikomu nie chce sie robic, zeby nabrac doswiadczenia. Zreszta jak z wszystkim innym. Nawet przy pracach fizycznych nie dopuszcza sie od razu "zoltodzioba" do prac, ktore wymagaja - oprocz sily miesni - jeszcze jakiejs wiedzy.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

A zalinkuje a co: https://www.zgred.pl/blog/jak-zostac-specjalista-seo/

Dojście do odpowiedniej wiedzy zajęło mi ok 2,5-3 lat. Dziękuję.

Pracując w agencji mniej więcej tyle samo to zajmuje.

• Like 1
  • Thanks 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

21 godzin temu, qazy napisał:

ja jestem z "seo-dinozaurów" ;)

No raczej:

Cytat

qazy

Forumowicze

Rejestracja 26 Lipca 2004

Parę grubszych afer i gównoburz tutaj przeżyłeś, a było tego :D

Obecne dzieciaki nie mają żadnego pojęcia ile kiedyś musiało się poświęcić czasu, by się czegoś dowiedzieć i to przetestować. Nastawienie jest na szybki efekt i bywa, że bez kosztowy, jak w tym temacie.

• Haha 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Godzinę temu, qazy napisał:

dobrze, że daty urodzin tu się nie podaje

nie uzupełniłeś? Zgredzie? :P

• Haha 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to ja miałem kurs? :D jeśli mowa o tym na kursy.pl to zdarzylo się... teraz ze względu na pandemię wygląda to ... sporo inaczej :)