Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tez konto skasowano , zupełnie bez podstawnie ale coż zniechecony adsensem przeszedlem do tradedoublera ale znowu robie eksperymet z adsense , zalozylem konto na matke i zobaczymy co bedzie .Narazie nie mam wiekszych problemow bo malo na koncie jak dobije do 100 $ to moze cos sie dzieac oni lubia 100 wylaczac

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

koniq jesli Twoja matka mieszka w tym samym domu co Ty to mam złą widomość, po czasie( 1-3 miesiące) zamkną konto. A powodem będzie powiązanie z wcześniej zbanowanym kontem.

Jeśli macie inne adresy,to nie powinno być problemu. Ale wiadomo jak to jest z google...

Skasowali mi konto jakieś pół roku temu - właśnie sobie zdałem sprawę, że rzeczywiście było to po moim mailu do nich, że jest duzy wzrost liczby klików. Co ciekawe, wzrostów było kilka, a ja dopiero po którymś "dla czystego sumienia" do nich napisałem - i po tym mi zablokowali. Ale jeśli chodzi o stronę - powiedziałbym, że jeśli chodzi o content to była wyjątkowo wartościowa, więc raczej nie to przeważyło

No tak ale są osoby które do nich napisały i dzięki temu cofnięto kilkanaście dolców i konto nadal im funkcjonuje.

Nie wie mczy to wysyłanie maila to ten wspólny mianownik]

Ja napisałem do nich pare dni temu i narazie jest spokój.Ale jeszcze nie uciułałem 100 dolców więc wszystko moze sie zdarzyć

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

....

- Żadna reklama Google nie może być umieszczona specjalnie tylko po to, aby wyświetlać reklamy, na stronie z lub bez konkretnej zawartości.

....

A ja tak wtrące w temacie tego punktu - czy ktoś próbował to rozumieć - bo wg mnie na podstawie tego punktu można wyciąć WSZYSTKICH wydawców.

Ja właśnie teraz się nad tym zdaniem zastanowiłem i mało z krzesła nie spadłem...

Chyba każdy z nas wyświetla reklamy..

specjalnie tylko po to, aby wyświetlać reklamy, na stronie z konkretną zawartością.
(no lub bez, ale zwykle z)

Chyba że znajdziecie inny powód? Może dla kasy - no ale to oczywiste :)

wez nie strasz - jesl i mi zablokuą konto to będzie jasne ze chodzi o te pisanie do nich maili

brakuje mi jeszcze z 8 dolców wiec uzbieram niebawem te 100 i zobaczymy.

Wydaje mi sie że tak jak to jest w każdej firmie typu TP.SA - pracownicy mogą być niedostatecznie wyszkoleni .

I byc może osoby którym zostało przydzielone sprzwdzenie strony po interwencji uzytkownika w sprawie Click Fraud - idą na łatwizne i blokują konto - bo nie chce im się sprawdzać stronki - lepiej isc na papierosa

To tak jak w Tp na 9393 - jesli nie chce się wpisac do systemu zamówienia na plan DWiW - to po prostu ten ktoś nie bedzie mial tego planu

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

mchrapka: wczoraj, kiedy wreszcie znalazlem 2 godziny, zeby dokladnie przeczytac i zrozumiec regulamin/zasady/itd, tez zastanawialem sie nad tym zdaniem...

doszedlem do wniosku, ze najlepiej olac polska wersje tych regulaminow... czemu?

odpowiedz tutaj.

No Google ad may be placed on pages published specifically for the purpose of showing ads, whether or not the page content is relevant.

swietnych maja tlumaczy w polskim biurze, nie ma co...

EDYCJA: poprawki...

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Trzeba robić strony dla ludzi a nie dla robotów i adsensa. Content is the king i kropka :).

Chyba potrafimy odróżnić dobrą stronę od witryny stworzonej tylko i wyłącznie pod adsensa? Nie trzeba być "miszczem seło" a tym bardziej z odróżnieniem nie mają problemu pracownicy Googla.

Na pierwszy ogień powinny iść modne ostatnio modne wśród forumowiczów sajty z fryzurami.

Nie piję tu do nikogo :)

Schemat jest prosty.

Wszystko to na badziewnych CMS'ach. Dziewczyna, która chce zobaczyć jakąś fotkę musi przebrnąć przez całą masę podstron.

Na środku każdej podstrony znajduje się duży kolcek z adsem. Poniżej kilka marnej jakości fotek zerżniętych z sieci. Co ambitniejsi próbują też wrzucać jakąkolwiek treść. Prawdopodobnie zerżniętą z innych kobiecych portali.

Czy takie produkcje naruszają regulamin?? Moim zdaniem tak.

koniq jesli Twoja matka mieszka w tym samym domu co Ty to mam złą widomość, po czasie( 1-3 miesiące) zamkną konto. A powodem będzie powiązanie z wcześniej zbanowanym kontem.

Jeśli macie inne adresy,to nie powinno być problemu. Ale wiadomo jak to jest z google...

To zamotane jest ale zbanownane konto jest na moj stary adress , a teraz moj adress jes taki sam jak matki (czyli zupełnie inny )tyle ze google o tym nie wie :) nie chciałem ryzykowac zakladania nowego konta na siebie na nowym adresie bo to wiadomo jak by sie skonczylo , zreszta google nie sprawdzi kto jest kim dla kogo czy matka , babcia ect

Dido kilka kartek wcześniej to omawialiśmy jednak nie pamiętam czy w tym wątku czy w tym obok.

Odnośnie tego jak się robi strony pod adsense, a przerabianie stron na adsense.

Wszystko jest dla ludzi i wszystko jest do zrobienia i wypormowania.

A co jest dla ludzi to i dla botów, bo Boty pracują w Google zamiast ludzi :(

Nie piję tu do nikogo

spoko Divi - masz racje ale prawda taka - albo robisz stronki z pasja - i gó*no zarabiasz albo robisz badziew i zarabiasz niezle...

stronki z jedna mala jednostka sa fajne ale w usa gdzie ma sie traffic rzedu setek tysiecy odwiedzajacych i dobre stawki za klika - to jest polish reality ...

btw przeczytaj swoj wlasny podpis

Dzień bez nowego qlweba to dzień stracony ;]
to tez nie jest zbyt wartosciowy content :(

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

k) Czy wśród zablokowanych jest ktoś z niepolskiego Adsense?

Może polska ekipa dostała od szefa zadanie wyfiltorwania stron mało wartościowych i robi to dużo mniej liberalnie niż np. USA?

Wydaje mi się, że coś w tym może być.

W końcu ilość wydawców w Polsce jest kroplą w morzu tego co jest w USA.

Nie wiadomo czy w biurze Google Polska nie pracują zatwardziali *etycy* i blokują wszystko jak leci.

Wydaje mi się, że coś w tym może być.

W końcu ilość wydawców w Polsce jest kroplą w morzu tego co jest w USA.

Nie wiadomo czy w biurze Google Polska nie pracują zatwardziali *etycy* i blokują wszystko jak leci.

Mogę się mylić, ale z tego co wiem Google Polska póki co nie zajmuje się AdSense w ogóle.

Rozpoczęcie jest proste!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności