Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mnie sie że tego bana dostalem za TOR-a. Obsługiwalem dwa konta ads. , i dla bezpieczenstwa logowalem sie z tora , zeby nie wiazac kont numerami IP. Dostałem maila ze moje konto jest nie bezpieczne i odrazu je wylonczyli. Nie za nieprawidlowe klikniecia albo cóś , tylko dlatego ze jest NIEBEZPIECZNE. Podejrzewam ze ktos kto wczesniej posiadal moj nr ip i narobil jakis powazny walek , i zbanowali wszystkich którzy logowali sie z tego ip. Miał ktos kiedys podobna sytylacje ? Zakladam ze wszyscy wiedza co to TOR.

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmm nie bylbym do konca o tym tak przekonany, logujac sie bez zabezpieczen nigdy nie dostalem bana aa bylo to kilka kont z jednego ip. Raczej bana zawsze dostaje sie za klikniecia których to przeciez nigdy nie bylo :)

Koledze dzisiaj zapodali bana na konto z trescia:

Cytat
Witaj, Stale kontrolujemy wszystkich wydawców zgodnie z Zasadami i Warunkami naszego programu. Zastrzegamy sobie prawo do wyłączania kont wydawców lub witryn, które ich nie spełniają. Nasi specjaliści sprawdzili Twoje konto i stwierdzili, że nie jest ono zgodne z zasadami programu. Z tego powodu Twoje konto zostało wyłączone. Wierzymy, że stosowane przez nas zasady pomagają maksymalizować efektywność reklam AdWords, zarówno z punktu widzenia wydawców, jak i reklamodawców. Wierzymy mocno w swobodę wypowiedzi i dlatego oferujemy szeroki dostęp do zasobów Internetu bez cenzurowania wyników wyszukiwania. Jednocześnie zastrzegamy sobie prawo do niezależnych decyzji o akceptacji reklamy na naszych stronach oraz o witrynach, w których reklamy AdSense będą wyświetlane (zgodnie z zapisem w naszych Zasadach i Warunkach). Dziękujemy za zrozumienie. Z poważaniem, Zespół Google AdSense

Dziwne, bo nie napisali konkretnego powodu (niezgodny z regulaminem to zbyt ogolnikowo - biorąc tez pod uwage, ze strone zaakceptowali bez problemu, a na 99% nie bylo zadnych lewych akcji typu klikania itp., bo prowadzilem juz kilkanascie osob przez adsense, sam mam kilka kont) - czyli blokada "bo tak". Tym bardziej mnie boli, ze zarejstowal sie z mojego polecenia i mial juz ~70 $, pomagalem mu w ustawieniu i doborze reklam...

hooli napisał(a):
Koledze dzisiaj zapodali bana na konto z trescia:

to by potwierdzało moje hipotezę o Adsense, że kontrola wydawców w jakiś sposób odbywa sie na poziomie poziomu konwersji (zadowolenia reklamodawców Adwords itp) z reklam. Jeśli masz serwis, z którego konwersje przynoszą odpowiednie efekty,a przy Google dobrze zarabia, nie musisz sie bardzo bać. Najwięcej banuje sie kont małych, na dorobku, które jeszcze nie mają solidnego ruchu tematycznego, a tym samym kliki często sa przypadkowe i nie prowadzące do konwersji.

pzdr

co by tu wstawić...

To i ja sie pochwale :blink:

Kilkadziesiat domen, rozne jezyki, rozna jakosc od dobrych stron przez fora po mfa czesto im cos nie pasowalo zawsze przychodzil mail zeby cos poprawic i sie jechalo dalej.

Ban 4 minuty przed 1 grudnia czyli caly miesiac w plecy.

Cytat
Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i

współpracę.

Odpowiedz na odwolanie:

Cytat
Dziękujemy za przesłanie dodatkowych informacji. Po dokładnym sprawdzeniu danych Państwa konta

i zapoznaniu się z Państwa opinią, ponownie potwierdziliśmy, że konto stwarza zagrożenie dla

reklamodawców AdWords. W związku z tym nie możemy ponownie aktywować Państwa konta. Dziękujemy

za wyrozumiałość w tej sprawie.

Podejrzewam ze przyczyna bana moglo byc odpalenie reklam kilka mc temu na zapleczu tematycznym (108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

breja napisał(a):
Podejrzewam ze przyczyna bana moglo byc odpalenie reklam kilka mc temu na zapleczu tematycznym (108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych)
Chciwość nie popłaca... Przy takiej ilości domen, na pewno znalazło się kilka, które im się nie podobało i potraktowali Cię dość brutalnie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Jakie oszustwo? Co ty gosciu gadasz? Kogo niby oszukalem? Reklamy byly tam dodatkiem a nie glownym celem istnienia tych stron, reklamy nie byly perfidnie wstawione, strony nie zawieraly smieci i wygladaly prawie normalnie ;] napewno lepiej niz 99% katalogow,dmozow, wiki pod systemy wymiany linkow z 20 linkami w stopce i zerowym wygladem.

Nie jestem gnojkiem ktoremu koledzy na gg klikaja w adsy wiec sie zastanow co piszesz jezeli uwazasz ze kogos oszukalem.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

breja napisał(a):
Jakie oszustwo? Co ty gosciu gadasz? Kogo niby oszukalem?...

Nie wiesz kogo? Gości którzy ładują grubą kasiore w reklamy AdWords. Myślisz że po to wydają kase żeby ich reklamy pojawiały sie na:

Cytat
108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych
???

Może z tym 'oszustwem' przesadziłem ale to było zwykłe złamanie zasad Google i słusznie cię ukarali. Każdy kto wydaje $ w AdWords przyzna mi rację.

Cytat
Może z tym 'oszustwem' przesadziłem ale to było zwykłe złamanie zasad Google i słusznie cię ukarali. Każdy kto wydaje $ w AdWords przyzna mi rację.

A powiedz mi kolego czy widzisz w jego wypowiedzi jakies płaczki , nazekania albo cós w tym rodzaju ? Bo ja raczej nie , przyznal sie uczciwie i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności