Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak - Google nie zalezy czy content jest wartosciowy czy tez nie - nie wazne czy Doda czy teoria wzglednosci w oparciu o sublimacje enzodynamiczna, wazne zeby reklama byla dobrze wytargetowana i zeby kliki byly wartosciowe - kliki a nie content. Co mozna przygotowac dla fanow Dody ? portret psychologiczny i analize rozwoju ? :D

Taki target tez istnieje i reklamy do nich skierowane tez musza zejsc ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak się składa ,że jestem też userem Adwords i dziękuję Ci bardzo za "wartościowy" ruch z tak "wytargetowanych" stron. ;)

Problem Joshiego polega na tym ,że zgłaszając potencjalnych naklikiwaczy, przy okazji zweryfikowano jego produkcje i podziękowano mu za współpracę. Na miejscu pracownika Googla , zrobiłbym to samo.

dobra rada: NIGDZIE nie pisać. Prawie kazdy z skasowanym kontem sie skarży, że wcześniej reagował mailem ;)

a co dop tematu: czy teraz jest jakaś zmasowana akcja? Czy codziennie będzie ktoś pisał, że skasowali mu konto?!?!

Przekonujesz się o tym w krytycznych warunkach, sytuacji w której gimanzjalista, któremu równiez zablokowali konto, (istotnie klikał w reklamy) postanowił wziąść odwet i rozprawić się z całą resztą ludzi. Ludzi, którzy włożyli naprawdę sporo wysiłku i wyrzeczeń, by zrobić coś wartościowego, a przy tym móc czerpać z tego korzyści.

Co z tego ze gimnazjalista ? i sugerujesz ze to ja naklikalem tym osobom i to przeze mnie zablokowali im konta ? ;) o Boze.

....

- Żadna reklama Google nie może być umieszczona specjalnie tylko po to, aby wyświetlać reklamy, na stronie z lub bez konkretnej zawartości.

....

https://www.google.pl/adsense/policies

Ten punkt wystarczy aby wyciąć wszystkie strony typu "made for adsense".

Jeżeli stworzyłeś te podstrony z dodą i sonnet dla dobra angielskich userów to chylę czoła, ale nie oszukujmy się. Witryna gry.jop.pl to również ciekawa produkcja.

Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ani kpić sobie. Po prostu chciałbym aby wszyscy "pokrzywdzeni" uderzyli się w pierś i zanim nadadzą sobie status oszukanych , przejrzeli wpierw swoje produkcje.

- Żadna reklama Google nie może być umieszczona specjalnie tylko po to, aby wyświetlać reklamy, na stronie z lub bez konkretnej zawartości.

Obawiam sie ze 70 % stron z reklamami jest zrobiona specjalnie w tym wlasnie celu... Chocby katalogi stron - przeciez to nic innego jak tylko farmy linkow ...

sa zasady pisane i nie pisane, te nie pisane mowia - robcie cokolwiek zeby klikali ale nie klikajcie sami, robcie tak zeby klikniecia nie byly puste a wartosciowe czyli zeby reklamodawca mial z tego korzysci a nie straty ...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Chyba powolutku wyjaśnia się dlaczego blokują konta, ja cały czas stawiam orzechy przeciwko dolarom że informacja o klikach jest szablonowa bo nie mają szablonu po polsku odnośnie blokowania stron bez treści lub robionych pod adsense. Tylko dlaczego nie wysyłaja emaila jak kiedyś, że strona na której wyświetlamy reklamy jest niepoprawna i prosimy o zdjęcie reklam. Brakuje normalnej korespondencji ale podejrzewam że wydawców jest tak dużo, że te kilka osób z polskiego oddziału by się nie wyrobiło z odpowiadaniem i analizowaniem każdego przypadku.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

[posta usunąłem, to już było kopanie leżącego ;-) ]

Chciałbym tylko, aby ludzie, których konta w Adsense są blokowane wykazywali nieco więcej samokrytycyzmu. Irytują mnie ciągłe zarzuty wobec Google, podczas gdy nikt (na czele z samym zainteresowanym) nie próbuje się zastanowić, czy faktycznie dany człowiek był w pełni fair.

Rozpoczęcie jest proste!

- joshi

IMHO to ban dla treść, zgadam się z Dido, jakość tego angielskiego jest taki, że kadży normalny reklamodawca nie chce się tam reklamować (tłumaczone przez automat?)

i Dido też ma racje przepomnić, że w koncu google nam nie płace, ale inne użytkównice (adwords).

ps: nie jestem polakiem i robię błędy językowe (i tak piszę tu na forum), ale na własnych stron www proszę przed publikacje native speaker o korekte.

k) Czy wśród zablokowanych jest ktoś z niepolskiego Adsense?

Może polska ekipa dostała od szefa zadanie wyfiltorwania stron mało wartościowych i robi to dużo mniej liberalnie niż np. USA?

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

dobra rada: NIGDZIE nie pisać. Prawie kazdy z skasowanym kontem sie skarży, że wcześniej reagował mailem :)

Skasowali mi konto jakieś pół roku temu - właśnie sobie zdałem sprawę, że rzeczywiście było to po moim mailu do nich, że jest duzy wzrost liczby klików. Co ciekawe, wzrostów było kilka, a ja dopiero po którymś "dla czystego sumienia" do nich napisałem - i po tym mi zablokowali. Ale jeśli chodzi o stronę - powiedziałbym, że jeśli chodzi o content to była wyjątkowo wartościowa, więc raczej nie to przeważyło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności