Skocz do zawartości

MonitorSEO

att

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do MonitorSEO - systemie monitorowania pozycji Twoich stron w wyszukiwarkach.

Każdy kto zajmuję się pozycjonowaniem stron internetowych dobrze wie ile czasu zajmuje monitorowanie pozycji w wyszukiwarkach. Z pomocą przychodzi MonitorSEO dzięki któremu zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Po zarejestrowaniu wystarczy dodać swoją domenę oraz słowa kluczowe po których domena ma być wyszukiwana , a system raz na dobę zrobi to za Ciebie! W każdym momencie można sprawdzić pozycję naszych stron w popularnych przeglądarkach takich jak Google, Onet i Wp. Uwaga! System jest w fazie testowej.

Adres: www.monitorseo.pl

Widze, że rośnie mi konkurencja. Trzymam kciuki. Wyprzedziłeś Brad'a który chciał coś podobnego robić.

Mój seo tools jest już trochę zakurzony ale bardzo wiele fraz jest sprawdzane. Więc kolejny system który odciąży moją stronę się przyda:)

Może po sesji go odkurzę trochę ;p Bo parę ciekawych pomysłów już mam zanotowanych.

Co Ci mogę doradzić:

- żądaj ponownej aktywacji frazy co miesiąc / inny okres. Po co robić przegląd fraz dla osób które już nigdy się nie zalogują. Szkoda mocy i limitów dla innych użytkowników.

- jak sprawdzasz pozycję na jakimś zwykłym koncie hostingowym to licz się z wyrzuceniem z hostingu:) Takie połączenia potrzebują trochę mocy i bez osobnej 100% swojej maszyny do tego może być ciężko.

- zaprojektuj dobrą strukturę bazy do przechowywania wyników jeżeli chcesz trzymać dane przez dłuższy czas. Po kilku miesiącach baza rośnie dość sporo i nie jest juz liczona w KB a MB ;) A i jej wydajność potrafi spadać.

- zmień ikonki przy opisach stron.

- po co aktywacja przez administratora? Jak strony są tylko dla użytkownika? Lepiej sprawdzaj czy strona istnieje (header 200) i ew. site w google. Jeżeli jest to ok.

- Yahoo banuje dość często. Więc sprawdzaj u nich z umiarem

Widze, że rośnie mi konkurencja. Trzymam kciuki. Wyprzedziłeś Brad'a który chciał coś podobnego robić.

Mój seo tools jest już trochę zakurzony ale bardzo wiele fraz jest sprawdzane. Więc kolejny system który odciąży moją stronę się przyda:)

kiedys rejestrowalem sie u Ciebie, ale zdawalo mi sie ze automat nie mierzyl dziennie, tylko cos w stylu trzbea bylo sie zalogowac i kliknac 'aktualizuj' ;)

- żądaj ponownej aktywacji frazy co miesiąc / inny okres. Po co robić przegląd fraz dla osób które już nigdy się nie zalogują. Szkoda mocy i limitów dla innych użytkowników.

ustawie jakis automat, system jest swiezy i powoli dopisuje nowe rzeczy

- jak sprawdzasz pozycję na jakimś zwykłym koncie hostingowym to licz się z wyrzuceniem z hostingu:) Takie połączenia potrzebują trochę mocy i bez osobnej 100% swojej maszyny do tego może być ciężko.

wykorzystuje do obliczen dwa serwery. wiec o blokowaniu kont lub brakujacej mocy itd nie ma mowy ;)

- zaprojektuj dobrą strukturę bazy do przechowywania wyników jeżeli chcesz trzymać dane przez dłuższy czas. Po kilku miesiącach baza rośnie dość sporo i nie jest juz liczona w KB a MB ;) A i jej wydajność potrafi spadać.

system ten dzialal juz ponad pol roku na naszych stronach testowych. oczywiscie konstrukcja bazy jest odpowiednia.

- zmień ikonki przy opisach stron.

kwestia estetyki i dopracowania designu. wrzucilem tak na szybko.

- po co aktywacja przez administratora? Jak strony są tylko dla użytkownika? Lepiej sprawdzaj czy strona istnieje (header 200) i ew. site w google. Jeżeli jest to ok.

dzieki za uwage, byc moze wyrzuce aktywacje reczna.

poki co trzeba aktywowac 'kluczykiem'

- Yahoo banuje dość często. Więc sprawdzaj u nich z umiarem

podczas tych testow (o ktorych wspomnialem wyzej) nie zaliczylismy zadnego ;)

ale oczywiscie czuwamy...

Może po sesji go odkurzę trochę ;p Bo parę ciekawych pomysłów już mam zanotowanych.

ja czekam w takim razie z niecierpliwością na rozwój waszych i wejście nowych serwisów. sam korzystam z seo.net.pl (i z kilku zagranicznych) i jestem zadowolony, mimo tego, że nikt go podobnie jak seo.web-tools.pl nie rozwija od dłuższego czasu.

jednak ciekaw jestem z jakich serwisów korzystają inni użytkownicy.

Agencja Interaktywna Kraków .

Polecam maszyny budowlane, jeśli potrzebujesz zagęszczarki.

Narzędzie mi się podoba ale przy możliwości dodania 2 domen i po 2 słowa kluczowe staje się bez użyteczne:( Może jakaś opcja PRO za odpowiednią opłatę na utrzymanie serwerów.

Aktualnie pracujemy nad wdrozeniem nowych profili typu pre-paid.

Czyli ladujemy swoje konto punktami ktore pozniej bedzie mozna wydac na dodanie kolejnej domeny lub slow kluczowych.

Informacja bedzie rozeslana do wszyskich zarejestrowanych osob o uruchomieniu nowych ptofili.

• 3 tygodnie później...

Ja piszę program w Pythonie, który będzie monitorował pozycje stron, wyświetlał statystyki i wykresy. Część już mam zrobione, umie on juz wyszukiwać i pokazywać pozycje w googlach, googlachpl, onet, yahoo dmoz, ask(można dodawać wyszukiwarki). Narazie jest wersja tylko do konsoli. Przez weekandy popracuje nad interfejsem programu.

• 4 miesiące temu...

Przeglądając forum co rusz natrafić można na jakiś skrypt narzędziowy do czegoś tam, np. Sprawdzanie PR itp.

A czy może ktoś słyszał o Polskim bardziej kompletnym oprogramowaniu wspomagającym pracę?

A może ktoś z forum już nad tym pracuje?

Trochę to dziwnie wygląda, w Polsce na reklamę w necie wydaje się więcej niż w Rosji czy wielu innych mniejszych krajach w europie zachodniej a rodzimy rynek oprogramowania w tym zakresie jest dziewiczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności