Skocz do zawartości

Płatne katalogi

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

ja swoje katy morduję - ale jak dojdę do 5kilo wpisow pewnie zrobię płatne ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od niedawna ustawiłam płatności na kilku swoich katalogach, nawet nie tyle by zarabiać, ale by pozbyć się choć trochę śmietnikowych spamerów i ułatwić moderację. A tu zaskoczenie: kilka zarabia na siebie lepiej niż przypuszczałam. Nie zdecydowałam się na płatności sms-em, ilość dodawanych wpisów taka sama a prowizja za obsługę lichwiarska. Myślę, że jeśli przyszłość należy do płatnych katalogów i będą one naprawdę starannie moderowane i promowane to warto tam dodawać.

Jest to wariant, który .... uznaję, za realny.

Indeksacja przeciętnego Qlweba pod kątem skutecznego SEO - jest żadna. Mając w zanadrzu 50 katalogów ze zbyt niewygórowaną opłatą (dajmy na to do 10 zł. W których wpis praktycznie gwarantuje dobrego linka - klient będzie mógł sobie za 500zł jednorazowo zarobić to co kosztuje 100-500zł miesięcznie ;).

Jeszcze ciekawsza sytuacja będzie, kiedy okaże się, że dobre katalogi są ... dobrym miejscem do szukania stron a więc mogą generować unikalne/realne kliknięcia. Kto wie ... może to kierunek który został przegapiony?

... nawet nie tyle by zarabiać, ale by pozbyć się choć trochę śmietnikowych spamerów i ułatwić moderację.

Właśnie taka jest główna myśl, jak mi w tym przyświeca. Nie jestem królem SEO, ale moderowanie nawet moich 10 katalogów jest ostatnio ponad moje siły - znużyłem się. Po prostu.

Ale ja wytrwałem do ponad 10 tysięcy wpisów (to do Zgreda :-) )

Troszkę sparafrazuję Edytę: Myślę, że przyszłość należy do płatnych katalogów i będą one naprawdę starannie moderowane i promowane. I warto tam dodawać.

Powiedz proszę, na jaki sposób płatności się zdecydowałaś? Co wybrałaś? Zbieram te informacje, bo na coś też się muszę zdecydować, a nie mam nikogo z takim doświadczeniem "pod ręką".

Dla mnie sprawa wygląda tak: Najpierw stawiamy katalogi by móc dowolnie ustawiać "linki sponsorowane". Potem dodać katalog do systemu. Ale po roku moderacji i chuchania przychodzi moment, w którym żal pracy włożonej w taki katalog, by dalej był tylko śmieciowym (wg, np: linkorna) katalogiem. I wtedy, jeśli katalog dorobił się odpowiedniej ilości Bl i zależy nam tylko na solidnych stronach - trzeba przerabiać katalog na płatny. Dodawarki go nie przeskoczą, a pieniądze, jakie by nie były, powodują, że cieplej na niego patrzymy. A wtedy chęć do modyfikacji i moderacji jest większa.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

[...]Powiedz proszę, na jaki sposób płatności się zdecydowałaś? Co wybrałaś? Zbieram te informacje, bo na coś też się muszę zdecydować, a nie mam nikogo z takim doświadczeniem "pod ręką".[...]

Allpay.pl - wygodnie, obsługuje wszelkie płatności, przelew po 2-tygodniach na konto.

A rozliczasz się jakoś z tego z US? Bo bez DG nie mam pomysłu jak to rozliczyć, chociaż Saint podsunął mi pomysł, że jako najem miejsca reklamowego można to podciągnąć.

A rozliczasz się jakoś z tego z US? Bo bez DG nie mam pomysłu jak to rozliczyć, chociaż Saint podsunął mi pomysł, że jako najem miejsca reklamowego można to podciągnąć.

Rozliczam jako osoba prywatna (9pln nie wiedziałabym jak zaksięgować;), choć niedługo podniosę ceny i będę normalnie wystawiać FV.

Ja natomiast mam pytanie odnośnie katalogu: katalog.woli.pl. Właśnie dodawałem tam swoje strony. Po dodaniu zobaczyłem że robią oni coś niecnego.

na przykładzie gwiazdor.pl

https://www.katalog.woli.pl/zobacz/1704,668...n_Gwiazdor.html

w pasku mamy adres bezpośredni, ale kliknijcie sobie to zobaczycie.

w kodzie się doszukałem czegoś takiego:

<a href="https://www.gwiazdor.pl" onclick="window.open('https://www.katalog.woli.pl/przekierowanie.html?id=1704', '_self'); return false;" ...

czy ma to jakiś wpływ na roboty czy taki link jest normalnym linkiem bezpośrednim ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

<a href="https://www.gwiazdor.pl" onclick="window.open('https://www.katalog.woli.pl/przekierowanie.html?id=1704', '_self'); return false;" ...

czy ma to jakiś wpływ na roboty czy taki link jest normalnym linkiem bezpośrednim?

To jest link bezpośredni. Roboty podążają za adresem w href=" ".

onclick="window.open('https://www.katalog.woli.pl/przekierowanie.html?id=1704', '_self'); return false;"

to javascript, którego nie obsługują roboty i jest obsługiwane tylko przez przeglądarki internetowe, dzięki czemu można zliczać kliknięcia w link.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Katalogi płatne są jak najbardziej sensownym rozwiązaniem i myślę że aby katalog był dobrze moderowany tzn żeby moderator miał właściwą mobilizację to cena za dodanie linka musi być trochę wyższa niż 2 zł. Pożyjemy zobaczymy w jaką stronę to się będzie rozwijać.

Obecnie rowniez pracuje nad platnym katalogiem (obecnie przerabiam skrypt i dopracowuje grafike) jednak platnosci beda dopiero za okolo pol roku (wowczas katalog powinien sie dorobic przynajmniej PR5 - jednak planuje PR6) cena w granicach 10 zl za wpis - przez allpay.

Mysle ze w najblizszym czasie takich katalogow bedzie coraz wiecej poniewaz darmowe katalogi malo daja a indeksacja jest bardzo dluga.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

• 2 tygodnie później...
Mysle ze w najblizszym czasie takich katalogow bedzie coraz wiecej

Przy płatnych katalogach nie chodzi tylko o opłatę. Ci co planują zrobić płatny katalog, niech się zastanowią czy będą mieli czas na promocję stron znajdujących się w katalogu. Osoba dodająca stronę do takiego katalogu musi wiedzieć za co płaci. Wiem z doświadczenia, że wymaga to sporo czasu...

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności